Hello There, Guest! Login Register


Espressor Beach Bar

#1
Salutare!
Am in plan sa deschid un beach bar in Delta Dunarii. Problema cea mai mare este faptul ca in zona de plaja inca nu a ajuns curentul electric si automat singura posibilitate este panoul solar, generatorul fiind interzis, motivul protejarea mediului.
Intrebarea mea este, ce espressor imi recomandati pentru un flux de 50 - 100 espresso-cappucciono/zi? Imi doresc sa consume cat mai putin curent, dar sa faca fata unui program de 8h pornit, fara sa risc sa il stric, sau sa nu faca fata diminetii cand e posibil sa il folosesc la foc automat. Poate am steptari prea mari de la 0,45 L de boiler...
Tinand cont si de buget, eu ma gandesc la ceva sh:
1. La Spaziale S1 DREAM, mai greu de gasit...
2.La Spaziale S1 VIVALDI sau de ce nu ViVAlDI II
3. Nuova Simonelli Musica, desi nu este dublu boiler si nu se poate conecta la reteaua de apa, ma incanta consumul redus de curent.
Oare aceste espressoare fac fata unui flux de clienti?
 
Reply
#2
Salut

​​​​​​Sunt espressoare care funcționează pe gaz, ai nevoie de curent electric foarte puțin la ele
Bezzera unica pid | CS-001 | Kinu Phoenix | Hario V60 | AeroPress | Klarstein Kettle | KRIBLI-GRABLI | Loveramics
 
Reply
#3
Daca tot intetionezi sa dezvolti cu orice pret un asemenea business  intr-o rezervatie naturala, care cu foarte mari eforturi inca se mentine nedistrusa, ar trebui sa te gandesti in primul rand la costurile unui program care sa indeparteze mizeria pe care o produci atat in jurul prezumtivei locatii, cat si cum aduni pe o raza de 2-3km toate paharele, linguritele, plicurile goale de zahar, cutiile de lapte condensat, etc. (cosuri de gunoi nu exista, tocmai pentru ca nu ar trebui sa fie necesare intr-un asemenea loc!)
Masurile de genul interzicerii generatoarelor nu au fost degeaba luate si asta in conditiile in care un generator polueaza de vreo minim 10 ori mai putin decat mizeria si poluarea pe care reuseste sa o produca un business ca cel propus de tine, intr-o rezervatie naturala!
Parca nu ar trebui sa calcam tot ce e public in picioare, doar de dragul unui profit personal. Mai ales ca un bussines cu cafea de specialitate, in acea zona ar fi oricum falimentar din stadiul de concept. Asa ca sfaturile ti-ar fi oricum inutile si foarte indepartate de lozinca acestui forum.
Espresso: Mazzer Kony E, Mazer Major, Expobar Brewtus DB + Flow Control, Acaia Pearl, Fel. Arc, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press
 
Reply
#4
Nu ma duc in pustiu ca altfel nu mai exista ideea de business, omul deja a pus stapanire si pe zona asta, cu sau fara mine lumea o sa vina la plaja. Poate ca prezenta mea este un plus pentru mediu. Tin sa te contrazic cu plasticul lasat in urma mea sau chestii de genu. Am experienta in spate. Exemplu, am deschis beach bar de la 0 in zona Mamaia Nord si nu am oferit niciodata pahare take away, am preferat sa spal pahare decat sa fac mizerie, am ales varianta mai grea in favoarea mediului si a oferii clientilor calitate si totodata de a "educa"
Sunt doar un barman profesionist, barista cand a fost cazul si am avut norocul sa lucrez si cu un Synesso MVP Hydra dar si cu espressoare mai comerciale, cu toate astea nu stiu sa aleg un espressor ce poate sa satisfaca cerintele mai sus mentionate. Dar deja ne indepartam de la subiectul cafea, subiect ce ne tine impreuna pe acest forum! La felul in care mi-ai vorbit de mediu m-ai facut sa ma simt un braconier!
Ps: sunt deja alte barulete, plus un restaurant, toate sunt la 200 m de mare, nimieni nu a aplasat ceva fara aprobare...
 
Reply
#5
Un spring lever încălzit pe gaz nu este o soluție buna? Rămâne sa ai nevoie de curent doar pt râșnița.
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#6
De acord cu colegul KrisssKros cu poluarea, dar, daca nu vii tu, posibil o sa aduca altul un espressor automat pe capsule sau mai stiu eu ce chestii... 

E mai dificil de operat, dar un espressor cu spring lever (de la Bezzera sau chiar de la Quick Mill - probabil mai bune e Achile pt tine) cere putina energie pe partea de extractie, doar pe partea de incalzire si exista si o pompa care aduce apa in boiler. Exista si modele pe gaz care cred ca sunt total independente de electricitate (daca ai presiune la "retea", pentru ca asa se aduce apa in boiler).
ECM Classika PID (de vanzare), Niche, Mazzer Mini E + SSP brew, QM Rapida 
 
Reply
#7
Exista pahare de plastic bio-degradabil / compostabil (sunt folosite la cafenea Mabó, dacă nu ma insel). Cred ca sunt ceva mai scumpe, dar cred ca merita.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#8
Colecteaza cineva paharele "biodegradabile" si apoi le composteaza industrial?
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#9
Multumesc pentru sfaturi. Da, este apa de la retea, este in planul primariei sa se vina si cu stalpii de curent. Doar ca activitatea mea am de gand sa o dezvolt intr-o rulota si asta impune limite, adica nu ai voie cu butelii pe gaz.
 
Reply
#10
(24-03-2021, 16:19)huZooM Wrote: ... omul deja a pus stapanire si pe zona asta, cu sau fara mine lumea o sa vina la plaja ...

Dezaprob cu tarie asemenea pozitie nociva, indiferent in ce parte a globului pamantesc ar fi exprimata si imi mentin punctul de vedere.
Militez oricand, cu tarie si fara nicio remuscare, pentru descurajarea unor asemenea initiative, la fel cum militez si pentru desfiintarea celor ce au avut "succes" si sustinere locala pentru activitati de un asemenea tip, in asemenea zone.
Pozitia mea este in raport strict cu zona in care se doreste realizarea businessului, respectiv Rezervatia Biosferei Deltei Dunarii si nu are nicio legatura cu experienta profesionala a antreprenorului.
Eu propun stergerea topicului, fara a il lasa "sa vedem cum mai evolueaza", timp in care poate mai vin si alte idei
Espresso: Mazzer Kony E, Mazer Major, Expobar Brewtus DB + Flow Control, Acaia Pearl, Fel. Arc, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press
 
Reply
#11
https://youtu.be/EIm_1TgymsA
In video este locul de care va vorbeam, lumea locuieste acolo tocmai din dragoste pentru aceasta zona si nu poti sa-i condamni e un loc superb, dovada este numarul tot mai mare de turisti. Dar stai turisti=mizerie, mediu nociv... etc. Dragi prieteni am locuit in Italia 8 ani si nu exista bucatia de litoral fara sa fie vizitata de turisti, dar la ei e altceva. noi trebuie sa lasam totul pustiu si uitat de lume...
Infine zici ca imi deschideam un santier naval!
 
Reply
#12
Inteleg si pozitia lui @KrisssKros dar nu cred ca demersul lui @huZooM poate fi prezumat din start ca fiind ilegal sau imoral, devreme ce tot ce se afla in Sulina, Sf Gheorghe etc reprezinta parte a Rezervatiei. Deci nu e ca si cum intreaba cineva daca isi poate construi un debarcader cu terasa in Delta Vacaresti. Si in rezervatiile naturale montane exista cabane, care polueaza teoretic mai mult decat o idee aparent eco de servit cafea. 

Inca nu stim locatia exacta deci nu putem desfiinta un topic pe tema asta. Poate la Cabana Curmatura vor sa puna un espressor si intra cabanierul aici pe forum. Ce ii spunem?

Cred ca putem duce acest topic spre idei cat mai sustenabile dpdv al mediului. Sau din contra, daca voi credeti ca argumentele OP-ului sunt spre degradarea mediului puteti sa-i recomandati sa nu isi duca ideea pana la capat. Totul e sa o facem cu calm si argumente, iar el sa ne furnizeze mai multe date.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#13
Espressor ti a trimis Milan ptr tine hooZum
https://www.olx.ro/oferta/vand-espressor...eEwvO.html
[b]rocket giotto timer evoluzione r , cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, hario v60,BWT filter, ibric, nivelator mota.[/b]

 
 
Reply
#14
Pacat de faptul ca nu se cunoaste si nu se constientizeaza notiunea de "beach bar" (chiar si numai cu vanzare de cafea) in zona de plaja din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, dupa cum initiatorul precizeaza chiar in titlu si in primul rand, din prima postare!
Numai pentru a descrie regimul juridic extrem de complex al zonei de plaja mi-ar trebui 2-3 ore, iar pentru impactul asupra mediului a activitatilor comerciale de orice natura in acea zona, a curs multa cerneala, dar probabil nu este de interes tocmai din cauza complexitatii fenomenului. Oricum, chiar si dupa o minima informare, s-ar putea sa ajungeti la concluzia ca este aproape jignitor pentru natura sa comparati pana si vanzarea de sucuri reci in zona de plaja dintr-o rezervatie naturala aflata intr-un amplu si complicat proces de degradare, cu o cabana montana.
In fine, eu ma opresc aici, pentru ca as putea scrie pagini intregi pe tema asta. Ramane doar sa trag un semnal de alarma si sa imi mentin vehement parerea, sperand ca forumul asta sa se rezume doar la cafea si nu la subiecte atat de nestapanite si indepartate de tema. Desi, cred ca macar dintr-un minim simt civic, daca nu avem timp de o informare mai temeinica, ar trebui sters topicul, ramanand optiunea user-ului daca sa mai deschida altul sau nu.
Espresso: Mazzer Kony E, Mazer Major, Expobar Brewtus DB + Flow Control, Acaia Pearl, Fel. Arc, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press
 
Reply
#15
Nu stiu ce cafea bei, dar nu ti-a dat-o bine!
E beach bar pentru ca e la 200m de mare, e intre zona de nisip - pamant. Si stai linistit ca daca ajungi pe acele meleaguri nu-ti ofera nimeni nici macar o cana de apa, te trimitem la 4km in sat!
 
Reply
#16
Hai mai bine să punem pe masă idei despre cum ar putea o mică afacere ca cea pomenită să aibă un impact cât mai mic sau nul asupra unui mediu ultrasensibil cum este rezervația naturală. Gardienii de mediu patrulează cu niște 4x4 înfiorătoare, sunt receptivi cu șpăgi, iar localnicii pescuiesc inclusiv în perioada de prohibiție. Toată lumea are un motiv pentru o anumită atitudine. Deci... spre o convergență?
Mazzer SJ  | Zwänger Favorite Typ0  |  Isomac Giada  | Promac Lollo |  Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose
 
Reply
#17
@huZooM  - daca ai cerut o opinie in forum si ai primit contraargumente, poti veni cu setul tau de argumente, cu pozitionari pe harta eventual si diverse alte chestiuni practice. Scopul nu este sa ne atacam unii pe altii, chiar daca suntem in dezacord. Postarea lui KrissKross a fost colturoasa evident, pentru ca stie probabil mai multe despre acea zona protejata, dar nu te-a atacat si oricum discutam raportat la o anumita problema nu la persoane.
Topicul nu va fi sters insa dialogul trebuie sa fie civilizat.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#18
@Lyvyoo, iti multumesc frumos pentru tot, ai fost de la inceput mult mai matur in tot ce ai scris. Iar daca am suparat vreau sa ma scuz. Dar daca se poate sterge tot acest topic, chiar as fi fericit, avand in vedere ca nu s-a atins subiectul. Multumesc!
 
Reply
#19
Poate ca pe viitor deschid un alt topic
 
Reply
#20
Nu stiu cum or fi altii... dar eu cand ma duc in arie protejata, ma duc acolo tocmai ca sa imi las tabieturile acasa...
Daca as stii ca ma asteapta faiantza, baie cu apa calda, si espresso-ul servit a la carte, nici nu as calca acolo.
Cei carora vreti sa le satisfaceti asemenea "nevoi" sunt genul care pun pe FB cat de misto a fost hotelul la care au stat, si nimic altceva...
 
Reply
#21
Ok, atunci vom sterge topicul. Se poate crea unul nou caci subiectul sustenabilitatii unui asemenea business dpdv al mediului poate fi interesant, adica ce am putea face pentru a servi o cafea oamenilor, afectand cat mai putin mediul inconjurator si consumand cat mai putine resurse.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#22
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...Vivaldi-II

bafta
MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 
 
Reply
#23
Eu cred ca acest topic nu trebuie șters și ca poate fi o oportunitate pentru noi toți, ca o comunitate și nu numai.


Incercand sa fiu la obiect: creare unei cafenele în o area protejata este, într-adevăr, o provocare. Cred ca este responsabilitatea noastră sa ne gândim ce se întâmplă după ca persoana respectiva a băut o cafea. Un pahar de hârtie (ca tot este însă nu este de hârtie) rămâne acolo pentru o eternitate.

Insa, dacă nu este o cafenea nu înseamnă că lumea nu se va duce acolo, și ca nu va arunca sticla de ice latte la doza. Dacă cine deschide cafenea o va face cu cunstinta sociala, este posibil sa fie ceva care sa educe persoanele care se duc acolo.

În poza de mai jos este un pahar bio-degradabil / compostabil (si pahar și capacul). Probabil o sa coste dublu decât unul obișnuit, dar cred ca merita.

Cred ca exista soluții pentru a putea proteja natura și sa oferi servici de calitate. Sa atacam opener-ur fără a oferi soluții nu cred ca este foarte constructiv. [Image: 8faea8c14bb2e37ac7499f97a5843afb.jpg]
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#24
Ca să se "merite" chestia cu pahare biodegradabile, ar trebui să obligi clientul să ti le aducă înapoi după utilizare iar tu sa le trimiți ulterior la o statie de compostare industriala.

Responsabilitatea sociala, în România, nu există sau e doar un exercițiu de imagine menit sa păcălească câțiva naivi.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#25
(25-03-2021, 16:42)micrenda Wrote: Eu cred ca acest topic nu trebuie șters și ca poate fi o oportunitate pentru noi toți, ca o comunitate și nu numai.

...

Cred ca exista soluții pentru a putea proteja natura și sa oferi servici de calitate. Sa atacam opener-ur fără a oferi soluții nu cred ca este foarte constructiv.

Total de acord.
Lelit MaraX & Niche Zero / Aeropress & Kinu M47 Phoenix
 
Reply
#26
@dev, un pahar bio-degradabil se degradează și în natura când este în contact cu apa și soarelui. Într-adevăr, în o stația de compostaj se degradează mai repede, dar chiar dacă rezista mai mult, 2-3 ani esre totuși mai puțin decât 100 de ani.

Idea este ca oricum cineva va deschide acolo ceva, măcar sa fie cineva cu responsabilitate sociala. Poate o cafenea în mijlocul naturii sa aibă și scopul, un afara de a educa lumea despre cafea bună, și respectul pentru natură.

Ceva similar sa întâmplat în Italia în timpul jocuri olimpece de iarna pe Alpi (nu îmi aduc anul). Era problema despre poluarea naturii fiind numărul mari de turiști care ar fi trebuit sa vina. S-au projectat niște farfurii, tacâmuri și pahare care se degradau complet în un an de zile (cred ca erau pe baza de porumb, dar sun sunt sigur) . A fost un success si sa refolosit aceasta soluție și în alte ediții.

Poate colegul nostru are nevoie de asa ceva, și unde mai bine decât acest forum pentru a gasi niște idee care ar putea fi folosit în aceasta situație?
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)