Espressoman fresh
Cluj-Napoca
09-12-2020, 17:25
(This post was last modified: 09-12-2020, 17:29 by Marius2000.)
Salutare,a venit momentul unui upgrade...dupa ce am folosit mai multe modele din gama entry level de la Lelit..acum oscilez intre Espressor Bezzera UNICA PID MN vs Lelit PL62S Mara....stiu ca unul este hx si unul nu...dar doresc sa mentionez faptul ca nu ma intereseaza absolut deloc folosirea aburului...pur si simplu beau doar espresso scurt...si atat...personal as prefera modelul de la Bezzera datorita faptului ca ca parca arata mai bine...stiu ca are boilerul mai mic...dar fata de lelitul ce l-am avut...boilerul de la Bezzera este dublu...asadar intrebarea este urmatoarea-care dintre cele doua face un espresso mai bun? si ultima intrebare-ce rasnita ati alege intre Lelit William- PL72, Eureka Mignon Specialita si Macap m42m?
conteaza oare diferenta intre cutite de 64 vs 58 vs 55? Multumesc...mentionez ca am mai avut o rasnita Macap mc42...o rasnita super robusta...foarte silentioasa....dar avea o retentie foarte mare...
Espressoman infocat
Ploiești
Eu as alege: ecm classika pid și mignon 15bl cu boabe in hopper
Espressoman infocat
Iasi
Nice looking setup,,, dacă ar fi sa Upgrade clar ecm ar fi nr 1.
Espressor: Lelit PL41TEM , Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso
Espressoman fresh
Cluj-Napoca
(09-12-2020, 18:31)lucimunteanu Wrote: Eu as alege: ecm classika pid și mignon 15bl cu boabe in hopper
sare din buget....max 5000...si asa e cam mult pt.mine...
Espressoman infocat
Pitesti
Pana la urma, ce ai ales ? Detalii ?
ECM Puristika + DF64 SSP MP. Aeropress+Timemore C3
Espressoman pasionat
Bucuresti
ECM classika pid nu o sa te dezamageasca este forte bun pentru espresso, boiler de 750 ml.
Iar ca rasnita, Eureka Single Dose(ai si reducere 10% prin forum) ar face consider eu o echipa buna cu espressorul.
[size=small]Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
PrettyGoodCoffee
Bucuresti
Salutare,
Apreciez faptul ca vrei sa arate bine. Cred ca este foarte important sa iti placa "masinaria" la care faci espresso si pe care o vezi in bucatarie in fiecare zi.
Bezzera arata fain, dar vezi ca si colegii au dreptate cu ECM classika si cred ca arata chiar si mai bine, pe langa stabilitatea pe care o are si tot ce aduce in plus. Urmareste thread-uri de vanzari de pe forum ca au fost ECm-uri si mai apar.
Cum zicea colegul de mai sus, daca pui si o rasnita single-dose nu mai ai nevoie de nici un tool, doar ca sunt destul de scumpe si Eureka si Niche si cred ca iti ies din buget.
Daca crezi ca ai putea face cumva un upgrade si la rasnita, chiar si mai tarziu, poate mergi pe o manuala o perioada (nu stiu ce ai acum) si apoi faci direct upgrade la un single dose.
Lelit Bianca V2, Niche Zero, Comandante MK4, Kinu M47 Phoenix, Acaia Lunar, Felicita Incline,
Ex: Lelit Mara X, PL41TEM, Ascaso i-mini