Welcome Back Log In Create Account

Diferenta pret achizitie rasnita: RO vs EU

Salutare,

Vreau sa fac upgrade la rasnita. Am nevoie de ceva care sa duca un flux usor mai ridicat, dar sa fie si destul de usoara si compacta si sa poata fi plimbata relativ usor (am un coffee cart si mai fac cafea pe la diverse evenimente).

M-am orientat catre un Mahlkonig E65. Pare sa fie standardul in industrie. Si ca sa fiu future-proof, vreau sa merg pe varianta GBS (cica pe viitor au in plan sa dezvolte sincronizari cu mai multe branduri de espressoare, si offline, si online - sau poate o sa trec pe un La Marzocco, cine stie).

Dar nu reusesc sa ma prind cum functioneaza partea asta cu pricing-ul. Unul din principiile pe care le am la o astfel de achizitie e sa platesc un pret corect. Si ma lovesc de asta, la un simplu search pe google:

Pret in RO: De la 13.650 Lei la 16.500 Lei
Pret in PL: 12.500 Lei 
Pret in IT: 11.300 Lei - espressocoffeeshop.com 

Toate preturile sunt pentru rasnite noi, cu garantie, TVA si transport pana acasa. Toate variantele cu factura, etc.

Voi cum ati proceda mai departe? Ati lua din RO sau EU? Mai stiti si alte site-uri cu preturi si mai bune?
Sau astept Black Friday sa vedem ce preturi bomba avem atunci?

Mersi
Dalla Corte Studio + Mahlkoenig E65W GBS

Reply
Salut - dacă ai cod de TVA pe firmă și ai făcut simularea de care spui cu cod de TVA de România cel mai probabil diferența vine din scutirea de TVA pentru achiziții intra EU. Dacă nu e din TVA diferența, chiar par prețuri f bune. Există câteva lucruri care sunt mai ieftine în afara - rulaj mai mare, marje mai mici, șamd. Eu cumpăr destul de mult din afara, predominant de pe platforme consacrate- Amazon EU, eBay EU, etc

Reply
Nu e din TVA diferenta, preturile exemplificate includ TVA (simularea fiind pe "persoana fizica"). De aici si mirarea  Huh

Reply
Nu vad de unde atata mirare, fenomenul este prezent in orice domeniu unde ceva se vinde greu/rar.

Cate "standarde in industrie" aveti impresia ca se vand pe luna in tara, ca sa credeti ca cineva stocheaza in magazie asa ceva gata de livrare in orice moment ? Si nu unul, ci multe bucati, ca altfel n-ar avea nici o reducere.
Cand cumparati asa ceva de la o firma din tara, de fapt ei comanda la furnizorii lor o bucata pentru dv. si va taxeaza pentru acest "serviciu".
O diferenta de pret care nu numai in bransa asta este exagerata, asa cum constatati si dv... pentru ca de banii asta prea multe nu primiti... o servisare gratis in primul an ? poate... masina la schimb imediat daca se strica asta, ca sa nu stagneze afacere? ma indoiesc... iar reparatiile tot in strainatate vor fi efectuate.

Asa ca strategia intelepta (pentru mine) ar fi sa nu ma mai iau dupa "chipuri cioplite", ci, daca vreau siguranta, sa imi iau doua rasnite de la o firma mai modesta ca renume, dar care vinde probabil acelasi lucru la juma de pret.
Si care, avand rulaj mai mare, sa isi permita sa aiba un dealer local cu stoc permanent si service adevarat.
Daca o exista asa ceva in tara asta...

Si sa va mai spun de ce viitorul care il evocati nu suna bine... pentru ca se datoreaza altei firme, cumparate de patronul lor, Hemro, ca sa le faca lor treaba, pentru ca din "regele morilor" a mai ramas doar renumele si marketingul.
La ei in house de ani de zile nu au mai scos nimic care sa ii faca sa para ca urmaresc piata si trendurile.
Nu fac decat sa isi vanda marfa invechita care le-o lauda la nesfarsit diversi factori de influenta, de multe ori fara sa stie ca din contributia lor, pas cu pas, se cladeste un "standard in industrie".

Reply
In general preturile din UE s-au cam egalizat cu cele din Romania, iar situatii de acest gen sunt din ce in ce mai rare. Acolo unde sunt mici diferente nu prea mai merita, pentru ca nu ai garantie in Romania si nu e neaparat ieftin si sigur sa plimbi echipamentul pe curieri externi. Stiu ca s-a mai discutat cu garantia europeana dar nu functioneaza decat pe unele produse. La Marzzocco, Lelit, Timemore, Mahlkonig, Dalla Corte etc etc  luate din afara, nu pot fi reparate aici in garantie pentru ca dealerul din Romania nu primeste decont pe reparatie si piese de la fabrica. Nu stiu exact contractual cu ce e diferit de automobile, dar cam asa functioneaza, legal, probabil pentru ca nu firma mama are magazinele ci diverse SRL-uri care importa pe pielea lor.

In cazul E65, fiind echipament profesional, preturile ar trebuie sa fie destul de "flexibile", nu e ca la cele casnice unde sunt cam fixe. Poti incerca sa trimiti formularul de reducere Mahlkonig din forum si sa vezi ce cotatie iti ofera. Diferentele de pret vin de obicei de la cantitatea de marfa importata. Unele magazine internationale, mai bine asezate in piata, pot comanda de la fabrica 5-10 paleti de marfa odata, ceea ce le permite sa acceseze un pret mai bun la producator, altele comanda cate putin si corelativ au un pret mai mare. Plus marjele de profit ale diversilor importatori, care pot diferi in functie de costurile sale operationale sau bunul plac :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Mersi de info! Am completat formularul săptămâna trecuta insa nu am primit nici un răspuns, m-am uitat si prin SPAM. Oricum, nu e graba, aștept si Black Friday ca observ ca se anunță oferte de ne-refuzat!

Reply
Lansat de 3 ore :)) https://www.youtube.com/watch?v=L3-AkIuj43M

Mi se pare excelent ca si marime pentru home use (si ca si pret) - https://www.mahlkoenig.com/products/e64-...me-grinder

Si are si Grind-by-Weight.

Reply
Da, am vazut noutatea, cu siguranta va fi super tare pentru home-use. Dar cum ziceam mai sus, am nevoie si de ceva care sa poata duca un flux mai mare din cand in cand :)

Mersi & spor
P.S.: Pe langa GBW are si Grind By Scale, care mi se pare super interesant (inteleg ca noul lor cantar va fi compatibil cu toate rasnitele GBS, replicand astfel grind by sync-ul care merge doar cu cele comerciale de la LM)

Reply
In home grinding Vario a lasat destule amintiri neplacute ca sa un cumparator avizat sa nu se mai repeada ca bizonu...
Dar cum acestia sunt specie pe cale de disparitie, si turma este manata de influenceri... orice e posibil.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)