Welcome Back Log In Create Account

Doncafe fresh

Se pare ca doncafe schimba puțin macazul și pretinde ca vinde cafea bună :)
Ieri am primit o pungă de cafea fresh marca doncafe [Image: 723f35a143d281a06163393b420ecd24.jpg][Image: 881f73462848787122ec10097834d6f9.jpg]
Pe o scara de la 1 la 5 pot aprecia asa:
Nivel prăjire : 2 (prea coaptă)
Gust : 3 (un blend acid pe gustul meu)
Cremă : 1

Mai are cineva experiențe cu doncafe reloaded?
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
Esti în urmă cu stirile? :)
http://www.espressoman.ro/manufaktura-doncafe-fresh/
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
[Image: wink.gif] da stiam articolul dar am considerat util sa îmi expun impresiile despre cafea.
Sunt curios dacă avem printre noi consumatori de asa ceva.
p.s merci ca l-ai mutat in sectionea corecta :)
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47

Reply
M-am liniștit :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(11-05-2016, 10:11)Lyvyoo Wrote: M-am liniștit :)
[emoji1]

Reply
De curiozitate am fost si eu de doua ori in locatia cu pricina - ca sa fiu sigur [Image: biggrin.gif]
De fiecare data am baut aceeasi origine din meniu (Kenya Gitura).

Prima data am fost anul trecut, am cerut un V60 cu cafeaua respectiva - V60 mai bausem de foarte multe ori la Guido, inclusiv cu cafele din Kenya, asa ca aveam un termen de comparatie solid. Desi barista-ul m-a "avertizat" ca este o cafea mai acida (si mie imi plac cafelele acide, vibrante), eu nu am reusit sa regasesc in preparat nici aciditatea si nici notele mentionate in descriere. Singurul lucru cu care am ramas a fost un aftertaste de ars care a tinut ceva vreme.

Fast-forward - acum doua saptamani avand drum pe acolo mi-am zis sa mai fac o incercare. De aceasta data am coborat stacheta mult, avand ca termen de comparatie ceea ce scot acasa pe modestul echipament din semnatura, dar cu cafele de la Guido si Origo. Asa ca am comandat un doppio cu Kenia pentru mine, si un macchiato cu Costa Rica Tarrazu pentru sotia mea.
Doppio-ul a fost baubil, aproape lipsit de aciditate, cu acelasi aftertaste de ars ca la V60. Macchiato-ul a fost teribil de prost (un acru ciudat) ramanand practic in cescuta. Nu am inteles de unde a iesit gustul acela - memoriile mele cu Costa Rica Tarrazu de la Sarkis (preparat la ibric ce e drept) sunt numai pozitive. Nici macar cu putin zahar adaugat nu s-a putut bea.

Concluzia este: locatie interesanta, echipamente scumpe, cafea foarte slaba si exagerat de scumpa (ma refer la preparate - chiar nu m-a mai interesat cat vor pentru o punga de 250 gr - prea mult cu siguranta).
Un echipament entry-level, dar "alimentat" cu cafea de calitate de la roasterii deja consacrati iti ofera acasa o cafea cu incomparabil de multe trepte peste Doncafe.
Recomandarea mea pentru curiosi, incercati cafeaua lor in locatie inainte de a o cumpara :)
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
Nici mie nu mi-a placut cafeaua, dar este un exercitiu excelent pentru lumea de mall. Decat sa fi fost un Starfucks obosit, mai bine iau contact cu teoria cafelei proaspat prajite, cu originile etc.

Reply
Prezentarea e scumpa... Conținutul...tipic pentru publicul roman de Mall.

Reply
Acum ofera trasport gratuit.

Reply
pacat ca in colet transporta tot cafea proasta :)
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
I-am intrebat acum vreo 2 luni ce stil de prajire abordeaza....

Niciun raspuns pana acum.

Reply
ceva info știe cineva ?
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
faptul ca unicul espressor care il vand si are desciere "Compact și cu un design minimalist, acest aparat asigură calitatea unui espresso perfect" e un.. automat... cred ca e prajit mult peste mediu.

https://www.doncafefresh.ro/espressor-au...slimissimo
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Doncafe-fresh

https://www.espressoman.ro/manufaktura-doncafe-fresh/

Reply
ms fain
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
ce parere aveti, merita incercat acest pachet ? a mai luat cineva recent ? ma gandesc ca poate in ultimii 3 ani au mai imbunatatit cate ceva. stiu ca ultimele impresii de atunci nu au fost tocmai ok.

https://www.doncafefresh.ro/promo/summer...pack-boabe
Stone Espresso Mine, Lelit PL72

Reply
Eu am cumparat, comanda online, transport gratuit. 6 pachete cu soiuri si gusturi diferite. Dupa parerea mea un raport pret/calitate foarte bun.
Rancilio Silvia E,  PID Toho Electronics Inc., Rancilio naked PF, IMS RA 200 IM Flat Shower Screen, IMS & VST Filter Baskets, motorized Kinu Classic M47 + Pour-Over Burr, motorized Kinu M47 Simplicity, Hario V60, Hario Cold Brew, Bodum French Press.

Reply
Am văzut și eu azi la Carrefour. Data de expirare 6.12.2023, de unde am tras concluzia că a fost prăjită in decembrie 2021, ceea ce pentru o cafea de supermarket pare ok. Acum stau și mă întreb dacă merită să trag un bilet
Lelit PL81T Grace + DF64

Reply
Unii "producatori" o garanteaza si 2, 3 ani, deci atentie.

Reply
Si au stricat-o! Printr-o "metoda inovativa de ambalare in mediu de CO2" acum baietii vand Doncafe "fresh" prajita cu 4 luni in urma... desi luam de la ei de catova anisori am incheiat colaborarea. Cafeaua era pur si simplu plata, fara miros, fara gustul pe care ar fi trebuit sa-l aiba...
Mahlkoenig EK 43, Anfim Skody II, Anfim SP2, Niche Zero
ACS Vostok 2 group, ACS Falcon
Puteti vedea/testa oricare dintre ele la MM Coffee

Home kit: Kinu Titan, Flair 58 Electric
Ex: G-Iota DF64, ACS Minima, Profitec Pro 800, EK Omnia

Reply
am mai luat in trecut acele pachete promo cu multiple origini.. nicio diferenta intre ele...nu recomand

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)