23-04-2021, 09:01
Salutare,
Revin eu cu pareri dupa aproximativ 2 luni de utilizare.
Primele impresii "out of the box" au fost ca e solid si ca e totul metalic, mai putin rezervorul de apa si butoanele.
Cred ca prima chestie ce m-a deranjat a fost tavita de scurgere, care nu sta bine in pozitia ei si ar fi putut sa fie tinuta cu niste magneti (ca la Rocket de ex.).
Acesta vine cu un portafiltru cu maner de plastic si cos dublu nepresurizat si un tamper cu maner de plastic.
Cosul are diametrul interior de 58.5mm si tamperul este de 58mm, asa ca va ramane putina cafea pe peretii cosului. Eu folosesc cosul cu 18g de cafea.
Intre timp am primit ca si cadou un portafiltru fara fund cu cos dublu si un distribuitor motta de 58mm (la recomandarea celor de la barshaker) Eu cu cosul acesta nu m-am impacat, presupun si ca e pentru 20-22g de cafea, iar distribuitorul are la fel ca si tamperul joc, fiind necesar unul de 58.4mm. Dupa cateva saptamani am si renuntat la folosirea lui, avand rezultate mai bune fara, dar asta e alta discutie.
Am achizitionat si sita blind https://barshaker.ro/AccesoriiBarista/fi...nd-70x17mm care nu se potriveste pe grup iar cei de la barshaker m-au sfatuit sa o iau pe cea de la lelit https://barshaker.ro/AccesoriiBarista/fi...Lelit-57mm
Legat de diferentele acestea de dimensiuni inca astept raspuns de la @MyR
Cautand si eu mai multe informatii si review-uri legate de acest aparat, am gasit pe un site de afara niste teste care au urmatorele rezultate:
- temperatura de la nivelul grupului este cu ~4 grade mai mica decat cea de pe PID
- presiunea de extractie trece de 12 bar
Avand in vedere aceste rezultate eu intentionez sa montez un OPV de 9 bar pentru care astept raspuns sa vad daca il pot achizitiona direct de la barshaker.
O alta modificare care mi-ar placea sa o fac, ar fi dezactivarea opririi automate, care are loc dupa 15 min, timp insuficient pentru incalzirea aparatului, asta insemnand ca trebuie sa revin sa il mai pornesc o data pentru prima cafea.
Voi mai achizitiona si o alta sita de grup + cos IMS/VST, poate si un tamper de 58.4mm.
Mentionez ca eu il utilizez pentru 3-5 duble/zi, unele fiind flat white, iar laptele se froteaza in ~40 sec intr-o latiera de 350ml.
Nu pot sa zic ca regret achizitia (fiind aparat nou, e un test pe banii mei), am avut extractii reusite cu acest espressor si sper sa ii aduc imbunatatiri in perioada urmatoare.
Revin eu cu pareri dupa aproximativ 2 luni de utilizare.
Primele impresii "out of the box" au fost ca e solid si ca e totul metalic, mai putin rezervorul de apa si butoanele.
Cred ca prima chestie ce m-a deranjat a fost tavita de scurgere, care nu sta bine in pozitia ei si ar fi putut sa fie tinuta cu niste magneti (ca la Rocket de ex.).
Acesta vine cu un portafiltru cu maner de plastic si cos dublu nepresurizat si un tamper cu maner de plastic.
Cosul are diametrul interior de 58.5mm si tamperul este de 58mm, asa ca va ramane putina cafea pe peretii cosului. Eu folosesc cosul cu 18g de cafea.
Intre timp am primit ca si cadou un portafiltru fara fund cu cos dublu si un distribuitor motta de 58mm (la recomandarea celor de la barshaker) Eu cu cosul acesta nu m-am impacat, presupun si ca e pentru 20-22g de cafea, iar distribuitorul are la fel ca si tamperul joc, fiind necesar unul de 58.4mm. Dupa cateva saptamani am si renuntat la folosirea lui, avand rezultate mai bune fara, dar asta e alta discutie.
Am achizitionat si sita blind https://barshaker.ro/AccesoriiBarista/fi...nd-70x17mm care nu se potriveste pe grup iar cei de la barshaker m-au sfatuit sa o iau pe cea de la lelit https://barshaker.ro/AccesoriiBarista/fi...Lelit-57mm
Legat de diferentele acestea de dimensiuni inca astept raspuns de la @MyR
Cautand si eu mai multe informatii si review-uri legate de acest aparat, am gasit pe un site de afara niste teste care au urmatorele rezultate:
- temperatura de la nivelul grupului este cu ~4 grade mai mica decat cea de pe PID
- presiunea de extractie trece de 12 bar
Avand in vedere aceste rezultate eu intentionez sa montez un OPV de 9 bar pentru care astept raspuns sa vad daca il pot achizitiona direct de la barshaker.
O alta modificare care mi-ar placea sa o fac, ar fi dezactivarea opririi automate, care are loc dupa 15 min, timp insuficient pentru incalzirea aparatului, asta insemnand ca trebuie sa revin sa il mai pornesc o data pentru prima cafea.
Voi mai achizitiona si o alta sita de grup + cos IMS/VST, poate si un tamper de 58.4mm.
Mentionez ca eu il utilizez pentru 3-5 duble/zi, unele fiind flat white, iar laptele se froteaza in ~40 sec intr-o latiera de 350ml.
Nu pot sa zic ca regret achizitia (fiind aparat nou, e un test pe banii mei), am avut extractii reusite cu acest espressor si sper sa ii aduc imbunatatiri in perioada urmatoare.
Honne (de vanzare) | Timemore Sculptor 078~Kinu M47 Phoenix + OreaV3~V60~Clever~Aeropress~Picopresso