Welcome Back Log In Create Account

EP HQ 14g, 21g Ridgeless

Nu cred ca varianta ridge este mai greu de utilizat.
Eu am toate sitele ridge.
Imi place sa am un reper la tampare si ma ajuta acel inel din sita. In plus este si semnul meu ca macinatura nu atinge dusul. Dozez mereu pana la acel sant.

Dupa fiecare extractie scot sita si o spal. Stiu, exces! [Image: huh.gif]

Ca sa fac usor acest lucru, am scos sarma din portfiltru, am curbat-o dupa forma acestuia si am montat-o la loc, lasand-o foarte putin in afara peretelui portfiltrului.
In acest fel nu mai preseaza foarte tare pe sita iar, aceasta, se scoate foarte usor.

Sarma se poate curba atat de mult incat poate intra complet in canalul portfiltrului si nu mai atinge sita sau se poate indoi astfel incat scoaterea sitei sa fie cat de usoara doreste fiecare. [Image: lightbulb.gif]
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Pana acum ar fi in total 184,5 USD. @renatoa mai e valabila oferta ?
Bezzera Strega Top, La Spaziale S1 Mini Vivaldi ll, Ceado E37S, HG one 

Da, sigur, PM daca nu raspund, ca nu mai urmaresc, va las sa faceti bucatarie interna.

Transportul incoace il calculati la usps pe site, dar nu avem inca greutate si dimensiuni.
https://postcalc.usps.com

Nu va grabiti, ca maine este curcanul, deci nu ia nimeni comanda pana luni.

Am umplut un cos pe espressoparts.com, ce depaseste 6 buc e redus cu 15%, sita de 14g este 5,91 
Transportul insa 122 , International Economy. In US e free.

(23-11-2016, 21:30)radone Wrote: Am umplut un cos pe espressoparts.com, ce depaseste 6 buc e redus cu 15%, sita de 14g este 5,91 
Transportul insa 122 , International Economy. In US e free.

Si o greutatea avem ? Tocmai explicam in PM cum sare transportul de la 22$ la 35 cand trece de 900 grame...

Pentru ca am primit un prim PM, de la cineva care vrea sa isi faca plata separat la partea lui, cred ca mai simplu ar fi sa va dau adresa din US unde sa trimiteti pachetul si ne decontam doar cu transportul US-RO.
Nu are rost sa plimbam banii comenzii pe la mine.

Pot plati eu la espresso parts, cu livrare la adresa din US. Daca sunteti de acord, imi puteti plati cand primim produsele.
Ar mai trebui platit USPS si vama. Din pacate nu imi arata si greutatea, cred ca mai degraba calculam cu 35$ pe USPS.

(23-11-2016, 22:48)radone Wrote: Pot plati eu la espresso parts, cu livrare la adresa din US. Daca sunteti de acord, imi puteti plati cand primim produsele.
Ar mai trebui platit USPS si vama. Din pacate nu imi arata si greutatea, cred ca mai degraba calculam cu 35$ pe USPS.

Eu sunt de acord , ( dar parca n-ar fi bine sa blocam banii omului ) , important ar fi ca chestia sa fie stabilita pana sambata , astfel incat luni sa poata sa ne preia comanda...( zic si eu) ...pentru ca " boala lunga = moarte sigura " spune un proverb si ar fi bine deja sa stim in PM unde ... si cum ( felicitarile , masa si dansul... ).

... cu 35$ pe USPS si cu toate cele... [Image: wink.gif]...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

(23-11-2016, 23:05)Levo Wrote:
(23-11-2016, 22:48)radone Wrote: Pot plati eu la espresso parts, cu livrare la adresa din US. Daca sunteti de acord, imi puteti plati cand primim produsele.

Eu sunt de acord , ( dar parca n-ar fi bine sa blocam banii omului ) , important ar fi ca chestia sa fie stabilita pana sambata , astfel incat luni sa poata sa ne preia comanda...( zic si eu) ...pentru ca " boala lunga = moarte sigura " spune un proverb si ar fi bine deja sa stim in PM unde ... si cum ( felicitarile , masa si dansul... ).

... cu 35$ pe USPS si cu toate cele... [Image: wink.gif]...
Nu-i bai, e mai simplu asa.

Ar mai trebui platit USPS si vama ...

~ $120 pe transport nu mi se pare rezonabil si de aceea nu am inca asemenea site...

dar cu transportul mai ieftin si mai ales impartit intre participantii la cumpararea in grup, este ceea ce asteptam...
iar daca totul se transpune in tara, eventual cu plata in avans, nu-mi ramane decat sa-ti multumesc tie si celor care vor contribui la rezolvarea formalitatilor!

BTW: dintr-un chat, chiar acum, cu un anume Dave de la EP, care mi-a raspuns uimitor de repede si gata sa ajute ( [Image: smile.gif] ), am aflat ca ei accepta si shipment-ul prin USPS, cu angajamentul meu ca imi asum riscurile etc.
mai jos, acesta ar fi in mare dialogul - il puteti ignora, nu vreau sa deturnez o procedura daca e deja stabilita; daca nu, radone, ai deja un cont si poti prelua in continuare discutia; ma mira doar estimatul (first class?) mai mare decat am platit eu acum cativa ani, ce-i drept...

...
11[Image: 55.gif]03 AM: Dave:
    Sometimes we can ship orders with USPS First Class mail for slow but inexpensive service. If you would like, I would be happy to get a First Class mail shipping estimate. If you already have an online account with us, please log into your account and add the items you need to your cart. Then, based on what's in your cart, I can tell you how much shipping will be. If you do not have an account with us please set one up here complete with your shipping address: https://www.espressoparts.com/customer/account/create/

USPS Release of Responsibility Disclaimer:
    *WARNING: By selecting USPS Shipping, you release Espresso Parts LLC from responsibility for delayed shipments and loss. USPS International is not reliable and we do not guarantee the shipment. Proceed at your own risk.

Espresso Parts is not responsible for lost or damaged items. USPS shipping insurance should be requested at the time of purchase. The receiver is responsible to file insurance claims for lost or damaged items.

All shipments are EX Works and Espresso Parts is not responsible for lost or damaged items. Weather, natural disasters and other uncontrollable events can interrupt USPS transportation flow.
    - See more at: https://www.espressoparts.com/shippingre...z6cQx.dpuf

I will just need your typed acknowledgement of this USPS Shipping policy and before I can help you process this order.

Please let me know if you have any questions.

Once you have accepted the terms and if the estimate looks okay to you, I can send you a PayPal funds request for payment.

...;

12[Image: 03.gif]49 PM: Radu:
    may I ask you if you have any cost estimate for the USPS shipment variant?

12[Image: 04.gif]58 PM: Dave:
    I would roughly estimate the shipping to be about $45-$60. This is based on quotes I received recently.
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Incerc sa preiau eu discutia, am pus totul in cos si incerc sa il contactez pe Dave.
A ramas ca imi trimit pe mail cotatia pt USPS.

@RaduCarutasu, @ Levo: ref ridged/ridgeless

cele 12 site de portafiltru care le am acum sunt toate ridged, si de peste un an de cand lucrez cu 2 site alternativ puteam folosi mai bine ridgeless: o sita e in portafiltrul din grup, care ramane dupa ce retrag ceasca, pana dupa depresurizare completa camera cilindru, si una in curs de pregatire nou shot;
deci la fiecare din cele 5-8 shoturi zilnice, scot sita cu pucul uzat din PF si bag alta cu pucul gata pregatit...
dar am si eu arcul din cupa portafiltrelor detensionat, astfel ca manevrarea sitelor se face fara nici o rezistenta;

nu sunt deci un evanghelizator ridgeless, doar am preluat informatia de la sursele de incredere (pentru mine) din home-barista;
si sunt dispus sa o aplic, cu convingerea ca acel ridge isi trage rostul din utilizarea profesionala unde se folosesc si alte metode de eficientizare workflow care ar expune sita la riscul de catapultare: dozare la volum cu sita in PF, taiere varf macinatura si asezare NSEW, izbire rapida de dropbox, stergere fulgeratoare cu carpa de la brau sau cu pensula etc.
ridge-ul acela e un reper cu care te obisnuiesti si il folosesti vizual, e adevarat, dar problema e mai mult de estetica in cazul meu: cantaresc doza, verific paralelismul dupa tampare, pe cilindrul liber ramas pe pereti in partea de sus a sitei si stiu capacitatea limita a sitei folosite, cea de 16g ISP/Bezzera - nu imi place sa gasesc urma de dus pe puc;
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

O sa fie oferta de BF: 20% reducere + free shipping la comenzi peste 150$
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Din cauza diferentei de fus orar, scriu si eu acum, observasem si eu ca erau numai posesori de Strega si din cauza asta am intrebat daca se potrivesc pt Brewtus acele sita, apar ca fiind 58mm, ar tb sa fie ok cred. Daca nu se potrivesc insa (poate ma ajuta cineva mai experimentat),  ma retrag atunci de pe lista de site, dar raman cu celelalte accesorii , iar daca s-a plasat deja comanda, nu e nici o problema, le platesc! ar fi bine sa beneficiem si de oferta de BF! De asemeni sunt de acord anticipat cu orice se stabileste referitor la impartirea costurilor de transport si "atentie" vames, ca sa nu mai asteptati raspunsul meu.
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

N-am mai primit niciun mesaj de la ei, probabil din cauza de Thanksgiving. Asteptam BF, incepe sambata la 10 dimineata ora noastra.

(23-11-2016, 12:36)Lexovic Wrote: Salut. As dori si eu 1x14 gr si 1x21 gr, ambele ridged. Merci

Buna dimineata.
Revin si eu. Daca nu se aduna un numar acceptabil pentru sitele ridged se poate modifica la mine in comanda si sa se comande ridgeless. Multumesc mult
Expobar Brewtus IV, site IMS Competition/VST/EP HQ, Ceado E5P / Kinu M47

@radudani
-
cand ma apuc de turnat shot-uri , le fac intai pe ale sotiei si eventual mamei daca e la noi ( prefera cappuccino ) si ultimul e al meu ( simplu ) , in care am 15 sec. la dispozitie sa-l beau , deci trebuie sa ma misc repede.
Oricum daca nu iese afacerea cu radone din terte motive , voi pune eu pe nepotul meu din Torino sa caute prin Italia si voi lua site si ridged si ridgeless , pentru ca tot a-mi mai trebuie un funnel de dozare - fie el si Tidaka ( am observat ca se pastreaza curatenia mai bine cu inelul de dozare si in plus nici nu mai trebuie sa pendulez atat intre chiuveta si espressor ) si tot trebuie sa vin la Brasov la revizie la Subaru , le aduc personal....
         Aflandu-ma la inceput cu Strega nu am decat 6 site , toate de la Dl. Ionut C. si toate ridged.

Pentru cei ce nu au Strega  - aceste site nu trebuie sa fie un motiv de ingrijorare atat timp cat nu abordeaza sita de 21gr. si/sau detin PF naked  trebuie numai sa ia in calcul adancimea PF ca sita sa incapa complet. ( PF la Strega sunt mai adanci )
La sitele de 14gr. nu e nici o problema....cat despre ridged vs ridgeless e chestie de preferinta personala...( e doar parerea mea ).

Pentru sita ridged , fabrica , face o operatiune in plus si asta costa...teoretic ar trebui sa fie mai scumpa...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Ok fara sita 21 g la mine, imi cer scuze, ramane cea de 14 si cele 2 accesorii. Raspuns final.
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

O noua recapitulare:

[font]https://www.espressoparts.com/espresso-p...ter-basket[/font]

@Silvio 1 buc., @radudani 2 buc., @Costa79 1 buc., @vladdooo 1 buc., @radone 2 buc., @Lexovic 1 buc.
[font]https://www.espressoparts.com/espresso-p...ess-basket[/font]

@Pascalau 1 buc., @radudani 1 buc., @radone 1 buc., @Lexovic 1 buc.

[font]https://www.espressoparts.com/parts/comm...ter-basket[/font]
[font]https://www.espressoparts.com/parts/comm...ter-basket[/font]

@Levo cate 2 buc.

[font]https://www.espressoparts.com/espresso/a...rista-tool[/font]

@Costa79 1 buc., @radone 1 buc.

[font]https://www.espressoparts.com/espresso/a...-lubricant[/font]

@Costa79 1 buc., @radone 1 buc.

[font]https://www.espressoparts.com/loctite-lb...-1cc-pouch[/font]

@Levo 1 buc.

@radone
 - cred ca stam bine , asa-i ? Multumesc pt. Loctite...si  ( cum facem plata ... ? ) . Un mesaj ceva in PM...

Dupa ce reusesc sa comand va trimit PM cu contul. Mai stau pana sambata poate primim transport free.

Sa ne zici si cat avem de platit (cu transport, comisioane etc).

Avem 20% reducere dar nu ma inteleg cu ei cu transportul, sunt pe chat cu Miranda de data asta. tot 122$

Asta-i ultimul mesaj. Cum procedam ?

Hi Radu!  We ran the numbers and the shipping quotes remain the same at $150 for FedEx (recommended), $125.75 for USPS, and $122.57 for International Economy freight.  Which route do you want to go?  Miranda Hodge
Customer Support

Cu transport $122 sita de 14 g iese la $9 , cea de 21 la $15, cele ridged la $9,6 respectiv $19, pallo $16, lubricant $ 12,7  loctite $ 6,15

fata de sitele IMS pare un pret bun.

@radone :   " Cu transport $122 sita de 14 g iese la $9 , cea de 21 la $15, cele ridged la $9,6 respectiv $19, pallo $16, lubricant $ 12,7  loctite $ 6,15  "

In privinta mea te rog nu-ti face probleme , eu sunt de acord si nici nu prea tin asa la reduceri....eu tot ce vreau sunt sculele...si contul sa platesc...
            Am vazut de cand ai postat  -  chat-ul cu Miranda , insa nu ma pot pronunta decat in numele meu si in ce ma priveste ...doar astept sa va decideti  voi , pentru ca eu ...sunt de acord [Image: wink.gif] ...

P.S. - si cand vin sitele , doar sa-mi spui ce doresti sa bei ... [Image: biggrin.gif]  ( in afara de cafea...)

Specialitatea casei, multumesc frumos [Image: smile.gif]

Si eu sunt de acord. Un PM cu nr de cont si cand treci pe la Arad (ca e timpul skiului in Austria) dau o cafea, sau o tuica. :)
Expobar Brewtus IV, site IMS Competition/VST/EP HQ, Ceado E5P / Kinu M47

As dori si eu 1buc Espresso Parts HQ 21+g Ridgeless Basket
 HX,F6.

Duduia abereaza cu tarifele alea la USPS... aveti mai jos toate variantele la 1kg, cat cred ca nu s-a adunat in pachetul ala, si declarata valoare 300$:

https://ircalc.usps.com/MailServices.asp...00&dvi=300

Hi Radu!  Dave told me that when you asked, the only item being shipped was a single portafilter basket. Now that you have added more items to your cart, it will cost more.   Miranda Hodge
Customer Support

logica, ce sa mai zici.

Aveti o greutate pane la urma ?

Sa imi zica atunci dupa ce logica m-au costat niste panze de yachting, un sac de 16 kg, doar 60$ sa le trimita incoace...

renatoa: "Duduia abereaza cu tarifele alea ..."

ok, dar la ce ajuta asta?! la ce ajuta linkul ce l-ai postat? toti rasfoim gugle, nu?

duduia abereaza, aplicand politica firmei;
care firma e mai cunoscuta in lumea amatorilor de espresso acasa decat oricare dintre noi, sau forumul nostru, asa cum avem noi toti grija de el!

de fapt, rezulta ca noi, cei care cumparam, suntem toti fraieri daca acceptam conditiile ei?

pai nu de la asta a inceput thread-ul?
ar fi de inteles ca de-aia nu te-ai bagat in aceasta cumparare pentru ca nu-ti conveneau conditiile, sau pentru ca nu practici prepararea espresso?!

radone, post #:  "propunere: avand in vedere ca transportul e US$ 118 pt ca timit doar pe Fedex, iar ..."
              "... fata de sitele IMS pare un pret bun"

@radone:  te rog ia in considerare cererea mea - 2x14g si 1x21g, ambele tipuri ridgeless - numai daca se pastreaza conditiile initiale, adica achizitie directa in RO de la EP; daca apelati la alte solutii mai descurcarete si, bine-nteles mai 'simple si ieftine', plus mituire vamesi etc. atunci, simplu si in cazul meu, scoate-ti-ma din combinatie!

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)