Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Desurubare picurator dublu la Gaggia Clasic - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Accesorii si intretinere (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Accesorii-si-intretinere)
+--- Thread: Desurubare picurator dublu la Gaggia Clasic (/Thread-Desurubare-picurator-dublu-la-Gaggia-Clasic)

Desurubare picurator dublu la Gaggia Clasic - Mircea - 26-11-2012

Am incercat sa desfac picuratorul dublu de la gagia clasic pentru a monta manometru in locul lui si nu am reusit. Nu am vrut sa fortez inutil cu cheia.

A mai incercat cineva sa desfaca picuratorul asta? Eu am crezut ca are filet pentru ca am vazut ca se poate schimba cu un picurator cu o singura iesire.

RE: Desurubare picurator dublu la Gaggia Clasic - Cosmin - 26-11-2012

Fortzeaza ca se desurubeaza. Si eu m-am chinuit un pic.

RE: Desurubare picurator dublu la Gaggia Clasic - dl2012 - 26-11-2012

Aflandu-ma in aceeasi situatie cu ceva vreme in urma, am gasit solutia cea mai optima (fara menghina ): am trasat conturul picuratorului pe o scandura mai groasa, am folosit un burghiu mai mare si unul mic, am facut gauri in scandura , pana ce capetele picuratorului si baza mi-au intrat lejer in scandura. Apoi, tinand ferm portfiltrul intr-o mana si scandura in alta, am rotit in sensul opus acelor de ceasornic si am reusit sa desfiletez picuratorul. Pentru infiletare am folosit acelasi "instrument" , schimband doar sensul de rotatie.

[Image: P1030824Custom.jpg]

RE: Desurubare picurator dublu la Gaggia Clasic - Mircea - 26-11-2012

La mine pur si simplu nu cedeaza. Am reusit sa rotesc picuratorul doar 90 de grade. Rotesc in sensul invers acelor de ceasornic dar pur si simplu e intepenit.
Nu am in casa unelte decat o trusa de Ikea... o sa visez doar la scandura ta....

RE: Desurubare picurator dublu la Gaggia Clasic - Lyvyoo - 26-11-2012

Incearca si cu un patent, dar sa aiba dintii acoperiti cu o carpa, sa nu zgarii picuratorul.

RE: Desurubare picurator dublu la Gaggia Clasic - Mircea - 27-11-2012

Am reusit sa desurubez picuratorul dupa ce l-am bruscat serios cu un patent si un ciocan. Se pare ca pe filet avea un fel de adeziv care il impiedica sa se desfileteze. Nu inteleg de ce au ales cei de la Gaggia sa blocheze filetul asa. Urmele operatiunii facute asupra picuratorului sunt oricum iremediabile.

Problema 2 cu care ma confrunt acum dupa desfiletare e ca nu se potriveste kitul cu manometru cumparat de pe mag-pro http://www.mag-pro.ro/index.php/romanian/802101.html . Filetul reductorului este mai mic decat cel al portafiltrului. Am mentionat asta in cazul in care mai sunt si altii tentati sa faca aceeasi achizitie.

RE: Desurubare picurator dublu la Gaggia Clasic - astinga - 27-11-2012

(27-11-2012, 13:38)Mircea Wrote: Am reusit sa desurubez picuratorul dupa ce l-am bruscat serios cu un patent si un ciocan. Se pare ca pe filet avea un fel de adeziv care il impiedica sa se desfileteze. Nu inteleg de ce au ales cei de la Gaggia sa blocheze filetul asa. Urmele operatiunii facute asupra picuratorului sunt oricum iremediabile.

Problema 2 cu care ma confrunt acum dupa desfiletare e ca nu se potriveste kitul cu manometru cumparat de pe mag-pro http://www.mag-pro.ro/index.php/romanian/802101.html . Filetul reductorului este mai mic decat cel al portafiltrului. Am mentionat asta in cazul in care mai sunt si altii tentati sa faca aceeasi achizitie.

Posibil ca cei de la mag-pro sa gresit comanda. Filet e de 3/8" si la portafiltru si la manonetru comandat de tine. Cel putin asa scrie.

Alta varianta mergi la un magazin fizic de gen http://gica.ro/gica, cu manometru si portafiltru, si trebuie sa gasesti ceva acolo sa le culpezi.

RE: Desurubare picurator dublu la Gaggia Clasic - Mircea - 27-11-2012

Din pacate magazinul recomandat de tine are sedii doar in Transilvania. Pe mine ma intereseaza un magazin din Bucuresti.

RE: Desurubare picurator dublu la Gaggia Clasic - astinga - 27-11-2012

(27-11-2012, 14:09)Mircea Wrote: Din pacate magazinul recomandat de tine are sedii doar in Transilvania. Pe mine ma intereseaza un magazin din Bucuresti.

Incearca la Dedeman, in zona la scule si accesorii aer comprimat. Nu la instalatii sanitare.

RE: Desurubare picurator dublu la Gaggia Clasic - mirceat - 23-01-2013

(27-11-2012, 13:38)Mircea Wrote: Problema 2 cu care ma confrunt acum dupa desfiletare e ca nu se potriveste kitul cu manometru cumparat de pe mag-pro http://www.mag-pro.ro/index.php/romanian/802101.html . Filetul reductorului este mai mic decat cel al portafiltrului.
Exact asta am patit eu cu Gaggia Classic si cu acelasi tip de manometru de la Mag-Pro. Am luat legatura cu Mag-Pro, am fost la sediul lor cu piesele in cauza si au constatat ca filetul reductorului nu se potriveste la portfiltrul. Au comandat alt kit manometru+reductor si de data asta se potriveste. Probabil exista in comert rebuturi nedepistate de producator.
Cine are aceeasi problema, sa solicite vinzatorului inlocuirea reductorului sau a kitului complet.

RE: Desurubare picurator dublu la Gaggia Clasic - trl - 12-03-2025

https://wiki.wholelattelove.com/images/b/b8/Classic_Pro_Parts_Diagram.pdf - piesa #127, picuratorul, ma confrunt acum cu aceeasi problema de mai sus si ma intreb daca la noul E24 picuratorul este turnat monobloc cu cupa portafiltrului sau nu, pt. ca la mine nu cedeaza sub nicio forma si nu-l pot scoate. Nu am o menghina serioasa si nici o barna de lemn suficient de groasa ca sa fac cum scrie mai sus un coleg, dar i-am dat vreo cateva ciocane serioasa (prin prosop pus in 4, ca sa nu-l zgarii), dar degeaba.

Nu retin sa fi avut aceeasi problema la vechiul Gaggia Classic II (RI9403/11). E cam ciudat: ori e turnat portafiltrul cu tot cu picurator ori pun astia de la Gaggia o pasta blocatoare din domeniul automotive.  Smile

RE: Desurubare picurator dublu la Gaggia Clasic - trl - 12-03-2025

Hai ca am izbutit intr-un final, dar numai dupa ce l-am batut bine cu ciocanul, l-am dat cu degripant (MOS2 si WD40) si l-am fortat cu clestele mocs. Tot am reusit sa zgarii putin picuratorul, dar macar bine ca nu s-a rupt.

[Image: V8BgqjK.jpeg]

Am scos 14 bar cu arcul original, cu toate ca ma asteptam sa scot 12...12,5 bar. Poate maine imi vine arcul de 9 bar ca sa-l inlocuiesc, ca nu vreau sa ma apuc de taiat din spire cum am facut la modelul mai vechi pe care l-am avut.

RE: Desurubare picurator dublu la Gaggia Clasic - staicueduard - 13-03-2025

salut, ma bucur ca ai reusit. eu nu am putut sub nicio forma , tot de la E24. asa ca am cumparat alt portafiltru.
Am vazut ca ai scris de arcul de la OPV.
ca un sfat:
am testat si eu arcul de 9 bari, dar atentie, vei avea maxim maxim 9 bari dupa ce vei strange tare de tot la loc valva. si 9 bari asta in sita blind, nu in extractie unde va scadea cam pe la 8.
asa ca poti folosi un arc de 12 bari sau tai din arcul existent cate o spira, si nu infiletezi pana la capat valva( nu se prelinge apa nici daca e jumatate insurubata) . si asa reglezi presiunea din filet. eu am lasat pe la aproape 10 bari

RE: Desurubare picurator dublu la Gaggia Clasic - trl - 14-03-2025

Eduard, eu i-am dat si cu niste spray degripant cu MoS2 si cu WD40 fix la imbinarea dintre picurator si portafiltru, dar si cateva duzine de ciocane, iar cand l-am fortat cu clestele mocs din foto de mai sus si-a dat drumul. Am mers pe ideea ca "ori la bal, ori la spital", ca in caz de-l rupeam aveam oricum portafiltrul fara fund, deci aveam ce utiliza.

Arcul de 9 bar de mai sus a fost OK montat si OPV-ul strans la maxim. Am inteles de la furnizor ca au avut mai multe loturi si e posibil ca arcul meu sa fi fost dintr-un lot care sa nu garanteze cei 9 bar. Momentan sunt OK cu filetul teflonat si un pic desfiletat, cel putin pana voi primi arcurile de pe Ali si daca-mi vor placea le voi testa si pe alea. Merci oricum!