![]() |
|
Espresso fuckers - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Cafeneaua Off-topic (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafeneaua-Off-topic) +--- Thread: Espresso fuckers (/Thread-Espresso-fuckers) |
Espresso fuckers - Lyvyoo - 06-04-2018 M-am distrat azi tare mult (haz de necaz) cand am aflat "porecla" pusa espressomanilor de un barista cunoscut din Bucuresti: ... Espresso Fuckers ... Genial, ce sa spun :bm: RE: Espresso fuckers - radudani - 06-04-2018 barista sunt de obicei 'barista', adica barmani, mai pe ro; iar fucker sau sucker... merge la toti, barmani de pravalie sau de casa... e probabil singura asemanare, dupa aia ca toti is geniali :) Espresso fuckers - micrenda - 06-04-2018 Espresso fuckers... acum înțeleg de ce se spune ca extracția trebuie sa fie gata în 35s! RE: Espresso fuckers - Lyvyoo - 06-04-2018 Inaintand cu investigatia, din cate am inteles, sensul poreclei e dat de atitudinea de " fucking the head of barista" cand unii espressomani intra in pravalie si sunt interesati mai mult de marca aparatelor, cutitele rasnitei, manopera "ciudata" diferita de rutina casnica, presiunea de extractie, asezonate cu niste comentarii usor prea de sus, inainte de degustarea cafelei... :bg: RE: Espresso fuckers - dev - 06-04-2018 Clientul are intotdeauna dreptate.... Imi spunea cineva ca cine nu are obrazul suficient de gros nu are ce cauta in joburi de genul asta. RE: Espresso fuckers - Lyvyoo - 06-04-2018 Asa este, nici nu stii cand intra Adi Mutu si cere o cafea :24: RE: Espresso fuckers - bubucalu - 06-04-2018 .. in majoritatea cazurilor, negativismul e generat de frustrari personale. Sunt convins ca e o atitudine singulara si nu o parere generala despre noi, forumisti. Barista pe care-i cunosc eu, se bucura de provocari, de verificarea propriilor cunostinte si parteneri de conversatie. Sta in natura meseriei, asa cum spune @dev mai sus. Admir sincer munca si priceperea lor, sunt totusi cei cu adevarat profesionisti. Vad problema in faptul ca domeniul a devenit asa la moda incat genereaza (in unele cazuri) atitudini de superstar, carora le e mult mai comod sa impinga litrii de lapte spumat catre clienti docili decat sa raspunda la intrebarile coerente a unui ciudat avizat. Din pacate, piata nu cerne calitatea si ambalajul vinde mai mult decat continutul, asa ca, desi eu nu am mai revenit in localul in care baietasul de dupa bar a devenit ostil si amenintator cand am intrebat ce are in rasnita, acesta functioneaza, in continuare, ticsit de clienti care apreciaza barbile pieptanate si designul norvegian iar despre cafea; sa fie suedeza cel putin. Recomand propriile criterii de selectie, plus intelegere si ingaduinta fata rautatile marunte date de nesiguranta si diletantism. Viata lunga forumului! :) Espresso fuckers - micrenda - 06-04-2018 Înainte sa găseșc cafenea mea preferata am fost la mai multe locații, și in fiecare am fost "espresso fucker" si am întrabat ce cafea folosesc, dacă este proaspăt prăjită, etc. Am întâlnit foarte mulți baristi pasionați dar am avut parte de baristi care nu prea aveau chief, poate deoarece erau obosiți sau, simplu, nu prea îl pasă. Nu prea m-am plans pe forum doarece, este bine sa vb bine de cineva, dar de a vb rău, este bine sa fii foarte sigur, pt ca vorbele rele pot face rău. Dar, dacă un loc nu ma convine, sunt liber sa ma duc altundeva, pentru ca bani noștri sunt cel mai bun mod de promova o activitate. Prefer sa fac câteva km cu mașina și sa promovez cineva care își face munca cu pasiune decât sa ma duc sub blocull și sa promovez cineva care nu prea îl pasa. Bani pe care îl cheltuim zi de zi sunt cel mai bun mijloc de vot pt o societate mai buna, nu numai referitor la cafea. RE: Espresso fuckers - dev - 06-04-2018 Nu cred ca intra nici in 1% cei care intra intr-o cafenea de fitze si intreaba barista detalii "tehnice". Sa nu ai 20 de secunde sa raspunzi la 1-2 intrebari e dovada de inadaptare sociala si prostie dincolo de aroganta sau altceva. Espresso fuckers - micrenda - 06-04-2018 Sau poate este obosit după o zi grea de munca, sau poate este prost plătit, sau poate visul lui era sa fii DJ dar viață la adus sa facă o munca în care nu are pasiune. RE: Espresso fuckers - Lyvyoo - 06-04-2018 Intuiesc ca adevarul e undeva la mijloc. Adica in ultimii ani s-a format un nucleu de barista (separat si unul de barmani) foarte bine intentionati si pasionati. Sunt ~20-30 de barista placuti la vorba si la port, carora le face placere sa faca meseria asta, citesc, beau cafea multa, iar unii prajesc. In acelasi timp vedem si noi ca evoluam pe forum, discutam lucruri din ce in ce mai complexe fata de acum 10-9-5-3-2 ani. Dincolo de partile acestea pozitive exista si in randul barista destui oameni mai saraci cu duhul asa cum si in randul nostru probabil ca or fi clienti de cafenea pe care ii ia valul uneori si mai cu seama la inceput de drum. Era o discutie dar nu o mai gasesc, cand un espressoman l-a criticat pe barista ca nu a sters portafiltrul pana la luciu si altele asemenea, iar ala l-a facut prost, ca in bar nu e ca acasa :) Doar ca, asa cum spunea si micrenda, banii sunt la noi, deci vrand nevrand primul trebuie sa cedeze omul din spatele barului si sa-sti adapteze comportamentul astfel incat din eventualul espressoman surescitat sa faca un client fericit si multumit. |