Espressoman fresh
brasov
09-11-2025, 19:37
Salut,
Am de gand sa fac un upgrade de la rasnita actuala, un Timemore C3. Dupa mult research, am ramas cu urmatoarele variante:
Manual: 1zpresso J-Ultra
Electric: DF64 gen 2
Daca ar fi sa luam in calcul exclusiv calitatea/ consistenta rasnitarii, care dintre cele doua rasnite ar fi mai potrivita? Mentionez ca de obicei cumpar boabe medium roast.
Multumesc :)
Espressoman infocat
Brasov
Una conica , alta plata, una manuala alta cu motor :) . Sunt si eu curios ce o sa alegi si de ce .
● Staresso Mirage Plus ● Aeropress ● Kingrinder K6 ● 2xKinu M47 + POB ● Soy C2, C3 ● Levier chinezesc
Espressoman fresh
brasov
Imi dau seama, nu prea au nicio legatura una cu alta
Referitor la conica vs plata, din cate am inteles acest lucru afecteaza gustul+textura cafelei. Problema e ca nici macar eu nu ma pot decide ce prefer, arome mai clare sau textura mai densa.
Referitor la cu sau fara motor, ma astept ca varianta cu motor sa produca rezultate mai consistente, deoarece viteza de rasnitare si unghiul rasnitei este constant tot timpul.
Espressoman fresh
brasov
Pana la urma am comandat un DF64 gen 2, oferta de bf de la espressoman + Barshaker mi s-a parut foarte buna :)
Espressoman infocat
Romania
11-11-2025, 09:47
(Edited 11-11-2025, 09:48 by Robertrm27.)
K ultra o să îți ofere o combinație perfectă între cele două, plus că încă rămâne cel mai bun all rounder sub multe sute de euro.
Dacă imi amintesc are 20 de microni pe măsură, asta înseamnă undeva la 3,4 secunde in viața reală pentru espresso si livrează foarte bine si pe brew. Am avut râșnita si am fost extrem de mulțumit de ea. Am vândut o si am luat df64gen 2 pt espresso ( era nevoie de o electrica pentru sotie ) si zp6 pentru filtru. Sunt atât de aproape ' ' sa o adaug iar la colecție pentru ca, cel puțin din amintiri, imi placea mai mult pe espresso decat df64 gen dlc
Plus 1zpresso si kinu fac niște râșnițe de o calitate extraordinara, mult peste df
BDB | DF64 gen 2 | ZP6 special | Brewista Artisan | v60