Espresso acru poate sa insemne foarte multe chestii, si poate sa vina de la sumedenie de chestii nu ai cum sa diagnostichezi pe forum treaba asta eficient.
Sa va dau cate exemple clare, sunt unele soiuri de cafele care sunt foarte acre, in general asociate cu fructe gen ananas, coacaze, mere, prune galbene, struguri. Aceste cafele sunt de obicei naturale sau anaerobice dar nu e batut in cuie, O kenia spalata poate avea coacaze la greu.
Cafelele astea orice le-ai face o sa aiba o acreala, asa ca pur si simplu daca nu iti place nu mai cumperi.
Insa o acreala in ceasca poate sa vina de la exagerat de multe chestii, cum ar fi faptul ca nu incalzesti portafiltru si incepi cu un 92-94C pe pid (Care defapt in realitate inseamna 86-88- Vazut cu ochii mei si la un Rocket e61 din fabrica), poate sa insemne rasnita sau tampare cu problema si sa iti curga rapid sau in lateral. Sunt foarte multe cauze care pot duce la o cafea acra, nu exista un sfat simplu care sa rezolve problema.
Cred ca cel mai eficient sfat este sa iei cafeaua cu care ai problema si sa incerci sa o prepare o alta persoana pe alt echipament, iar daca vezi diferente sa incerci sa identifici problema. Boabe de proasta calitate fie ca vorbim de boabe verzi ori boabe prajite, exista in toate taberele. Am aruncat si o sa mai arunc boabe de cafea, din cauza ca nu sunt ce trebuie, asta este, face parte din proces.
(01-12-2021, 23:51)d2florin Wrote: Intervin putin. Eu am încercat diferite cafele 3rd wave.. Unele au fost faine adică au fost puțin acide dar s au și simțit acele note, undele chiar interesante rău, dar cam greu de nimerit reteta perfecta, plus ca după o anumita perioada de la prăjire curgea apa nu mai zic dacă o lăsăm sa se răcească
și acum întrebarea mea?
De ce 99% din ele ma ardeau la stomac?
Cand ai baut espresso la cafenea in Bucuresti, te-a ars la stomac?