Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

150 ml
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
azi așa.

[Image: ol4s3o6.jpg]
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
"smooth"[Image: Z9Vo9cW.jpg]

Reply
illy. neașteptat de bună.

[Image: CTXi6Db.jpg]
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
... Una dintre cele mai bune Geishe baute de mine  - m-a umplut de zmeura ... :D  ... - extrem de parfumata , chiar daca este prajita light si cu o aciditate sub medie , corp usor ... excelenta si cu lapte ... Cool ... recomand ...

[Image: Zw9T4xH.jpg]

[Image: OYlj7df.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
[Image: f9a0792e408d49907faf1e8a8f619249.jpg]

Progresam progresam...Costa rica sarkis, cat e de iertatoare, desi am macelarit-o prin supraextractie [emoji3]

Reply
De Sarbatori, ultimele boabe dintr un Honduras pe care il apreciez foarte tare, echilibrat in espresso dar fara a-i lipsi vivacitatea, cu note de alune si zahar brun in lapte. Incep sa apreciez pe anumite origini ideea de omniroast. Boabele vin de la Rocket Bean, o prajitorie din Riga, Letonia, pe care am avut placerea sa o vizitez recent si chiar sa discut cu cei de acolo. Un fel de Bonanza Berlin, foarte similar conceptul, doar ca au si mancare. Cafeaua nu este spectaculoasa, nu au avioane, insa cam tot ce au este prajit corect, echilibrat, nu prea dau rateuri, cel putin din ce am incercat eu pana acum ( 3 origini). 

[Image: FYJ7e8Y.jpg]
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
[Image: CE4TxbW.jpg]
Decent, Comandante, etzmax, bentwood

Reply
Câteva creatii de Crăciun va rugăm, pentru pagina de Facebook Espressoman :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(23-12-2017, 20:54)Lyvyoo Wrote: Câteva creatii de Crăciun va rugăm, pentru pagina de Facebook Espressoman :)

Liviu, trebuie să-i pun globuri? Sau căciulă de Moș Crăciun? Reni? [emoji51]

[Image: 74c28516499919faf276125a6930340d.jpg]

Kenia Gachombe de la Right Side, Dalla Corte Mina, Kinu M47, 18g-30g, 30s.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Uite, iti dau o idee  :) In oglinda mai clara a portafiltrului (acolo unde se vede fereastra acum) , se poate vedea un globulet sau chiar un Mos Craciun :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
wow, asta intra pe shutterstock direct :)

Reply
zmeura și fructe de pădure din plin. 
parca beau Rară Neagră de Purcari (vin)

[Image: 0CnPbYD.jpg]

Reply
[Image: 8zQdRxG.jpg]

-five elephant- propeller espresso - neasteptat de placut.
--Only God Can Judge Me--

Reply
[Image: 02458d5012386d1c6ac8ea355f6232ad.jpg]
[Image: b03f9a1c6b9e3cb4e4c8fecaebf75e37.jpg]

Heleanna I

Tot foarte buna, dar putin altfel.
Ma declar extrem de multumit!
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain/Hario Neo + Timemore Sculptor 078, Bookoo Ultra scale
Travel: Orea V3 MKII/Orea V3 mini/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(23-12-2017, 14:46)razvanMB Wrote: De Sarbatori, ultimele boabe dintr un Honduras pe care il apreciez foarte tare, echilibrat in espresso dar fara a-i lipsi vivacitatea, cu note de alune si zahar brun in lapte. Incep sa apreciez pe anumite origini ideea de omniroast. Boabele vin de la Rocket Bean, o prajitorie din Riga, Letonia, pe care am avut placerea sa o vizitez recent si chiar sa discut cu cei de acolo. Un fel de Bonanza Berlin, foarte similar conceptul, doar ca au si mancare. Cafeaua nu este spectaculoasa, nu au avioane, insa cam tot ce au este prajit corect, echilibrat, nu prea dau rateuri, cel putin din ce am incercat eu pana acum ( 3 origini). 

Confirm ca merita incercat...

Pe ambalaj am gasit doua lucruri interesante:
1. stickerul din fata, este de calitate superioara ( material, print )
2. pe verso este un loc special:
" meistars / roastmaster " si doamna/domnul care face prajirea pune o stampila.

[Image: wnCbvY8.jpg]
[Image: XZonXue.jpg]

Reply
N am rezistat azi sa nu iau azi o supradoza de cafea, mai ales ca e ultima zi de espressor pana pe 27 :) A trebuit sa ma fortez sa termin cu Hondurasul si sa intru pe Kenya Ruiru tot de la Rocket Bean, punctaj intre 85-89, delicioasa! Nici nu ma mai chinui sa o descriu, o cafea buna e pur si simplu buna, ca un desert. Usor de preparat, solubila, echilibrata si foarte lejera, fara sa ti lase o impresie de "greu", spre deosebire de Hondurasul de ieri care daca se si racea, isi pierdea mult din aciditatea placuta. A iesit chiar la o extractie mai lunga de 35 sec, 15.5g in /30g out. Mi a facut mare placere sa o beau un pic mai fierbinte, tocmai sa ma pot bucura deplin de aciditatea dulce din abundenta. 

Prajitorul este Raimonds Vilde.

[Image: fNVoaPo.jpg]

Reply
Sarbatori fericite !!! ..., tuturor colegilor ... :az: ...

[Image: Z8g4fyR.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
De ce ai nevoie de linguri?

Reply
(24-12-2017, 16:23)Denis Wrote: De ce ai nevoie de linguri?

... Pai ... cu ce sa amestec spuma / caimacul  in cafea , cu degetul ? ...  :D ... pentru ca este usor mai amaruie spuma si trebuie amestecata putin in cafea , inainte de a gusta din ea ... nu ? Cool  ...

Reply
Nu.

Reply
... :D  ... Ehh ... atunci nu  ... Cool , ... dar sa stii ca eu tot o amestec putin inainte sa o dau pe gat ... :D  ...

Reply
eu tot amestesc ce am in ceasca inainte de a o consuma. doar ca nu cu lingura dar intreaga ceasca.

Reply
[Image: NC3XQAx.jpg]După o idee preluată aici va prezint si rețeta mea. Am utilizat tatratea de 72. După cum se vede si espressorul s-a îmbătat :))

recomand combinația tatratea fiind foarte “lejer” neintrând foarte agresiv peste cafea/lapte.

levo iti predau ștafeta :)
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
[Image: 37msUoI.jpg]

Reply
[Image: CT2BARY.jpg]
16.5 in, 25.5 out.
timp de extractie exagerat de lunga, 59sec.
insa a aparut un gust nou, pe care nu pot identifica

Reply
Etiopia benko, 30ml ron zacapa, napolact 1.5%
@Levo style :))) .Poza facuta dupa...? :D[Image: jO52ZMT.jpg]

Reply
(25-12-2017, 17:30)maki Wrote: [Image: 37msUoI.jpg]

APROPO, am fost intrebat care ar fi cauza bulelor de pe crema de cafea? cine stie?

Reply
Dar vai bunicuțo, ce ochi mari ai? Dincolo erau mai mici. Iar ai luat Dulcolax!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
... Complicat si de sarbatori ... Cool  ... sa prepari cafea , ... navigand prin furtuna ... :D  ...

[Image: Ipcc7AV.jpg]

[Image: 1RcBuc0.jpg]

[Image: nLDVWOj.jpg]

... si Mosul matol , a prins zibeta facand un tsifteteli la prajitor ... :D  ... si bineinteles ca ... n-a scapat ... Cool .

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)