Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

[Image: 704ddd3dde1ad75b27d39f71d4f80ea0.jpg]

Ar trebuii sa se posteze zilnic in acest thread !

Eu unul as vrea sa vad mai multe poze :)
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale

Reply
Acum 15 min cu aeropress + latiera si frother Ikea.

[Image: tulip.jpg]

Desen cam asimetric, dar cafeaua a fost bestiala [Image: smile.gif] (o Kenya de la Papa Jaques)
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply
Astazi am luat o latiera Motta, diferenta mare fata de cea Ikea.

[attachment=4246]

Reply
a mea prost....foarte prost [Image: sad.gif]
[Image: uMEnVgc.jpg]
| Coffee Enthusiast | ROK Espresso Owner | Double Espresso kind of guy |

Reply
[Image: 3e165443011381f26aaf9c774c2a4b53.jpg]

Ooops, se pare ca am pierdut cateva petale :))
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale

Reply
incapatanat cu v60
[Image: PLO0mNk.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
Papua Noua Guinea+Panama Geisha (varianta de 16 Eur/kg)
[attachment=4249]
[attachment=4250]
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Curgerea arată superb. Perfect color [OK HAND SIGN]
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
Ce culoare are!!!
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Reply
(04-07-2016, 22:03)Mihai.B Wrote: Curgerea arată superb. Perfect color [OK HAND SIGN]

Si pe mine m-a surprins curgerea si culoarea cu atat mai mult cu cat cafeaua este prajita maxim city+:
-preinfuzie totala 6 sec
-prima picatura la 11 sec
-durata extractie 23 de sec
-timp total 40 de sec
-doza 22g
-extractie 2x21 g. (1shot si un cappuccino)
[attachment=4251]
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
[Image: 68d521558e7894ac7c92b0745e61e380.jpg]

Reply
Peru Cajamarca - claro cafe
19 g
92 C
Aromă puternică, aftertaste interesant, as zice alune, arahide, aciditate medie.

[attachment=4280]
[attachment=4281]
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47

Reply
Extractiile din imagine provin din urmatoarea origine:

- El Salvador Finca Santa Julia

Regiune: Santa Ana, Apaneca Ilamatapec
Fermier: Jose Antonio Salaverria
Altitudine: 1600m
Varietate: Bourbon Elite
Procesare: spalata

Extractie: 94 grade C, 1/2 fiecare (18/36 g) in 25 s

(Locul IV - dupa Los Nogales)
----------------
Alte origini incercate in ultima perioada:
----------------
Saptamana trecuta:

- Origine: El Salvador Finca Los Nogales (Microlot)
Regiune: Santa Ana, Apaneca Ilamatapec
Fermier: Jose Antonio Salaverria
Altitudine: 1550m
Varietate: Burbon San Francisco, Caturra, Catuai
Procesare: spalata si inmuiata

(Printre favorite Locul III dupa Kenia)

-----------------
Acum 2 saptamani:

- Origine: Kenia Tegu AA
Regiune: NYERI
Altitudine: 1750 m - 1900 m
Varietate: SL28, SL34, K7
Procesare: spalata si uscata pe paturi inaltate

(Pe locul II, dupa Brazilia)
----------------

- Saptamana curenta sau cea viitoare va urma o Brazilia cu procesare naturala care la o prima degustare (saptamana trecuta) a avut o aroma speciala.

(Printre cele mai interesante degustate de mine ever - Locul I)
----------------
----------------
Le-am mentionat pe toate acestea, pentru ca de aici am inceput sa experimentez mai putin si sa obtin rezultate constante si placute sau chiar foarte placute in privinta gustului la toate aceste origini.
----------------
Topul meu e extrem de subiectiv!
E o relatare a propriei mele experiente din ultima luna, deci se aplica doar pentru mine! Sunt luate in considerare doar aceste 4 origini mentionate (pentru ca ori am uitat gustul, ori am experimentat prea multe variatii de extractie pentru fiecare alta origine testata in ultima jumatate de an de cand am inceput atat sa extrag cat si sa beau Espresso si Cappucino/Latte Art).

Nu sunt si nu am fost un fan al cafelei inainte.
Sunt mai degraba un fan al procesului de extractie pentru cafeaua proaspat si light prajita (incepand cam de 2 ani de cand am vazut si am gustat primul espresso si cappucino la zuluafonu).

Daca zuluafonu mi-a dat cam un 5.3 (din 10 - 10 fiind cea mai buna degustata de el ever) la o extractie pe care personal am considerat-o buna acum 1-2 saptamani, eu as fi mai indulgent si mi-as da un 7 la cele mai bune extractii din ultima luna, asta cat priveste doar gustul si poate corpolenta cappucino-ului. (Aspectul cappucino-ului nu e luat in considerare in aceasta notare proprie :) )

[M-as nota cu 7 comparabil cu 3-4 cat mi-as fi dat acum jumatate de an cand am inceput :) ]

----------------
[attachment=4288]

Si o a treia extractie:

94 grade 1/2, ambele 18/36g (adica din aceeasi extractie)

[attachment=4289]
Bezzera Magica, Mazzer Mini A.

Reply
Espressourile sunt din Malawy by RaduCarutasu, castigatoarea de ieri :)
Notele florale s-au mentinut si in espresso; ambele extractii au fost din 20.5g IN obtinand 40g OUT respectiv ~45g OUT, la 94C. Am avut norocul sa nimeresc din prima macinatura aproximativ corecta, avand o cantitate limitata la dispozitie. Oricum, un gust de exceptie si ieri la cupping si azi in espresso.
[attachment=4292][attachment=4291][attachment=4290]

Cappuccino este cu El Salvador Pacamara, prajita fara nuantele de "muschi de porc afumat" :P
[attachment=4293]
IZZO ALEX DUETTO III | EXPOBAR BREWTUS IV | LELIT PL41TEM
MYTHOS ONE CLIMA PRO | VARIO HOME | LIDO 3 | HOTTOP KN-8828B-2K+

Reply
Sun Coffee, Burundi
[Image: x2McOjX.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
Double cappuccino
Columbia Supremo de la Papa Jacques
20g/41g 38secunde (cu tot cu preinfuziei 9secunde)
[Image: 8b95506b397057e778c0628a6eee2bc2.jpg]
Vibiemme Super 2B/PID, Honne/Arco, Bullet R1 v2
Prev: Breville BES920XL 2B, Niche Zero, K30, KN-8828B-2K+
Prev: LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E, Baratza Sette 270W, Kinu M47
Prev: Gaggia Evolution PID, Varion Home, Ascaso I-mini I1

Reply
Ok !!!

Din poza imi dau seama ca a iesit extraordinar de bine crema de lapte pentru aceasta bautura

Super

Reply
Cred ca ma ajuta espressorul foarte mult ;)

Reply
Smile 
(13-07-2016, 18:28)sorinherea Wrote: Cred ca ma ajuta espressorul foarte mult [Image: wink.gif]

Frumos! De ceasca nu zice nimeni nimic? :)
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
Behmor 2020SR

Reply
Pssst, porțelanul si forma sunt importante ;)

Reply
Nu e ca si cum ar fi de la starbucks

Reply
Costa Rica+Papua
Inceputul obisnuit al unei zile :
[attachment=4304]
[attachment=4305]
[attachment=4306]
[attachment=4307]

Reply
Superba curgerea

Reply
Peru Tropical Mountains 18,5 grame rasnit fin (1,5) si o timida floricica cu scortisoara
Frotat cu tidaka 4 gauri pana la 60 grade , introdus aer 3-4 sec
O zi frumoasa la toata lumea ![Image: ec685934b3d6203bc9d1e7f6074a6f60.jpg]
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 

Reply
Nicaragua, red caturra.
[Image: N4gynvV.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
Ethiopia Yirgacheffe de la Distecco, 16 gr, 240ml, preinfuzie 8 secunde, 32 secunde extractia, lapte K classic.
[Image: edd4e1de98db8f31b6ad92f395314e5b.jpg]
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
Sumatra Lintong.
[Image: FpC4E2r.jpg]
Lelit PL81T + Kinu 47 + Eureka Mignon Specialita 17NX - Black

Reply
Costa Rica+Bolivia.
Ciocolata super,
.- [attachment=4322]
din care am preparat doua cappuccino:
1- [attachment=4323]
2- [attachment=4324]
Rezultate delicioase!

Reply
India Plantation, prajita de colegul RaduDani
[Image: OSonDu5.jpg]
@Hydema superba poza, curgerea si culoarea.
La Pavoni, Mazzer

Reply
Si eu si eu, dinou :)

Brazilia Cerrado de la P.J, pana acum cafeaua cu care m-am inteles cel mai bine pe expobar.

[Image: de60591a5b27585c3299441f5f5c0733.jpg]

[Image: 4b6f30c7d25c5bb82cb8121043b5b4d3.jpg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)