(22-08-2016, 09:26)stefandinescu Wrote: Buna dimineata! Blend de Columbia, Guatemala si Kenya. Ratie cafea/ apa 1:10. Metoda de preparare: oparita ...
____________________________________________________________________________________________
Arata foarte bine. Amestecul mi se pare delicios, ciocolata de doua feluri, cu nuci si cu aciditate fructata, mmmm!
Dpmdv aceasta este varianta care poate inlocui expresorul in vacante !
Cafea proaspata, o rasnita manuala Kinu ( chiar si altceva, una electrica mai ieftina) , o cana tip french press pentru crema de lapte si putem avea pe masa si un cappuccino delicios.
Cafea proaspata am, ibric din tabla groasa din Cu am, urmeaza rasnita si gata chit-ul [Image: lightbulb.gif] !
Eu am folosit rasnita electrica cu lame si am rasnit ca oentru ibric. Dealtfel am la mine rasnita Hario la care adaptez o surubelnita cu acumulator.[Image: 8d889c17623ab8ab8f555c6ce779481c.jpg]
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
Haha.. nu.. am facut cu Paul doar cursul de inceput si pentru o zi ne-am jucat pe Lelit si am facut latte art. Am zis ca o sa continui cu Sebi cursul specializat dar mai spre toamna.
Ce este important e ca acasa nu faci cafeaua pe banda rulanta ca sa poti sa-ti formezi mana la turnarea de lapte.
In schimb, la curs faceam 2 cafele/minut cu Opera si cum laptele era la discretie m-am prins cat de cat de miscare.
Dupa ce am tot dat rateuri, Paul mi-a pus apa in loc de lapte si timp de vreo 15 min am turnat din latiera in ceasca si invers ca sa prind fluxul de apa si viteza cu care ar trebui sa curga in diferite momente ale turnarii. Suna banal dar a contat mult pt mine.
25-08-2016, 08:24 (This post was last modified: 25-08-2016, 08:25 by organon.)
He he ,eu mai beau preparata asa la munca ,pentru ca evident nu am expresor acolo.Dar o cafea buna ramane buna indiferent de modul de preparare chiar daca nu toate nuantele gustative sunt perceptibile.Am dat si colegelor sa bea si s-au mirat de calitatea cafelei.Daca ar sti ele ca fara haine mneaei isi arata nurii gustului cu totul si cu totul altfel...Ma refeream la prepararea espresso ,daca va gandeati la altceva ,sa va fie rusine!
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
Cat priveste gustul, in ultima perioada (~2 luni), in general espresso-urile pe care le extrag sunt Dulci si Aromate, Ciocolatii, usor acrisoare, bitter uneori (depinde de origine). Descopar noutati pe care inca nu stiu cum sa le denumesc Cert e spre bine.
Cam de 2 luni improvizez preinfuzia pe Bezzera Magica. Incepand de atunci simt aromele mai constant.
(16-09-2016, 14:55)baloozzy Wrote: Ceai făcut mă nene, mă? Ne spui?
Ceai ,ceai, dupa 3 min de extractie am luat palnia si am completat cu apa calda aproximativ 150 ml.
Cafeaua e bestiala, mi-e greu sa recunosc, dar n-am prajit-o eu.
Aceeasi Ethiopia de la the RightSideCoffee.
Yume inside, Illy outside Mi-a placut mult de tot microlotul Columbia Buena Vista. Aproape termin si o Brazilia dar nu se ridica la nivelul Columbiei, partea de fruct fiind mult atenuata de insasi originea cafelei (nu te pui cu natura) dar si de un stil de prajire mai pe gustul majoritatii. Columbia e mult mai indrazneata din acest punct de vedere. Mai am in stand by Burundi si Ethiopia Kochere, revenim...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Două extracţii:
de ieri
şi de azi:
cu Ethiopia Sidamo Honeybird, de la un prăjitor local.
Extracţii realizate cu 18 g cafea, la 93 grade Celsius la începutul extracţiei în PID, timp de 26-27 secunde, 60 ml (volumetric) şi 46-47 grame lichid în ceaşcă.
*admin edit, fotografie scoasa la cererea useurlui
Folosesc: Bezzera Strega | Mazzer Robur | IMS 14/20 | EP HQ 14/21+ | tamper Concept Art/[Joe Frex] dinamometric | Latiera Motta Europa 50 cl
Am folosit: Baratza Sette 270 | Expobar Brewtus IV | Mazzer Major | Mahlkoenig Vario Home
(30-09-2016, 11:06)Liviu.Mihu Wrote: frumos
Si gustul?
E nou prajitorul local? [Image: smile.gif]
Gustul este foarte placut... cu note usoare de fructe, dulce si fara a avea retrogust amar.
Este prima cafea extrasa de mine al carei gust mi-a amintit de acelasi sortiment pe care l-am baut la o cafenea de top de aici din oras. (De unde am tras concluzia ca sunt pe calea cea buna, dupa un an de incercari si erori...).
Este prima cafea cu care am in mod constant curgeri "de manual", fara jeturi/spray de cafea (deci, fara "channeling").
Despre prajitor am auzit de la un barista de aici, in vara, iar eu am cumparat de la el prima data la mijlocul lunii iulie, iar de atunci cumpar in mod constant.
Mi-a oferit si profilele de prajire, pe care sper sa le repete in functie de rezultatele pe care le voi prefera.
Folosesc: Bezzera Strega | Mazzer Robur | IMS 14/20 | EP HQ 14/21+ | tamper Concept Art/[Joe Frex] dinamometric | Latiera Motta Europa 50 cl
Am folosit: Baratza Sette 270 | Expobar Brewtus IV | Mazzer Major | Mahlkoenig Vario Home