Hello There, Guest! Login Register

Curatare rasnita

Information 
Tocmai ce am desfacut pentru prima data de la cumparare (1 an) rasnita pentru a o curata complet. Scurta intrebare pentru cei ce au mai facut asta, e ok sa sa speli cutitele cu apa sau sa le pun in apa calda cu Puly? Nu am gasit in manual si nici aici pe forum (poate nu am cautat cum trebuie). Intreb pentru ca dupa ce am aspirat-o si curatat cutitele cu betisoare de urechi, ramane totusi uleioasa un pic. Rasnita e o Eureka Mignon Specialita.
Lelit MaraX+Eureka Mignon Specialita
Cafflano Kompresso

Reply
Scrie in manual ca este necesara o astfel de curatare, cu desfacere completa ?
Daca da, nu scrie si cum sa o faci ?
Daca nu, de ce ai lua o astfel de initiativa ?
O simple suflare/aspirare nu ajungea ?

Cutitele sunt din otel/carbon, adica nu sunt inox. Deci ruginesc. Deci trebuie ferite de apa.
Sunt destul de convins ca au venit din fabrica lubrefiate cu un strat fin de vaselina alimentara.
Mai ales ca de abia si-au format dupa 2-3 kg de rasnire un strat protector contra ruginii cu uleiurile din boabele de cafea. Strat care o curatare cu Puly l-ar distruge.

Reply
Ok, mersi mult, am sa le feresc de apa in cazul asta.
Lelit MaraX+Eureka Mignon Specialita
Cafflano Kompresso

Reply
Robert, pe scurt nu e nevoie sa speli cutitele. Uleiurile depuse pe cutite chiar ajuta la o rasnire mai uniforma.

Reply
Cand am cumparat Mazzer-ul era plina de cafea statuta de 2 ani (conform propietarului) astfel ca mi s-a parut justificat sa spal toate componentele, inclusiv cutitele, cu detergent. Am fost atent sa se usuce in cateva ore, era vara, aer liber. Ulterior am schimbat cutitele.

Pentru cazul mentionat, rasneste 40g de Urnex Grindz sau Puly Grind si lasa pudra obtinuta in rasnita peste noapte. De dimineata o cureti vezi daca mai sunt uleioase cutitele.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)