.. in majoritatea cazurilor, negativismul e generat de frustrari personale. Sunt convins ca e o atitudine singulara si nu o parere generala despre noi, forumisti.
Barista pe care-i cunosc eu, se bucura de provocari, de verificarea propriilor cunostinte si parteneri de conversatie. Sta in natura meseriei, asa cum spune @
dev mai sus.
Admir sincer munca si priceperea lor, sunt totusi cei cu adevarat profesionisti.
Vad problema in faptul ca domeniul a devenit asa la moda incat genereaza (in unele cazuri) atitudini de superstar, carora le e mult mai comod sa impinga litrii de lapte spumat catre clienti docili decat sa raspunda la intrebarile coerente a unui ciudat avizat.
Din pacate, piata nu cerne calitatea si ambalajul vinde mai mult decat continutul,
asa ca, desi eu nu am mai revenit in localul in care baietasul de dupa bar a devenit ostil si amenintator cand am intrebat ce are in rasnita, acesta functioneaza, in continuare, ticsit de clienti care apreciaza barbile pieptanate si designul norvegian iar despre cafea; sa fie suedeza cel putin.
Recomand propriile criterii de selectie, plus intelegere si ingaduinta fata rautatile marunte date de nesiguranta si diletantism.
Viata lunga forumului! :)