Espressoman infocat
Galați
Salut. Azi mi s a stricat un delonghi de 400 de lei, după nici un an. A fost primul meu espressor. Tot unul ieftin vreau, dar care sa aibă presetare a cantității de apa.
Am găsit delonghi dedica la 650 de lei. Nu as fi dispus sa dau mai mult deocamdată.
Credeți ca merita banii? Alte recomandări in prețul asta?
Tot ce faci, să faci
Cluj-Napoca
Fara presetare a cantitatii apei iti vand eu la 250 lei :)
https://www.olx.ro/oferta/vand-espressor...eu2Qw.html
[b]Shop[/b]: Slayer Espresso / Mahlkonig E65S gbW / Mahlkönig Guatemala / Varia Aku / Felicita Square / Moccamaster KBG 741 Select
[b]Home:[/b] Wilfa Uniform / Moccamaster Cup-One / ChemeX / Fellow Stagg / AeroPress / Felicita Arc / Origami Dripper
Espressoman fresh
Bucuresti
(27-01-2021, 23:39)Sebastianul Wrote: Salut. Azi mi s a stricat un delonghi de 400 de lei, după nici un an. A fost primul meu espressor. Tot unul ieftin vreau, dar care sa aibă presetare a cantității de apa.
Am găsit delonghi dedica la 650 de lei. Nu as fi dispus sa dau mai mult deocamdată.
daca te intereseaza setup-ul meu let me know:
https://www.olx.ro/d/oferta/espressor-de...exC9t.html
Espressoman infocat
Dudu
(27-01-2021, 23:39)Sebastianul Wrote: Salut. Azi mi s a stricat un delonghi de 400 de lei, după nici un an. A fost primul meu espressor. Tot unul ieftin vreau, dar care sa aibă presetare a cantității de apa.
Am Delonghi Dedica de 3 ani si merge foarte bine.
DeLonghi Dedica EC 680.BK, Graef CM 800, Hario mini.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Si eu am unul de 4 ani si merge. Nu face espresso ci o chestie cu gust de cafea. Depinde la ce se așteaptă cel care îl foloseste. L-am dus la tara la părinți când am trecut la actuala dotare. Ca și fiabilitate pare ok dar trebuie întreținut și avut grija de el.
La Pavoni Europicola, Kinu m47, DF64 HB, Staresso Mirage Pro SP 300, 1Z Presso Q2, Moka Pot, V60.
Espressoman fresh
Bucuresti
Salut, Dedica a fost primul meu espressor. Mi-a placut destul de mult ce iesea din el, fata de ce iesea din ibric. Ocupa spatiu putin si este usor de folosit, se incalzeste repede. L-am tinut 1 saptamana dupa care am facut upgrade la un Lelit deoarece imi placea atat de mult cafeaua facuta cu Dedica incat am zis ca trebuie sa incerc si cu un espressor "adevarat". Intradevar, cu Lelitul iese mult mai bine, dar pentru cat am dat pe Dedica isi merita din plin banii.
Daca nu iti permiti sau nu vreu sa cheltuiesti 2000+ pe un espressor, go for it.
Lelit PL41TEM, Kinu m47
Espressoman infocat
Bucuresti
Gasesti SH pe marketplace Gaggia Classic la 700-800 lei. Alta liga.
Filtroman infocat.
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | [b]1Zpresso ZP6 de vanzare[/b]
Espressoman fresh
Bucuresti
Alta liga, dar si alte batai de cap. Trebuie sa te antentionez ca odata ce faci pasul la un espressor adevarat, e nevoie de mai multe cunostinte pentru a face un espresso "calumea". Cu Dedica e mai simplu deoarece acel filtru presurizat e mai iertator la greseli, iar daca nu vrei bataie de cap ci doar sa faci o cafea repede dimineata, Dedica e super ok.
Lelit PL41TEM, Kinu m47
Espressoman infocat
Dudu
(08-03-2021, 14:54)DanCo Wrote: Si eu am unul de 4 ani si merge. Nu face espresso ci o chestie cu gust de cafea. Depinde la ce se așteaptă cel care îl foloseste. L-am dus la tara la părinți când am trecut la actuala dotare. Ca și fiabilitate pare ok dar trebuie întreținut și avut grija de el.
Ba face o cafea buna. Cu un pic de rabdare face ce trebuie sa faca (este adevarat, cafeaua mi-o prajesc singur si am invatat sa adaptez prajirea la 'fitele' espressorului si a rasnitei), adica o cafea buna, mai ales daca cumperi pentru el si niste site depresurizate. Si este usor de intretinut. Orice aparat necesita intretinere.
DeLonghi Dedica EC 680.BK, Graef CM 800, Hario mini.
Espressoman infocat
Bukarest
Hai să aștern și eu niște rânduri.
Este pe undeva pe youtube o comparație între DeLonghi Dedica și Krups Calvi. Ambele sunt înguste, din plastic masiv, cu thermoblock, site presurizate de 51mm. Ieșea mai bine Krups (are steam wand destul de profi), deși irosește multă apă (după două cafeli se umple tăvița aia).
Am un Calvi dinăsta la atelier și am reușit să scot ceva bun din el după ce i-am făcut o măgărie.
Sită presurizată, gura în jos pe o scândură, lovitură dibace de ciocan pe partea cu găurica. Sare tăblița multiperforată, se spală și se pune deoparte. Burghiu de 10 centrat pe găurica lovită, gaură, perfect. Folosit scula Fixa de la Ikea pt făcut găuri de robinet în chiuveta de tablă. Realizat gaură de 30mm diametru, îndreptat tabla cu ciocanul folosind o bucată de șipcă subțire. Netezit muchia tăietoare cu o piatră abrazivă pe un Dremel. Montat la loc tăblița multiperforată, cu lovituri ușoare de ciocan via șipcă.
Am site nepresurizate pe Calvi acum.
Portafiltru: i-am dat jos mizeria aceea de plastic, rămânând cu un bottomless din aluminiu (cu care alimentul nostru de bază nu intră în contact). L-aș mai putea ciopli cu flexul, dar prefer să pot reveni la opțiunea stock. În plus, am lestat mânerul acela nasol cu un șurub mai mare și am umplut toată cavitatea cu silicon. Chestia cântărește acum pe la 450g și stă cu totul altfel în mână.
Banditul este ready de acțiune foarte repede. Face inclusiv o preinfuzie de 1 secundă și ceva. Frotarea e destul de șmecheră - acționează pompa scurt la fiecare 1/2 secundă, băgând apă cu pipeta în thermoblock, pe măsură ce produce abur. Am obținut inclusiv "abur uscat". După terminarea operațiunii, instalația se inundă cu apă din rezervor, pentru răcire, iar tăvița se cam umple.
Una peste alta, se obține un produs "extremely decent", mai ales privit prin prisma vitezei. Parcă și porceala cu stropi e mai redusă.
Pe aparat am dat fix 100 de lei, după care am mai cumpărat un tamper de 51mm sh, dar cred că merge și ăla de 60lei pt DeLonghi.
Cred că Dedica oferă o experiență similară.
Aștept comentarii.
Mazzer SJ | Zwänger Favorite Typ0 | Isomac Giada | Promac Lollo | Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose
Espressoman infocat
Bucharest
Vinde cineva o sita dubla nepresurizata de 51mm compatibila cu Dedica?
Lelit Bianca, Atom 75, Niche, Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso, Aeropress, Hario V60, Bonavita, Felicita Arc