Hello There, Guest! Login Register


Espressor AVX-DB 1 PID (Single boiler + thermoblock pentru aburi)

#61
Salutare,

Revin eu cu pareri dupa aproximativ 2 luni de utilizare.
Primele impresii "out of the box" au fost ca e solid si ca e totul metalic, mai putin rezervorul de apa si butoanele.
Cred ca prima chestie ce m-a deranjat a fost tavita de scurgere, care nu sta bine in pozitia ei si ar fi putut sa fie tinuta cu niste magneti (ca la Rocket de ex.).
Acesta vine cu un portafiltru cu maner de plastic si cos dublu nepresurizat si un tamper cu maner de plastic. 
Cosul are diametrul interior de 58.5mm si tamperul este de 58mm, asa ca va ramane putina cafea pe peretii cosului. Eu folosesc cosul cu 18g de cafea.
Intre timp am primit ca si cadou un portafiltru fara fund cu cos dublu si un distribuitor motta de 58mm (la recomandarea celor de la barshaker) Eu cu cosul acesta nu m-am impacat, presupun si ca e pentru 20-22g de cafea, iar distribuitorul are la fel ca si tamperul joc, fiind necesar unul de 58.4mm. Dupa cateva saptamani am si renuntat la folosirea lui, avand rezultate mai bune fara, dar asta e alta discutie.
Am achizitionat si sita blind https://barshaker.ro/AccesoriiBarista/fi...nd-70x17mm care nu se potriveste pe grup iar cei de la barshaker m-au sfatuit sa o iau pe cea de la lelit https://barshaker.ro/AccesoriiBarista/fi...Lelit-57mm
Legat de diferentele acestea de dimensiuni inca astept raspuns de la @MyR
Cautand si eu mai multe informatii si review-uri legate de acest aparat, am gasit pe un site de afara niste teste care au urmatorele rezultate:
- temperatura de la nivelul grupului este cu ~4 grade mai mica decat cea de pe PID
- presiunea de extractie trece de 12 bar
Avand in vedere aceste rezultate eu intentionez sa montez un OPV de 9 bar pentru care astept raspuns sa vad daca il pot achizitiona direct de la barshaker.
O alta modificare care mi-ar placea sa o fac, ar fi dezactivarea opririi automate, care are loc dupa 15 min, timp insuficient pentru incalzirea aparatului, asta insemnand ca trebuie sa revin sa il mai pornesc o data pentru prima cafea.
Voi mai achizitiona si o alta sita de grup + cos IMS/VST, poate si un tamper de 58.4mm.

Mentionez ca eu il utilizez pentru 3-5 duble/zi, unele fiind flat white, iar laptele se froteaza in ~40 sec intr-o latiera de 350ml.
Nu pot sa zic ca regret achizitia (fiind aparat nou, e un test pe banii mei), am avut extractii reusite cu acest espressor si sper sa ii aduc imbunatatiri in perioada urmatoare.
Honne (de vanzare) | Timemore Sculptor 078~Kinu M47 Phoenix + OreaV3~V60~Clever~Aeropress~Picopresso
 
Reply
#62
In sfarsit o recenzie de la cineva care chiar il foloseste. Fiind un produs nou in piata, firma AVX sau Barsaker ar fi trebuit sa puna la dispozitia catorva membri ai forumului, dintre cei cu multa experienta, un aparat pe care sa-l foloseasca fiecare cate doua saptamani, sau chiar o luna si apoi sa scrie obligatoriu o recenzie cu bune si cu rele. Cred ca asta ar fi accelerat vanzarile.
Dupa cateva luni de "tras de ele", serviceul firmei ar fi putut face o analiza a slabiciunilor si eventual o corectie din mers.
 
Reply
#63
Hello guys !

I'm sorry to speak to you in English but I have absolutely no skills in Romanian.
I registered here (thanks to Liviu Fratila!) on purpose to share with you my feedback on this machine that I bought directly in China in April (under the name of Corrima CRM3007G) and not by AVX. The machines are identical in every way.
I talked about it for a long time on a French forum on which I am registered:

https://expresso.1fr1.net/t16627-unboxin...a-crm3700g

@NvM have you got more information about this famous 9bars OPV ? I am building a portafilter with a pressure gauge to measure the current pressure, but if the native pressure is indeed 12 bars, I would be interested in installing a 9bars OPV (to test, even if in fact I am very satisfied with the result of this machine).

As you can see on one of my last answers, I'm convinced that the machine is equipped with an OPV by design, but I don't know what pressure it delivers. I already asked to AVX and will ask to the Vendor in China.

Thank you all !
Arrarex Caravel V3.2, CRM3007G (AVX-DB1), Rossi RR45
 
Reply
#64
Salutare,

In primul rand doresc sa mulțumesc pentru inițiativa celor de la barshaker.ro.

Scurta prezentare https://photos.app.goo.gl/rYzVfhP9MLiwftPY6

Am testat aparatul, pus în circulație, timp de 4 zile, extragand atât pe site duble AVX și IMS cât și pe sita tripla IMS.

La sitele duble an folosit aproximativ 18gr în cu o rație de 1:2,2 în 30 secunde de extracție.

La sita tripla am folosit 22gr în cu o rație de 1:2 în 32 secunde de extracție.

Ca și cafele am folosit Etiopia și Honduras de la Yume prăjite atât pe profil espresso cât și filtru.

Pentru cafele cu profil espresso:
- curgere superba https://photos.app.goo.gl/A5S959ppnpmrVvmY9
- gustul puțin acid pentru papilele mele (am urcat temperatura pana la 96gC)

Pentru cafele cu profil filtru:
- nu recomand

Puncte pro ale aparatului:
- timp de încălzire scurt
- repetabilitate în extractie
- opțiuni de 1 sau 2 cafele cu autostop după extracție
- nu trebuie așteptat sa coboare temperatura după frotarea laptelui
- portafiltru solid de 58mm

Puncte slabe:
- pe PID se poate controla strict temperatura de extractie
- eu nu am reușit sa frotez laptele corect, teava de abur este scurta, iar presiunea mica => timp mare de aprox 50sec. Nu se poate frota laptele în timpul extracției.

Una peste alta, din punctul meu de vedere, aparatul se încadrează in zona Gaggia Clasic cu mici plusuri pe controlul și stabilitatea temperaturii de extracție.

Mulțumesc
[Image: 03ef5439215c8ee6927cd94c878d9866.jpg][Image: d57332ca5c0e0a4aa571923d1765e553.jpg]
New Eq: Atom 75, PL162T, PLA481A, PLA482A0, PL105, Tamper Autonivelare DYI;
Vacation Eq: Hario, Kalita, Kompresso;
Past Eq: PL042TEMD, PL105, PL100, PL121, PL82T, PL105, PL100PLUS, PL121PLUS;
 
Reply
#65
Scurt review despre AVX DB1

 In primul rand ii multumesc lui @MyR pentru ca mi-a pus la dispozitie aparatul, chiar si fara intentia de a-l achizitiona ci doar in scop de testare.
 Ca si background folosesc zilnic La Pavoni europiccola millennium ultima generatie cu radiator de grup si kit de profilare. In afara de acesta am mai utilizat ocazional Bezzera Strega si in trecut am mai folosit Gaggia Classic, Isomac tea (hx e61) si Sanremo Treviso (hx e61 pompa rotativa) cu rasnita Macap MC7 (de vanzare pe marketplace Smile ), baratza sette 270 wi si kinu m47 classic ultima varianta.

TLDR: Espressorul, in opinia mea, este potrivit pentru cafele mai prajite (yume eclectic). PID-ul face ca reglajul temperaturii sa fie facil si impreuna cu timerul programabil (la buton) face ca shoturile sa fie repetabile. Grupul pe 58mm permite schimbarea sitelor cu IMS/VST etc.

 Si acum despre aparat:

 Aparatul dispune de 3 butoane: On/Off, Simpla si Dubla precum display-ul PID care are doar 2 butoane pentru modificarea valorii setate precum si de robinetul de abur.
 Pe partea inferioara, unde se monteaza portafiltrul, dispune de o sursa de iluminat care lumineaza intermitent in faza de preincalzire si ramane aprinsa constant cand PID-ul a ajuns la valoarea setata. De asemenea exista un surub care modifica debitul de apa livrata de pumpa (cel putin asa am inteles eu) cu care nu m-am jucat. Poate probeaza colegii si revin cu feedback.

 GOOD 

-PID - temperatura poate fi setata cu usurinta
-grup de 58mm - sunt disponibile o multime de site tampere distribuitoare etc etc
-temporizator extractie - posibilitatea setarii timpului extractiei la buton (simpla, dubla)
-Aburul poate fi folosit instant fiind generat de thermoblock
-Carcasa pare “inchegata” si INOX-ul suficient de gros cat sa nu para fragil
-Preinfuzie - aparatul face un fel de preinfuzie oprind pompa dupa 3 secunde pentru 2-3 secunde 
-Sita cu care a venit aparatul imi pare foarte ok si nu necesita upgrade la ims/vst cel putin pentru inceput/incepator
-Aparatul vine livrat impreuna cu un tamper de 58mm de calitate OK cu talpa metalica si maner din plastic 

 BAD

-PID-ul afiseaza valoarea actuala doar in perioada de preincalzire. Cand aparatul ajunge la valoarea setata ramane pe acea valoare indiferent ce facem cu aparatul
-Timerul extractiei - care inlocuieste valoarea PID- se reseteaza instantaneu la oprirea extractiei. Ar fi fost util sa ramana macar 5 secunde
-Aburul fiind generat de thermoblock mie mi s-a parut putin slab (cel putin comparat cu strega sau hx-uri) dar sunt sigur ca se poate adapta tehnica astfel incat sa se obtina rezultate bune
-Preinfuzia nu poate fi ajustata (on/off sau modificarea timpului)
-Aparatul nu dispune de manometru

UGLY 

-In unele locuri se vede ca aparatul este entry level made in china
-manerul de pastic de la portafiltru precum si manerul tamperului sunt “plastic chinezesc”
- Tavita de scurgere vibreaza putin cam tare
- Teava de abur nu a venit stransa din fabrica deci potential risc sa se desurubeze si sa sscape abur cu risc de ardere - QC chinezesc deh …il
- Trebuie avut grija cu rezervorul de apa eu am reusit sa-i rup un colt incercand sa ridic aparatul ridicand de grup si de rezervor acesta a iesit din locasul lui riscand sa scap espressorul. Probabil aici se diferentiaza Lelit sau alte branduri - in design-ul care ia in calcul si astfel de situatii

Testul

 Pentru teste am folosit rasnita kinu m47 cu cafele diferite: Mabo ethiopia ambela, pressco peru jose arche, pressco ethiopia gerba, yume eclectic india, yume columbia el caney.
 Facand diferite extractii cu diferite retete din cafelele mai sus mentionate am concluzionat ca pentru acest aparat se potrivesc cafelele mai solubile - eclectic india - sau chiar italian roast-urile cu ratii 1:2 (18g in sita originala) si aproximativ 30-32 secunde extractie totata. Cafelele prajite o idee mai light, mabo, pressco etc au livrat o cafea cu putin corp si note catre acru si la o rasnire mai fina deja aparea bitter-ul. Astfel am concluzionat ca aparatul se potriveste celor ce cauta un comfort coffee sau cafea traditionala 1st wave Smile
 DISCLAIMER: Parerile expuse mai sus sunt pur personale, subiective si reprezinta parerea mea despre acest aparat. Experienta mea nu este, dupa parerea mea, suficienta incat acest review sa fie baza deciziei de a cumpara un DB1 


Acs Evo leva - Kinu m47 - V60
 
Reply
#66
Salutare,

In mare aspectele importante despre AVX DB1 au fost punctate de catre colegii care l-au testat si au postat mai sus.

Dupa parerea mea aparatul este bine finisat, inoxul arata bine (asemanator cu ce e pe lelit) si functii asemanatoare cu Lelit PL92T:

Plusuri:

-butoane iluminate
-pid
-timer
-buton programabil
-teava de abur
-led langa grup
-pozitionarea si usurinta cu care se detaseaza rezervorul de apa
-incalzire rapida

Minusuri:

-in primul rand aburul: Ofera abur constant insa la o presiune mica si nu am reusit nici macar o data sa obtin ceva ok. Practic invarte laptele, face niste bulbuci...si cam atat.
-temperatura afisata pe pid dupa faza de incalzire ramane la aceeasi valoare, nu scade nici in timpul extractiei nici dupa 3 extractii consecutive dandu-ti impresia de o stabilitate termica impresionanta Smile
-neajunsul cu timer-ul mentionat de adiszep, faptul ca valoarea este resetata instantaneu si ar fi util sa mai fie mentinuta cateva secunde
-tavita de apa ar fi putut avea macar niste margini cauciucate pe interior pentru a sta mai fixa

In manual eu nu am gasit detalii despre functiile oferite, cum ar fi programarea butonului. Ar fi fost utila optiunea de a modifica sau chiar opri preinfuzia, macar pe butonul programabil.
Avand in vedere ca este cumva competitor cu LELIT PL41TEM ar fi fost bine sa existe si un manometru.

Concluzie:
Desi pentru abur exista un circuit separat nu l-as recomanda bautorilor de cappucino, Gaggia Classic si Lelit PL41TEM oferind un abur mai puternic.
Shot-ul obtinut este cremos si ofera un gust echilibrat neiesind in evidenta vreo aroma anume. 

Mai tin aparatul maine, joi urmand sa-l dau mai departe, asa ca maine as mai putea testa ceva daca doreste cineva ceva anume.
Lelit Elizabeth PL92T, Niche Zero/ Cafflano Kompresso
 
Reply
#67
(12-10-2021, 18:11)saboo Wrote: -temperatura afisata pe pid dupa faza de incalzire ramane la aceeasi valoare, nu scade nici in timpul extractiei nici dupa 3 extractii consecutive dandu-ti impresia de o stabilitate termica impresionanta


Mai tin aparatul maine, joi urmand sa-l dau mai departe, asa ca maine as mai putea testa ceva daca doreste cineva ceva anume.

Oare ai voie să-i dai jos halatul să deslușim misterul "PID" minune ?
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.
 
Reply
#68
Poate ne lamurim si cu aburul, daca poate fi urcata temperatura/presiunea...
 
Reply
#69
[Image: UwsDWpn.jpg][Image: dOMYciz.jpg][Image: tL8h3s5.jpg][Image: jYGWNmW.jpg][Image: ZAYoU4m.jpg][Image: wzIySgd.jpg][Image: 7zkPzav.jpg]
Lelit Elizabeth PL92T, Niche Zero/ Cafflano Kompresso
 
Reply
#70
De urmarit termocupla de la abur la ce circuit duce, si daca este prevazut vreun element de reglaj in zona aia...
 
Reply
#71
Cu steam'ul e o cauză pierdută, adio! Asta are cu asta defilează, trebuie adaptata tehnica de frotare. O diuza cu gaura mai mica ar ajuta .

Termocuplul de la Brew aș fi curios sa-l arunc într-un vas cu apa calda sa l vedem ce indica fata de un Rex (sau orice alt termometru alimentar )

Poate reușești să pozezi și partea de jos cu pompa de apa să vedem dacă are silencer (miram'aș)

PS.: Au mai rămas coliere (soricei) in bazar oare?
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.
 
Reply
#72
După ce l-am folosit zilnic timp de o săptămână:
- îmi place șurubul de reglaj al debitului. Se poate strânge complet și atunci apa nu va mai curge prin grup, deci se poate regla debitul destul de fin. Pentru cafelele light ar putea fi un avantaj.
- lipsa OPV-ului nu se simte
- led-ul face extracția mult mai vizibilă. Mi-aș dori și pe Gaggia așa ceva.
- se încălzește cam în 10 min versus 5 min Gaggia
- ceștile sunt încălzite destul de bine și nu are găuri în partea superioară
- nu am avut portafiltru fără fund și nu am putut folosi sita IMS B70 de 18-22. Am folosit IMS B68 și extracțiile au fost reușite. Probabil cu sita mai mare ieșeau și mai bine.
- zgomotul produs de thermoblocul pentru aburi este deranjant. Aș fi preferat aburi din boilerul de 500 de ml.
Cred că mi-ar fi plăcut mai mult o versiune mai simplă, chiar și fără aburi, cu boiler de 500 ml, PID, OPV reglabil din exterior și reglaj al debitului din șurub.

Un shot din Columbia La Cinta de la Guido.

https://youtu.be/cDt5G6JHmy8
Gaggia Baby Millennium, Macap M2M stepless, Eureka Mignon Manuale, Kinu M47, Aeropress, V60, Timemore B75, Acaia Pearl
 
Reply
#73
(15-10-2021, 19:34)hcrisan Wrote: După ce l-am folosit zilnic timp de o săptămână:
- îmi place șurubul de reglaj al debitului. Se poate strânge complet și atunci apa nu va mai curge prin grup, deci se poate regla debitul destul de fin. Pentru cafelele light ar putea fi un avantaj.
- lipsa OPV-ului nu se simte
- led-ul face extracția mult mai vizibilă. Mi-aș dori și pe Gaggia așa ceva.
- se încălzește cam în 10 min versus 5 min Gaggia
- ceștile sunt încălzite destul de bine și nu are găuri în partea superioară
- nu am avut portafiltru fără fund și nu am putut folosi sita IMS B70 de 18-22. Am folosit IMS B68 și extracțiile au fost reușite. Probabil cu sita mai mare ieșeau și mai bine.
- zgomotul produs de thermoblocul pentru aburi este deranjant. Aș fi preferat aburi din boilerul de 500 de ml.
Cred că mi-ar fi plăcut mai mult o versiune mai simplă, chiar și fără aburi, cu boiler de 500 ml, PID, OPV reglabil din exterior și reglaj al debitului din șurub.

Un shot din Columbia La Cinta de la Guido.

https://youtu.be/cDt5G6JHmy8

Aici https://expresso.1fr1.net/t16627p175-unb...m3700g#top zice că presiunea poate fi reglată la 9 bari desigilat șurubul roșu și măsurând presiunea în portafiltru .
 
Reply
#74
Eu am primit informația legată de OPV de la Barshaker. Nu l-am desfăcut să văd ce și cum.
Gaggia Baby Millennium, Macap M2M stepless, Eureka Mignon Manuale, Kinu M47, Aeropress, V60, Timemore B75, Acaia Pearl
 
Reply
#75
(23-04-2021, 09:01)NvM Wrote: vezi aici cum poți regla presiunea la 9 bari https://expresso.1fr1.net/t16627p175-unb...m3700g#top
 
Reply
#76
Multumita celor de la Barshaker, am avut ocazia sa testez si eu expressorul AVX DB1. Mentionez faptul ca a fost prima mea experienta cu un espressor, prin urmare părerile expuse sunt ale unui începător pasionat. Aparatul l-am folosit cu o rasnita Eureka Mignon Speciallita, pe care o folosesc în prezent pentru moka, French și cold brew.
Puncte forte:
  • materialul si finisajul din inox arata bine pe blat, pare destul de solid, in afara tavitei de scurgere si a compartimentului pentru apa
  • timpul de incalzire relativ mic. Eu obisnuiam sal pornesc de două ori, deoarece la un moment dat se opreste automat, iar canile si portafiltrul nu se incalzesc în cele aproximativ 9-10 minute. Cand ma grabeam, foloseam apa fierbinte din fierbător atat pentru incalzirea cestilor, cat si pentru incalzirea portafiltrului
  • chiar dacă nu poti sa extragi si sa frotezi in acelasi timp, în aprox. 5 secunde dupa extractie, deja se poate incepe spumarea. Videoul l-am facut in primele zile de folosire a aparatului. Spre sfarsitul saptamanii am avut rezultate mult mai bune. Prin urmare, cred ca daca te familiarizezi cu aparatul, poti avea rezultate chiar bune.
  • portafiltru ok. Se poate dessuruba manerul, iar cu un pic de pricepere, se poate pune un maner dintrun lemn mai exotic (cel putin asa as fi procedat daca espressorul era al meu ?)
  • ledul de langa grup mi se pare o idee foarte buna
  • preinfuzia și timerul
Puncte nu prea forte: (sunt colegi care sunt mult mai avizati sa-si expuna parerile)
  • tamperul ar putea sa fie un pic mai mare cu cativa mm. Daca nu tampezi cu grija, cafeaua ramane pe peretele sitei (vezi și in video)
  • sita cu care a venit nu mi se pare prea potrivita. Am avut rezultate bune doar cu 1820 de gr de cafea.
  • lipsa robinetului de apa calda pentru long black (poate exista posibilitate aceasta pe aparat, eu nu mi-am dat seama )
  • poate pretul un pic ridicat? Ar fi binevenit un test DB1 PID vs. Lelit 41TEM...
In link-uri gasiti si doua filmulete cu extractie si frotare. Am folosit cafea Columbia Supremo de la Urban Coffe, Cluj-Napoca.

Extractie: https://youtu.be/2-FD4hjwh3w
Spumare: https://youtu.be/MZmSbWpWyG8


 
Reply
#77
Aburul pare ok din filmuleț (asemenator un Pavoni, dar nu pot sa fiu sigur doar de la un filmuleț), însă tehnica nu.

Incerca sa pui vârful la 1/3 diametrul laptierei, și încerca să il ții mai înclinat. Idea este sa generezi un vortex și sa obtii o crema ci nu un lapte spumat cu bule mari.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#78
Te felicit pentru postare, pentru ca ti-ai facut timp sa filmezi si sa incarci video-uri. Incurajez si pe altii sa faca la fel.
 
Reply
#79
(20-11-2021, 13:44)micrenda Wrote: Aburul pare ok din filmuleț (asemenator un Pavoni, dar nu pot sa fiu sigur doar de la un filmuleț), însă tehnica nu.

Incerca sa pui vârful la 1/3 diametrul laptierei, și încerca să il ții mai înclinat. Idea este sa generezi un vortex și sa obtii o crema ci nu un lapte spumat cu bule mari.

Multumesc de sfat. Pacat ca nu am facut un filmulet mai tarziu, dupa ce am vizionat niste tutoriale și m-am obisnuit cu espressorul. Laptele a iesit mult mai cremos si fara bule. Spuneati ca iese laptele asa si la Pavoni? Eu as bea espresso, long black. Sotia ar bea cu lapte. Inca nu ma pot decide asupra unui espressor, iar La Pavoni ar fi printre preferinte.  Numai bine, multumesc!

(20-11-2021, 13:45)Darsidius Wrote: Te felicit pentru postare, pentru ca ti-ai facut timp sa filmezi si sa incarci video-uri. Incurajez si pe altii sa faca la fel.

Multumesc!
 
Reply
#80
Pavoni este o mașină aparte, cu pro și contra. Nu o recomand ca o mașină de început (chiar dacă la mine a fost).

Lelit PL41TEM, sau ceva similar, sunt mai potrivite.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#81
(20-11-2021, 13:44)micrenda Wrote: Aburul pare ok din filmuleț (asemenator un Pavoni, dar nu pot sa fiu sigur doar de la un filmuleț), însă tehnica nu.

Incerca sa pui vârful la 1/3 diametrul laptierei, și încerca să il ții mai înclinat. Idea este sa generezi un vortex și sa obtii o crema ci nu un lapte spumat cu bule mari.

Aburul este mult mai slab fata de pavoni!
Acs Evo leva - Kinu m47 - V60
 
Reply
#82
Am preluat azi exemplarul de imprumut si pe langa concluziile de mai sus, pe care le confirm, am constatat ca teava de abur este cam scurta. La prima incercare cu 140g de lapte intr-o latiera de 360ml a fost dificil sa introduc varful tevii in lapte. Cu 180g a fost ok, ramane sa exersez tehnica.

Ati putea sa imi explicati cum ajung la surubul de reglare a debitului? Trebuie sa deschid carcasa?

De asemenea, exista o versiune a manualului in alta limba decat maghiara? Google translate m-a ajutat cu 80% din continut, dar nu am gasit cum sa controlez preinfuzia, spre exemplu.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
 
Reply
#83
(03-06-2022, 22:18)adrian1 Wrote: Am preluat azi exemplarul de imprumut si pe langa concluziile de mai sus, pe care le confirm, am constatat ca teava de abur este cam scurta. La prima incercare cu 140g de lapte intr-o latiera de 360ml a fost dificil sa introduc varful tevii in lapte. Cu 180g a fost ok, ramane sa exersez tehnica.

Ati putea sa imi explicati cum ajung la surubul de reglare a debitului? Trebuie sa deschid carcasa?

De asemenea, exista o versiune a manualului in alta limba decat maghiara? Google translate m-a ajutat cu 80% din continut, dar nu am gasit cum sa controlez preinfuzia, spre exemplu.

Exita manual sigur: https://barshaker.ro/AVXDB1.pdf
Nu trebuie desfacut, surubul este pe langa grup pe stanga daca amintesc bine.
Ar trebui sa-l gasesti foarte usor...
--Only God Can Judge Me--
 
 
Reply
#84
Au aflat si americanii de el...

https://www.youtube.com/watch?v=LyEdIwgd8v0

... adica de fapt stiau, dar l-au cam ignorat...

Quote:2:48
this machine actually had been available in
Hungary for some years already over there
it sold under the catchy name AVX DB1
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)