Welcome Back Log In Create Account

Eco / Bio / Organic

Apropo de bio si alte chimicale... in momentul de fata desfasor un experiment cum s-a facut cu mcdonalds cu ani in urma, il puteti gasi pe net... cu o portocala, normala, banala, non-bio, adica acoperita dupa recoltare cu substanta aceea de conservare.
O tin la loc de cinste in sufragerie, 24 grade pe termostat, fara lumina solara directa, umiditate normala.
Doar ca sta acolo din... septembrie Smile
Coaja este maronie, uscata, nici un semn de mucegai extern, in interior nu vreau sa stiu ce este, inca... Smile vedem cand aniverseaza un an :D

Una bio dupa o saptamana incepe sa se strice Wink

Reply
E discutabila alterarea. Sunt cazuri in care deshidratarea e normala, mai ales ca ai plecat de la un produs pe care nu stii cum era pe interior fara sa-l desfaci/tai.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(07-02-2018, 12:44)renatoa Wrote: Apropo de bio si alte chimicale... in momentul de fata desfasor un experiment cum s-a facut cu mcdonalds cu ani in urma, il puteti gasi pe net... cu o portocala, normala, banala, non-bio, adica acoperita dupa recoltare cu substanta aceea de conservare.
O tin la loc de cinste in sufragerie, 24 grade pe termostat, fara lumina solara directa, umiditate normala.
Doar ca sta acolo din... septembrie :)
Coaja este maronie, uscata, nici un semn de mucegai extern, in interior nu vreau sa stiu ce este, inca... :) vedem cand aniverseaza un an :D

Una bio dupa o saptamana incepe sa se strice ;)

Mi se pare foarte interesant, dar cred ca ar trebui sa ne mutam pe un thread denumit "mancarea bio, teapa sau sursa de sanatate" si sa facem si poate sa facem si niste distinctii, de exemplu citisem ca, la fructele si legumele cu coaja, sa cumperi bio e irelevant pentru ca oricum locul unde se aduna cele mai multe pesticide este pe coaja, care este inlaturata inainte de consum.

Insa nu exclud sa existe alte categorii de alimente la care produsele etichetate "bio" sa fie chiar profitabile prin scaderea costurilor de spitalizare, pe termen lung...

renatoa, care ar fi relevanta acestui experiment? Pentru a determina daca un articol este sigur sau nu pentru a fi consumat?

Nu prea stiu cat de relevant poate fi, pentru ca, de exemplu, iradierea se considera destul de sigura: https://www.fda.gov/food/resourcesforyou...261680.htm
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Portocala a ajuns sa fie experiment pentru ca am gasit-o intamplator dupa o luna de la achizitie.
Personal nu ma mai simt in stare sa consum un fruct pe coaja caruia s-a dat cu asa ceva.
E doar o amageala ca nu intra in interior ci ramane in coaja... vrei sa stii cum ajunge somonul roz ? :) ia de curiozitate un somon salbatic, cel de Alaska / Pacificul de Nord FAO 67, este destul de usor de gasit, sa vezi ce culoare are carnea...

Reply
Stiu ca FAO 67 era recomandat sa fie evitat, in ceea ce priveste conservele de ton, pentru ca ar fi contaminat cu Cesiu: http://romanialibera.ro/stil-de-viata/al...37--466012
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Oups... asta e ceva nou, de la Fukushima... :s nu ma gandeam ca s-ar putea intinde efectul la mii de km spre nord... Huh

Reply
Cea mai periculoasa clasa de substante este neonicotinetoidele. A fost introdusa acu vreo patru ani la noi in tara si este  foarte subversiva...

Precum am nick name-ul ma ocup cu albinele si, aceste substante imi dau mari dureri de cap.

Nu se mai stropeste planta ! Se trateaza doar samanta ! Orice gaza ce gusta din planta paralizeaza in scurt timp. La fel si albinele!  
Dar noi oameni care ingeram fructele si semintele ?
PonteVecchio Lusso, Fiorentato Doge 63, Hario Skerton, dedurizator.

Reply
Nykola Wrote: Eco Bio ...sincer cred doar in ceea ce pun eu in gradina mea ! Stiu cum le cresc , si ca le stropesc doar cu diverse ceaiuri pentru a le apara cat de cat de daunatori ! In magazine nu mai cred in nimic bio ceea ce se intampla acolo strict strategii de marketing !

Hai, ca poti !!! :D
Inca un post, despre animalute si gata :D

Reply
... :D ... Bietul om ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Vroiati sa ramana cu marfa nevanduta....

Reply
Motto: Fereste ma, Doamne, de bio, ca de chimicale ma feresc singur!

Bio ca fenomen, e o chestie din arsenalul hipsteresc,  snobism sau sensibilitate bolnavicioasa la marketing. Sa fie clar ce spun, ca sa previn vanatorii de postari, nu zic ca nu e o treaba buna, este exceptionala, insa nesustenabila la scara si exorbitanta. Evident ca cine are posibilitatea sa cultive/sa creasca la tara, la parinti , la bunici, fraier ar fi sa nu se aprovizioneze de acolo, pentru ceilalti, in schimb, e o solutie mai putin la indemana. Si sunt mai multe motive pentru care nu vad treaba fezabila, nu doar pretul. Sa luam laptele de exemplu. Hai sa presupunem ca vaca a fost hranita cu paie bio pe timpul iernii dar vaccinurile sau antibioticele cu care a fost tratata? Sau firma isi permite selectia naturala? Sa intelegem ca a fost vorba de medicina alternativa, biorezonanta magnetica, terapie cu ozon, Qi Qong si Yoga? Chiar a mancat numai paie de la grau bio, fara furajele pe care le folosesc celelalte ferme? Imposibil de crezut ca exista asemenea latifundii bio care sa asigure nutret bio pentru vaci bio. 

Alt argument ar fi ca unii mai sceptici din fire mai fac studii care arata ca produsele bio nu sunt chiar atat de bio. De pilda, englezii atat de persiflati pentru aia cu "cercetatorii britanici", au prostul obicei sa demitizeze industriile astea care iau ochii consumatorului: detoxifierea, industria cosmetica, nutritia si multe altele. Studiile cu produsele in discutie au iesit destul de prost pentru bio astfel incat preturi de patru, sase, sau opt ori mai mari sunt nejustificate pentru produsele bio care ori nu erau bio ori nu era nicio diferenta la valorile importante pentru cercetarea medicala si nutritionala.
Bio a devenit de mult o industrie propriu-zisa si, ca orice industrie care vrea sa creasca si sa se dezvolte, isi cultiva miturile cu un marketing la fel de persuasiv doar ca pune accent pe alta psihologie. 

Sa nu o mai lungesc, bio mi se pare o solutie foarte buna insa doar la nivel personal si doar daca ai posibilitatea de care vorbeam mai sus, o sursa de incredere in mediul rural. In rest, recursul la industria bio e o varianta inutila si nesigura pentru pretul platit. Ca sa crezi suta la suta in bio inseamna sa imbratisezi teoria conspiratiei, aceea ca corporatiile vor sa reduca populatia planetei. Nu exista un semnal agregat din partea oamenilor de stiinta referitor la pericolele din industriile astea de consum. Dimpotriva, vad ca odata identificate ca nocive se elimina constant unele substante la care consumatorul oricum nu a fost expus o perioada indelungata. 

Parintii si bunicii au mancat toata viata produse la care se foloseau substante demult interzise precum DDT si speranta de viata a crescut cu treizeci de ani in ultimii o suta. Asa, ca idee!
Pe.De.Dienes 109 N, v60

Reply
Bio absolute origin. Mai hipstăresc de atat se poate? [Image: 3a4697aadbc2c64558b6b751c62035e6.jpg]

Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk
PL41TEM; Kinu Pheonix  

Reply
Ironia face ca in domeniul cafelei, bio sa nu insemne neaparat mai scump sau mai bun.

Reply
Pai e normal sa fie mai ieftin, ca nu mai dai banii pe chimicale, si boabe mai urate, ca sunt mai atacate de paraziti.

Reply
(24-03-2019, 16:00)renatoa Wrote: Pai e normal sa fie mai ieftin, ca nu mai dai banii pe chimicale, si boabe mai urate, ca sunt mai atacate de paraziti.

:))) excelenta justificarea, nu am privit niciodata din punctul asta de vedere...
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)