Hello There, Guest! Login Register


Desurubare picurator dublu la Gaggia Clasic

#1
Am incercat sa desfac picuratorul dublu de la gagia clasic pentru a monta manometru in locul lui si nu am reusit. Nu am vrut sa fortez inutil cu cheia.

A mai incercat cineva sa desfaca picuratorul asta? Eu am crezut ca are filet pentru ca am vazut ca se poate schimba cu un picurator cu o singura iesire.
 
Reply
#2
Fortzeaza ca se desurubeaza. Si eu m-am chinuit un pic.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario, La San Marco SM95, Kinu M68, cantar Brewista, V60, Aeropress, Hario mini  
 
Reply
#3
Aflandu-ma in aceeasi situatie cu ceva vreme in urma, am gasit solutia cea mai optima (fara menghina ): am trasat conturul picuratorului pe o scandura mai groasa, am folosit un burghiu mai mare si unul mic, am facut gauri in scandura , pana ce capetele picuratorului si baza mi-au intrat lejer in scandura. Apoi, tinand ferm portfiltrul intr-o mana si scandura in alta, am rotit in sensul opus acelor de ceasornic si am reusit sa desfiletez picuratorul. Pentru infiletare am folosit acelasi "instrument" , schimband doar sensul de rotatie.

[Image: P1030824Custom.jpg]
Gaggia Classic
 
Reply
#4
La mine pur si simplu nu cedeaza. Am reusit sa rotesc picuratorul doar 90 de grade. Rotesc in sensul invers acelor de ceasornic dar pur si simplu e intepenit.
Nu am in casa unelte decat o trusa de Ikea... o sa visez doar la scandura ta....
 
Reply
#5
Incearca si cu un patent, dar sa aiba dintii acoperiti cu o carpa, sa nu zgarii picuratorul.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#6
Am reusit sa desurubez picuratorul dupa ce l-am bruscat serios cu un patent si un ciocan. Se pare ca pe filet avea un fel de adeziv care il impiedica sa se desfileteze. Nu inteleg de ce au ales cei de la Gaggia sa blocheze filetul asa. Urmele operatiunii facute asupra picuratorului sunt oricum iremediabile.

Problema 2 cu care ma confrunt acum dupa desfiletare e ca nu se potriveste kitul cu manometru cumparat de pe mag-pro http://www.mag-pro.ro/index.php/romanian/802101.html . Filetul reductorului este mai mic decat cel al portafiltrului. Am mentionat asta in cazul in care mai sunt si altii tentati sa faca aceeasi achizitie.
 
Reply
#7
(27-11-2012, 13:38)Mircea Wrote: Am reusit sa desurubez picuratorul dupa ce l-am bruscat serios cu un patent si un ciocan. Se pare ca pe filet avea un fel de adeziv care il impiedica sa se desfileteze. Nu inteleg de ce au ales cei de la Gaggia sa blocheze filetul asa. Urmele operatiunii facute asupra picuratorului sunt oricum iremediabile.

Problema 2 cu care ma confrunt acum dupa desfiletare e ca nu se potriveste kitul cu manometru cumparat de pe mag-pro http://www.mag-pro.ro/index.php/romanian/802101.html . Filetul reductorului este mai mic decat cel al portafiltrului. Am mentionat asta in cazul in care mai sunt si altii tentati sa faca aceeasi achizitie.

Posibil ca cei de la mag-pro sa gresit comanda. Filet e de 3/8" si la portafiltru si la manonetru comandat de tine. Cel putin asa scrie.

Alta varianta mergi la un magazin fizic de gen http://gica.ro/gica, cu manometru si portafiltru, si trebuie sa gasesti ceva acolo sa le culpezi.
 
Reply
#8
Din pacate magazinul recomandat de tine are sedii doar in Transilvania. Pe mine ma intereseaza un magazin din Bucuresti.
 
Reply
#9
(27-11-2012, 14:09)Mircea Wrote: Din pacate magazinul recomandat de tine are sedii doar in Transilvania. Pe mine ma intereseaza un magazin din Bucuresti.

Incearca la Dedeman, in zona la scule si accesorii aer comprimat. Nu la instalatii sanitare.
 
Reply
#10
(27-11-2012, 13:38)Mircea Wrote: Problema 2 cu care ma confrunt acum dupa desfiletare e ca nu se potriveste kitul cu manometru cumparat de pe mag-pro http://www.mag-pro.ro/index.php/romanian/802101.html . Filetul reductorului este mai mic decat cel al portafiltrului.
Exact asta am patit eu cu Gaggia Classic si cu acelasi tip de manometru de la Mag-Pro. Am luat legatura cu Mag-Pro, am fost la sediul lor cu piesele in cauza si au constatat ca filetul reductorului nu se potriveste la portfiltrul. Au comandat alt kit manometru+reductor si de data asta se potriveste. Probabil exista in comert rebuturi nedepistate de producator.
Cine are aceeasi problema, sa solicite vinzatorului inlocuirea reductorului sau a kitului complet.
Gaggia Classic RI8161 cu controller meCoffee, Honne Home, Kinu M47
Bezzera BZ09, controller ito
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)