Hello There, Guest! Login Register


Dalla Corte Mini

#1
Chiar azi am reusit sa fac ceva teste relevante pe stabilitatea temperaturii. Am folosit Dalla Corte Mini, cu PID montat de Nikso dar am mers si pe sistemul original. Sunt doua screenshoturi de pe curba de temperatura, ideea e ca ai nevoie de un portafiltru tip Scace si un termometru cu intrare tip K Fluke, precum cel din poza. Exista o aplicatie Fluke connect, pe telefon, logheaza si inregistreaza extractiile in timp real.

Portafiltrul are un orificiu de unde apa iese la un flowrate de aproximativ 2.2-2.5 ml/sec, destul de apropiat de cel al cafelei in extractie. Tin de regula cam 20-22 de secunde logarea, timp in care am 60-70 ml de apa extrasa. Cam atata apa consum din  boiler pe o extractie, cu tot cu backflush ul si retentia din puc, plus lichidul din ceasca minus greutatea cafelei macinate din portafiltru. 

Am facut multe teste pe Mini si pe Mina, comportamentul e similar, exista o diferenta de 1 grad in medie in extractie fata de temperatura reala din boiler, fara offset. Spre comparatie, Expobarul DB E61 are un offset de 8 grade insa a parut ca dupa ce se stabilizeaza, temperatura nu variaza prea mult. Din pacate nu am avut un portafiltru de 58 mm cu termocupla sa putem loga si temperatur in extarctie, am facut niste teste aproximative doar.

Concluzia mea ( Liviu a adus in teste Expobarul) este ca acel termometru Eric nu reprezinta foarte real nici temperatura reala din grup si nici cea din timpul extractiei. Se pare ca temperatura din timpul extractiei e mai ridicata decat arata Eric. Totusi E61 pare ca face o curba de temperatura constanta, destul de reproductivila, chiar daca "nasul rece" face ca temperatura initiala de pornire a extractiei sa fie mai joasa mai mult timp.  La DC Mini temperatura in portafiltru ajunge aproape de temperatura din boiler foarte rapid, cam in 2-3 secunde si se mentine constanta cu o variatie de + - 0.5 grade pe toata durata extractiei. Ca si pattern scade un pic sub temperatura dorita in prima parte a extractiei, maxim 0.5 grade si creste pe final tot cu maxim 0.5 grade. Au fost extractii unde abaterea a fost +-0.3 maxim. Cred ca Liviu are si filmulete, poate le pune.

Ideea e ca un grup saturat si independent ca la Dalla Corte are total alt comportament termic ca si un E61, insa ambele sunt perfect valide daca curba de temperatura se repeta, consistenta in extractii ramane. Exista insa o mare diferenta de Offset, datorita solutiei constructive si distantei dintre boiler si grup. Ramane de vazut daca laternta termica de pe E61 poate afecta curba de temperatura suficient de mult incat sa aiba influenta asupra gustului. Teoretic, pe light roast, 1.5-2 grade pot da un gust semnificativ diferit. 

Ramane sa testam cum facem rost de un portafiltru pe 58 mm cu termocupla. Daca are cineva si vrea sa testeze eu pot pune la dispozitie termometru meu FLUKE. Aplicatia de logging este gratis, se descarca de pe net. 




[Image: CPDELMB.png][Image: KJunQfM.png][Image: u1nTZLJ.jpg]
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#2
Multumim frumos pentru teste. Pentru mine inseamna mult, dar cand o sa faceti testele pe un E61 o sa fie extraordinar!

Rectific: Daca si cu portafiltru pe 58 pe E61 se comporta la fel cum ati concluzionat si anume temperatura efectiva difera cu mult in portafiltru fata de termometru eric, atunci chiar ca o sa ma bazez strict pe un termometru pistol si pe un mod de lucru identic de fiecare data. Adica odata la 2-3-4 luni stabilesc nr de secunde necesare de flush, folosind termometru pistol, astfel incat sa-mi recalibrez numarul de secunde necesare de flush. Adica si tin cont de temperatura din casa, dar imi pastrez espressorul in stilul traditional, digital-free.
Abia astept sa faceti testele si pe E61.

Inc-odata multumesc.
Espressor: Bezzera Magica MN, Rasnita: Ceado E5P; Tamper: Custom Made 58.5mm si Lelit 58mm; Sita VST 18grame Rigidless; Distribuitor - Macaron 58.5mm; Tamper - Macaron 58.5mm; Tamp stand - Silicon + Stainless Steel; ABS Coffee Knockbox
Exes: Gaggia Evolution; Gaggia MDF.
 
 
Reply
#3
Daca facem rost de un portafiltru de 58mm cu termocupla, oricand. Eu o sa incep sa vanez unul pe Ebay..
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#4
As vrea sa subliniez ca testele.facute de mine pana acum sunt relevante si precise doar pentru grup saturat independent de DC Mini si Mina.

Am citit cu atentie ce posteaza RaduDani. Pentru cei interesati, care au deja HX sau chiar DB pe E61, cred xa e foarte util, daca chiar va intereseaza subiectul, sa parcurgeti in detaliu tot ce a scris RaduDani pe tema HX Magica cu Eric si teste temperatura extractie.

eu voi relua niste teste pe E61 cu Eric doar in masura in care fac rost de acel portafiltru 58mm. Ce am reusit sa testam si sa intelegem totusi pe.Expobarul lui Liviu este ca temperatura indicata de Eric era diferita cu niste grade bune fata de temperatura apei din portafiltru, gen 2 4 grade mai mult in portafiltru decat arata Eric. Daca valorile.ar fi reale, ar insemna ca ai sanse mari sa extragi la.o temperatura mai mare devat crezi, daca te orientezi dupa.Eric.

Totusi, repet, testele nu sunt concludente pentru ca nu am.avut dotarea completa. De asemenea, si dupa ce o sa le.facem corevt sa zicem, rezultatele nu pot fi extrapolate pentru alte modele E61, fie ele toate HX sau DB.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#5
Merita si Dalla Corte Mini un topic al sau, pentru ca are intr-adevar ceva de spus, din cele constatate. Ca performeaza mai bine sau mai slab decat un E61, ramane de testat in continuare. Oricand vrei sa faci probe mai amanuntite te lovesti de bariera timpului, caci e foarte greu sa tragi concluzii rapid. Eu unul mi-am propus sa car Brewtus-ul in spate de fiecare data cand am nelamuriri. Voi proceda la fel si in cazul altor espressoare tari.

Vroiam sa scriu mai concret despre ce am observat la recentul test despre care vorbea Razvan mai sus, insa nu mi se incarca niste filmulete. Asa ca vom reveni cu amanunte....
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#6
Astept cu interes rezultatele si mai ales amanuntele Smile
???, Honne Custome Build, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Cantar Hario,Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
#7
Incerc sa astern cateva impresii de la testul facut la showroom-ul Dalla Corte, unde m-am deplasat cu Brewtus-ul in spinare pentru a culege niste impresii E61 vs grup saturat. Cele scrise mai jos nu vor avea pretentia de supertehnicitate, fiind puncte de vedere ale unui pasionat fara studii ingineresti. 

[Image: bnaS4IZ.jpg]

A contat enorm de mult faptul ca am avut acel portafiltru cu termocupla din imaginea de mai sus, pentru ca am aflat un lucru important - PID-ul e foarte bun si folositor, vital pe DB sau SBDU, dar ai nevoie de o scula de calibrare ca sa poti afirma fara echivoc "am baut espresso la temperatura X". Mai departe te poti juca asa cum vrei cu offset-ul, astfel incat sa ajustezi valorile PID-ului cu realitatea din teren. 

In cazul nostru, am avut in fata un Dalla Corte Mini cu PID pus de Nickso (o lucrare mai complexa, facuta extraordinar, bravo inca odata "geniului electrotehnic" al comunitatii noastre Smile ) si un Expobar Brewtus cu PID din fabrica si termometru de grup, varianta clona a lui Eric, de la colegul decadurabolin. Portafiltrul cu termocupla era de 54mm (marimea la grup a lui Dalla Corte), deci incompatibil cu Brewtus, asa ca am apelat la o improvizatie care a generat rezultate nu la fel de precise pe grupul E61. Mai precis, portafiltrul cu termocupla are la iesire un reductor de debit care lasa sa treaca ceva gen 2ml/sec., cat debitul unui espresso, tocmai pentru a reproduce cat mai fidel extractia unui espresso. Cand am mutat portafiltrul de 54mm pe Expobarul de 58mm, nu am facut decat sa-l tin lipit de grup, fara ca sonda sa atinga sita de dus. Automat ca trecea multa apa pe margini, deci nici vorba de concluzii de acuratete, insa o imagine tot ne putem face, coreland informatiile de pe PID, termometrul de grup si cititorul de temperatura.

La un scurt test de verificare a debit-ului in gol (nu stiu cat conteaza decat la preinfuzie) Brewtus avea 6.5 ml /s, DC Mini 10ml/s. Ambele au pompa vibratoare. Curgerile arata asa:



Incep cu al meu, cu precizarea ca nu am notat pe o hartie offset-ul PID-ului, schimband la un moment dat din 8 in 6. Cand am ajuns acasa l-am trecut pe 5, dar nu il voi lasa asa Smile  De aceea, cred ca mai relevante in clipurile ce urmeaza sunt termometrul de grup si device-ul la care era conectata sonda. LATER EDIT: Sunt clipuri in care boilerul de aburi este pornit, altele in care este oprit. Comparand device-ul in clipurile respective si comparand si ce arata termometrul de grup in astfel de situatii diferite, nu pare sa aiba vreo influenta (pozitiva sau negativa) faptul ca apa vine (sau nu) preincalzita din HX-ul boilerul de aburi, probabil pentru ca Brewtus are un boiler "sanatos", de 1.5l.

Din cauza jocului cu offset-urile, veti vedea in clipuri diferite, valori diferite pe PID si termometru. Interesant de observat ca si in cazul scaderii cu 3 grade pe PID (n-am respectat timpii de revenire mereu), martorii de temperatura de la grup arata stagnare sau crestere chiar, lucru care trebuie sa ne puna pe ganduri apropo de anumite calibrari pe care trebuie sa le facem obligatoriu, intre PID si realitate.

Pentru primul test am tinut strans portafiltrul, lipit de grup, mai mult de acomodare, lasand sa curga ceva mai mult decat pt un espresso. Nu este 100% relevant dar urmarind aceste experimente putem sa ne dam seama cum citeste termometrul de grup, care va ramane mereu pe aparat, si sa stabilim niste corelatii cu ce arata device-ul, scula pe care nu o avem decat ocazional. Cunoscand mai bine aceste corelatii, vom putea regla PID-ul mai eficient. Sper.



Inca un test, cu o ceasca de espresso sub portafiltru, si o curgere de 22s



Si aici cu flush de incalzire, urmat de flush ce simuleaza extractia:



Si o extractie reala acasa, flush and go,  40min incalzire, boiler de aburi oprit:



Dar stati ca sunt offtopic Smile Nu neaparat. Am pus aceste clipuri ca sa vedeti cat de cat cum se comporta un grup E61.

Las pentru final grupul saturat de pe Dalla Corte Mini, care intr-o extractie simulata foarte bine de acel portafiltru pe 54mm, potrivit de data aceasta, iese din tiparele de mai sus, cu acele rampe de urcare ale lui DB E61, urmate de stabilizare si se comporta astfel:

 

Se observa cum in secunda 2 de la pornirea pompei a atins 89.3 si pe parcursul celor 25s a variat doar cu 0.1 - 0.2 grade. Fara flush de incalzire, fara alte complicatii.  Dodgy  O performanta remarcabila, obiectiva si demonstrabila, care sincer m-a impresionat. A fost de fapt prima data cand am putut sa-i spun lui Razvan ca pentru pasionatul care cauta mai putine batai de cap pe temperatura, deci o liniaritate perfecta, Mini se dovedeste o masina ce concureaza serios grupul E61, indiferent ca acel grup E61 costa 1300E sau 2400E. Si spun asta rememorand si clipul lui Zuluafonu, cu un Profitec Pro 700, care abia la secunda 12 de la ridicarea manetei  (deci aproape de jumatatea timpului total de extractie) se stabilizeaza, la temperatura de aprox. 91.5:



Un exemplu de comportament al grupului E61, tot in zona de pret 2000-2500E, pe Vibiemme Duper PID:



Boilerul de brew de pe Dalla Corte Mini era la vedere, separat ca piesa, fiind identic cu cel de pe Mina din cate am inteles, adica de 600ml, e din alama lead free certificat NSF si functioneaza independent. Cel de aburi are 1.5l.

[Image: KJllhhR.jpg][Image: hV4qUsm.jpg]

Ce am mai observat:
- jetul de aburi este mult mai puternic pe Mini fata de Expobar, dar barista Claudiu Stavrica, prezent la test, a facut o crema de lapte pe ambele, si s-a declarat chiar incantat de calitatea cremei pe Brewtus-ul cu 1.2 bar presiune de aburi si duza Tidaka de 4 gauri. Adica a fost mai lent procesul dar nu i-a iesit nicio bula, crema fiind elastica. 
- parca E61 a parut mai pregatit sa faca shot dupa shot la temperatura ceruta, avand acelasi comportament. Mini avea nevoie de aprox. un minut - doua pauza intre extractii, pentru a oferi stabilitatea din clipul de mai sus.
- grupul este saturat pe Mini, legat direct la boiler, si acoperit la exterior cu acea parte neagra antiardere, din carbon. La E61 trebuie sa ai grija sa nu te atingi de el ca te faci friptura (cu mai mare atentie la copii, zic din proprie experienta Smile )
- Mini are si doua butoane volumetrice de single / double, plus un buton "fara numar". Exista si un soi de preinfuzie ce se activeaza optional, suplimentar rampei crescatoare a pompei vibratoare. 
- sita de dus are surub in mijloc, deci poti curata mai usor si mai des sita, fara sa lasi urme (cum se mai intampla la E61). Totusi surubul functioneaza si ca o "moneda" de test, adica te penalizeaza daca supradozezi, peste capacitatea sitei.
- cu 15g Mini a scos niste shot-uri excelente. Pe E61 nu prea se recomanda doze sub 17g, din ce citisem pe home-barista.
- boilerul de brew este independent de cel de steam, spre deosebire de DB-urile cu E61 unde boilerul de brew este alimentat din HX-ul boilerului de aburi. Am crezut ca este un dezavantaj pt Mini, dar se vede in clip ca nici pomeneala...
- fara PID-ul montat de nickso, e mult mai greu de gestionat Mini, in versiunea originala, cu acel potentiometru analog. Deci il vad obligatoriu si de oferit "din partea casei", in interiorul garantiei Smile 

Vis a vis de diferentele de gust, e mai delicat sa ma pronunt, pentru ca nu au cum sa vina asa pac, pac. Trebuie sa te pui pe stricat multa cafea ca sa calibrezi aparatele, si apoi sa dai verdicte. Or, noi am avut un blend Hasbean de la Claudiu Stavrica, pe care nu ne-am permis sa-l nimicim in teste, precedat de o Ethiopia Yrga foarte ok, dar putina Smile , de la Sun Coffee. In prima zi am folosit rasnita EK43, a doua zi DC Pro de la Dalla Corte. Mai trebuie o runda de teste, cu mai multa cafea, caci comportamentul termic al lui Mini chiar e provocator. De precizat insa ca, in timp ce noi tot comparam Brewtus cu Mini, Claudiu a tras un shot pe Mina, cu "celebrul" profil 8ml / sec in curgere libera Smile despre care am mai discutat noi aici, cu acelasi gramaj ca noi si cu aceeasi temperatura tinta, iar blend-ul s-a transformat brusc, scazand in bitter si crescand in arome florale, clare! Deci ceva face masinaria aceea ...  Smile
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#8
Liviu, un flush prelungit la Brewtus ar face ca temperatura sa creasca in grup mai repede, sa aiba o curba de crestere mai rapida? Sau daca ai face un pre-shot (adica un shot inaintea shot-ului, doar pentru incalzirea grupului? Oare la un HX, la care temperatura grupului poate e mai ridicata initial, curba de crestere ar fi mai abrupta?
 
Reply
#9
Pornind de la premisa ca am cauta stabilitatea inteleasa prin ajungere rapida la temperatura tinta si mentinerea ei pe tot parcurusul shot-ului + repetarea scenariului si la urmatoarele shot-uri, atunci nu cred ca un E61 poate sa replice un grup saturat, oricate manevre de flush ai face. 

Pornind de la premisa ca am cauta stabilitate termica inteleasa ca o repetabilitate a unui grafic (usor sinusoidal), dar reproductibil shot dupa shot, atunci un flush prelungit e posibil sa aduca beneficii mai mari.

Dar, ca sa putem extrage niste concluzii mai clare, inclusiv in ce priveste HX-ul, ar trebui sa avem acelasi sistem de masurare (un portafiltru cu termocupla) si respectivele aparate in fata, aliniate, ca sa lucram cu acelasi device.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#10
Multumiri pentru teste!
 
Reply
#11
(07-09-2017, 12:58)cradun Wrote: Multumiri pentru teste!


Aviz amatorilor de rezultate la teste : am pus ochii pe celebrul SCACE device, pe 58 mm. Problema e ca termometrul meu Fluke care merge pe aplicatie si de care sunt f multumit merge cu termocupla de tip K iar SCACE in mod specific utilizeaza termocupla de tip T. Am inteles ca in pricipiu va citi temperatura si tip K pe Scace insa se pare ca valorile reale de temperatura nu vor fi calibrate corect. Totusi, curba de temepratura va fi elocventa, nu neaparata temperatura absoluta. 

Daca sunt specialisti intre voi pe tema asta Tip K vs Tip T pe temometru Tip K poate ma ajutati sa iau o decizie. N as vrea sa l iau degeaba..Sad
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#12
Mulțumim pentru teste. M-a pus pe gânduri încă de la prezentarea lui Mina când am încercat diverse. Acum ați mai pus și voi paie pe foc.


Sent from my iPad using Tapatalk
???, Honne Custome Build, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Cantar Hario,Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
#13
[Image: xauzZ8l.jpg]
[Image: ekyVhhA.jpg]
In sfarsit am reusit sa "recuperez" din mana lui @Nikso DC MINI cu PID MeCoffee si cu pompa vibratoare care reduce vibratiile. Pulsorul nu l a mai montat, nu prea avea loc sa inchida carcasa insa mi-a spus ca nu era mare diferenta cu el instalat. Dar pompa face o mare diferenta, aproape ca nu mai faci diferenta fara de una rotativa. S-a modificat si debitul de apa la liber, de la un 9,5 ml pe sec a ajuns la un 6.5 ml, ceea ce nu e neaparat rau. 

PID ul MeCoffee se conecteaza foarte rapid odata ce e pornita aplicatia. Schimbarea de temperatura se face usor insa fata de un PID standard DC ( Mina sa zicem) timpul de revenire la temperatura optima e un pic mai lung ( sa zicem cam 1 minut) fata de 20 de secunde standard. Cred totusi ca se poate modifica asta din setari desi nu ma deranjeaza sa astept, mai ales ca vad in timp real cum se modifica temperatura. 

Am testat consistenta cu Scace si merge, e foarte stabila in perioada extractiei si mai ales la extractii succesive, daca se asteapta revenirea la temperatura predefinita.  Probabil ca va ramane setup ul permanent de acasa, sunt incantat de dimensiunile foarte compacte. 

Ca si concluzie, upgrade ul la MeCoffee e foarte fain, mi se pare o investitie buna. Pompa la fel, e super silentioasa, sper sa fie si fiabila.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#14
De fapt e mai bine sa mutam discutiile tehnice despre PID-ul meCoffee pe topicul dedicat  Smile
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#15
Astazi si-a facut un mic cadou primul cumparator de MINI de pe forum, sper sa l stapaneasca sanatos si sa se bucure de el Smile 

Astasez un test de stabilitate termica facut acum cateva zile cu SCACE ul : 



Este facut pe varianta standard, cu PID ul din fabrica, care nu are display digital insa merge asa cum se vede in video, aproape perfect. Am renuntat momentan la MeCoffee, o sa revin cu informatii pe topicul dedicat, insa pe MINI mai mult incurca decat ajuta. Are o interfata foarte placuta insa nu reuseste deloc sa stea pe o temperatura stabila, fiind o diferenta mereu de 1.5 grade 2 grade fata de temperatura din timpul extractiei, ceea ce nu se inatmpla la PID ul initial, mult mai ieftin, pe care l a montat tot Nikso. 

De asemenea, setarile din aplicatia Android sunt total neintuitive, pentru mine cel putin : 

[Image: 1V28s3R.png]

Asta este si motivul pentru care am decis sa renunt la implementarea MeCoffee pe MINI. Voi incerca pe Quick Mill PIPPA, macar are un sens sa fac efortul pentru ca SDBU standard chiar nu e stabil termic.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#16
ceva noutati legate de noul Mini de la Sigep?  Smile
Lelit Bianca + Compak E8, Bravo Tools, Felicita Arc, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
#17
(29-01-2018, 17:24)vladdooo Wrote: ceva noutati legate de noul Mini de la Sigep?  Smile

Noutati in sensul ca stiu mai multe despre el. Designul.va fi similar Mina, va avea maneta pt abur in loc de rotita, fete laterale interschimbabile, pompa rotativa, PID proprietar Dalla Corte cu display si shot timer. In rest aceeasi tehnologie, aceeasi stabilitate si un pret mai mare. Probabil.va fi un pic peste 3000 euro ceea ce il face pe actualul un best buy.

Probabil il vom aduce mai iunie.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#18
o sa fie pe 58 mm?  Smile
Lelit Bianca + Compak E8, Bravo Tools, Felicita Arc, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
#19
Sincer cred ca nu..sunt multe avantaje pe 54.5 mm mai ales pentru consumatorul casnic, cel mai important fiind economia de boabe.

Singura discutie valida pe 58mm este doar pe cele comerciale, si acolo lucrurile par sa se aranjeze pentru ca deja exista cam toate accesoriile pe 54.5 mm de interes pentru baristi: Puq press, OCD..
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#20
Dupa ce am vizitat recent fabrica Dalla Corte, m am interesat si de stadiul proiectului DC MINI noul model. Am mai aflat ca in mod cert va avea pompa rotativa desi va merge in continuare si pe rezervor. Nu va avea profilare pentru ca se doreste sa ramana cat mai aproape in zona de pret al actualului Mini, desi in mod cert va fi mai scump. In mod cert va fi o masina cu dubla valenta, home use dar si light comemercial use, ceea ce si modelul actual este, chiar si cu pompa vibratoare. 

Ca si design am vazut cateva randari recente, arata similar cu Mina doar ca va fi mai ingust iar panourile laterale vor fi metalice, nu din lemn. In mod cert leverul de abur va fi cel din poza, de pe noul DC PRO si se pare ca va mai aparea unul Smile[Image: SF0xqQp.jpg]

Suntem in proces de feedback de design si chiar in timp ce completam ceva formulare am gasit cateva poze ale unei masini reconditionate de niste pasionati cred. Desi initial nu mi a placut grupul de inox si am preferat varianta de fibra de sticla, parca nu e asa rau daca e realizat cum trebuie.

http://www.morris.coffee/2017/12/22/morr...orte-mini/

Vom vedea se pare la World of Coffee Amsterdam un prototip dar discutiile sunt inca deschise. Daca aveti idei in zona asta sunt curios Smile
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#21
da, sa fie pe 58 mm  Big Grin

daca abia la sfarsitul lui Iunie apare prototipul atunci sunt mici sansele sa apara pe piata anul asta
Lelit Bianca + Compak E8, Bravo Tools, Felicita Arc, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
#22
Abia pe final de an zic si eu, realist.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#23
(28-02-2018, 08:06)razvanMB Wrote: Nu va avea profilare pentru ca se doreste sa ramana cat mai aproape in zona de pret al actualului Mini, desi in mod cert va fi mai scump.

Big Grin
amator home-barista, level 80. echipament La Marzocco (Slayer mod), Mazzer, Sette, filtrare pro Brita Purity
 
Reply
#24
va mai fi ceva la woc amsterdam legat de noul mini?
Lelit Bianca + Compak E8, Bravo Tools, Felicita Arc, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
#25
Mai sincer nu prea cred...nu au avut timp sa faca mare lucru la el, au fost prinsi cu DC PRO XT care are multa tehnologie noua. Sincer ici eu nu stiu asa multe insa vad pozele de la standul de la Amsterdam si vad ca nu e nici macar un Mini..era o vorba sa puna unul macheta, nefunctional, insa probabil neavand suficient timp nu l au mai pus deloc :

https://www.facebook.com/dallacorteespressosystems/

Noul DC PR XT vine cu multe lucruri interesante, gen reglarea manuala a debitului, nu automata ca la Mina insa tot e ceva. Iti da multe variante si asta, sincer o sa propun sa fie un feature pe noul Mini, nu cred ca ar fi complicat, de vazut daca strategia lor va fi in sensul asta, dar ar fi o chestie faina. Pe noul DC pro poti regla manual debitul, are o rotita, daca vrei 6 ml/sec la liber faci 6, are si un display in care iti arata debitul in timp real. Daca vrei 10 ml/sec faci 10, tot din rotita. E o oarecare profilare si asta si mai ales e util cand incerci sa compari retete cu altii pasionati, care au debite fixe, poti ajusta debitul la debitul lor. E mult de lucru pe partea de preinfuzie cu feature ul asta, poti lasa macinatura de o parte oarecum, pana la un anumit punct.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#26
Pana vine Razvan cu alte detalii,  repostez repede ce am vazut pe pagina lor de Facebook, un clip 360 cu noul DC MINI !!!

*click pe imagine pentru a porni video

Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#27
Azi pid, maine restrictor de debit si noul mini devine mini mina.....
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
#28
arata foarte bine, dar pare sa fie macheta (nu este bagat in priza  Smile )

asteptam de la Razvan sa ne spuna specificatiile
Lelit Bianca + Compak E8, Bravo Tools, Felicita Arc, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
#29
mai sus de tumbler (este asa cuvant in romana?  Huh ) ce e?
dialer pentru PID sau setarea restrictorului sau..?
amator home-barista, level 80. echipament La Marzocco (Slayer mod), Mazzer, Sette, filtrare pro Brita Purity
 
Reply
#30
Cred ca e butonul de la display-ul pid-ului, ceva de genul:

[Image: silvia-9.png]
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)