• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Dual boiler home made

#1
De mult timp ma batea gandul sa mai adaug un boiler la espressorul meu avand si loc sa-l instalez am luat decizia sa o fac si pe asta ,a durat ceva pana am facut rost de materiale ptr boiler ,norocul mi-a suras luna trecuta cand am pus mana pe o teava de inox trasa ,am comandat si un PID cu timer incorporat pentru ca am vrut sa pot sa folosesc si preinfuzia avand in vedere ca am si cuplat espressorul la reteaua de apa .
Imagini cu boilerul
   
   
Mari dureri de cap cu instalarea PID-ului ,ptr ca nu am vrut sa renunt la functiile din fabrica .
   
   
Boilerul are 1600 ml, apa care intra in el trece intai prin Hx dupa care intra intr-o serpentina de 2 m de teava de 6mm infasurata in jurul boilerului (~250ml apa)m-am gandit ca poate nu vreau sa pornesc tot timpul ambele boiler avand in vedere ca la noi in casa nu prea se bea cu lapte .
Sonda de temp. este RTD ,reglarea se poate face la zecime de grad C.
De cinci zile este in uz :-),termometrul de pe gupr imi indica o fluctuatie de 1-2 gr C in timpul extractie ,sambata a fost ziua Tazmanianului meu (copilul)am avut ceva invitati ,asa am avut ocazia sa-i testez si stabilitatea termica ,cu 8 cafele consecutive aceeasi temperatura de extractie pleca de la 92 si urca pana la sfarsit pe la 93,5 gr C.
Diferente la gust nu am sesizat ,nu as putea sa zic ca ce am baut cu HX-ul era inferior dual boiler, in schimb am scapat de flush-uri ,repetabilitatea shoot-urilor este mult mai facila si asa am mai scapat de un pitic Wink.
Acum lucrez la un proiect mult mai amplu ,am sa pun doar o poza Big Grin

   
Espressor VFA Expres,Honne,Dienes manuala,Homemade roaster.
 
Reply
#2
Meserie!
Da' ce e in ultima poza? Nu-mi dau seama.
Brewtus, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT
 
Reply
#3
FELICITARI! ... REMARCABIL!

... prima data am crezut ca n-am citit bine titlul Big Grin ... oare ce URMEAZA (?) ... te pricepi sa captezi atentia Smile
CLASSIC.GAGGIA | PID.COFFEE | CTRL.STEAM | PRNCLZR | OPV.BEZZERA | MNMTR | STMWND.V3.SILVIA | TRMMTR.GROUP | LED.NICHIA | 15.18.RGDLSS.VST | I-MINI.I2.ASCASO | 58.MOTTA | 500.MOTTA
 
Reply
#4
De cateva luni cu inca 2 prieteni incercam sa punem pe picioare un proiect ,o mica fabricuta de cafea ,am luat decizia sa intram prima data pe piata HORECA (avand si multe cunostiinte in domeniu)si un feedback pozitiv la cafeaua prajita acasa .De 1 luna am reusit sa importam si cafeaua verde ,6 sortimente ,am stabilit si doua miscele (salvador,malabar,columbia si india cu etiopia ),plus flexibilitate maximaAngel .Cand am ajuns la echipamente ne-am lovit de preturi exagerate la espressoare si asa am luat decizia sa le facem singuri Big Grin.
Espressorul va fi dual boiler ,2,8 l respectiv 7,5 litrii ,capete faema E61 manuale ,PID .....
Prajitorul este unul de 5kg pe sarja (toper),foarte multumit de el interfata pentru laptop si PID FUJI pxg pe care il recomand tuturor celor interesati .
Ce este in ultima poza reprezinta carcasa espressorului o prima incercare pe tabla neagra sa vedem daca totul este ok Wink.
   
Espressor VFA Expres,Honne,Dienes manuala,Homemade roaster.
 
Reply
#5
Felicitari!
De unde a-ti luat capetele E61?
Brewtus, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT
 
Reply
#6
Comenzile pentru cafea proaspat prajita cand pot incepe? Smile
Felicitari si succes!!
 
Reply
#7
Capetele sunt luate din Italia ,Milano .
Intr-o luna speram sa-i dam drumul ,mai avem putin de amenajat spatiul si cred ca si site-ul o sa fie gata .
Espressor VFA Expres,Honne,Dienes manuala,Homemade roaster.
 
Reply
#8
Aaa, deci intri in business-ul de prajitori? Foarte tare! Ai grija la accize ca lumea e rea...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, manuala Kinu M47, nivelator Lelit PL121, IMS-uri,  Cafflano Kompresso in vacanta 
 
Reply
#9
Ar fi chair rusinos sa nu platesti la cat este de mica.
Espressor VFA Expres,Honne,Dienes manuala,Homemade roaster.
 
Reply
#10
hmm,interesant ,sa ies din garantie si o sa incerc un dual boiler pe lelitul meu,numai bine am timp de piese,daca cineva are idee ce necesar ar fi nevoie ii multumesc anticipat.
enumerez eu cateva pe care banuiesc ca sunt necesare:
boiler,pompa,relee,furtune,intrerupator
Bezzera  BZ 40 DE HX, cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita MSJ, kinu M 47, WDT tool, BWT filter
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)