Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

Guatemela Girasoles 20.5g.
 HX,F6.

Reply
Kenya Mugaya, 16 g de la Stravagante Sibiu[Image: 99ed357c26e4a9a24627a4a62c204289.jpg]
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)

Reply
(13-06-2015, 19:43)alinmihon Wrote:

Cafea Brasilia Blue Diamond, prajita pe 11 iunie.
18 gr, macinata la 1C, tampata cu espro dinamometric.
Problema - imi iese superacida si se blonzeste prea repede (cred).
Posibila explicatie - mai trebuie sa respire, fiind prajita proaspat, acum 3 zile?

Am tras o Panama Bambino Estate cu acelasi rezultat acid/acru. E acelasi lot cu Brasilia, deci cred ca e CO2-ul.
acasa: rocket appartamento, honne naked, espro tamper & pitcher, acaia lunar
office: expobar hx, vst 18, fiorenzato f64, motta tamper & pitcher, hario drip scale
prev: vario mk, kinu m47

Reply
(14-06-2015, 13:34)alinmihon Wrote: Am tras o Panama Bambino Estate cu acelasi rezultat acid/acru. E acelasi lot cu Brasilia, deci cred ca e CO2-ul.

Eu zic ca nu asta e problema. Incearca sa macini mai fin, sa prelungesti extractia cu 5-10 secunde.

Reply
(14-06-2015, 14:20)coffeesnob Wrote:
(14-06-2015, 13:34)alinmihon Wrote: Am tras o Panama Bambino Estate cu acelasi rezultat acid/acru. E acelasi lot cu Brasilia, deci cred ca e CO2-ul.

Eu zic ca nu asta e problema. Incearca sa macini mai fin, sa prelungesti extractia cu 5-10 secunde.

Multumesc pentru sugestie, din pacate mai sus nu am unde sa ma duc pe rasnire, am deja o tona de chaff. Daca prelungesc extractia o blonzesc si mai tare. Adineaori am subextras (10 sec/18 gr/cca 20 ml) un shot, care nu mai avea acel gust acru.
office: expobar hx, vst 18, fiorenzato f64, motta tamper & pitcher, hario drip scale

Reply
Cate un cappuccino cu shot de Uganda .

BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Ca o poezie de Brumaru

Reply
(19-06-2015, 22:42)alinmihon Wrote: Ca o poezie de Brumaru

As vrea eu sa am talentul si inspiratia lui ( transpuse, bineanteles, in domeniul cafelei )! 
Desi nu ma dau in vant dupa poiezie nu inseamna ca nu admir sau nu apreciez un poet original si valoros.

Azi am baut si un shot din Panama Geisa dar si unul din cele 2 cappuccino de mai jos .
Scria Organon, pe alta sectiune, ca este incantat de aceasta cafea. 
Si la mine este pe lista preferatelor, fiind unul dintre cele mai aromate soiuri pe care le-am prajit .
In combinatie cu crema de lapte rezulta un gust lejer de ciocolata delicioasa, ce nu poate fi comparat cu altceva.

(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Propun deschiderea unui subtopic aici, pentru ca intrebarea din titlu, in cazul lui RaduCarutasu, nu isi are sensul. Mai corect mi se pare ceva de genul: Cu ce isi mai delecteaza Radu Carutasu papilele, nasul si ochiul?  :)
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Adevarul este ca la cum arata, se poate bea si cu ochii.Trebuie sa ma straduiesc serios si sa schimb aparatul,altfel laptele nu va fi niciodata ce trebuie pentru un capucino ca  asta din fotografie.Am tot incercat eu ,dar m-am lasat pagubas pentru ca degeaba ai vointa daca nema putirinta.Ce naiba sa faci,totusi la 100 de ml boilerul?!..Aburul cam prea slab,neconvingator calitativ si cam prea putin.Adica ,comparand cu alt domeniu ,e drept tabu sub 18 ani,marimea chiar conteaza.A boilerului ,sau ce-ati crezut :D ?
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
(20-06-2015, 14:24)organon Wrote: ......Trebuie sa ma straduiesc serios si sa schimb aparatul,altfel laptele nu va fi niciodata ce trebuie pentru un capucino ca  asta din fotografie.Am tot incercat eu ,dar m-am lasat pagubas pentru ca degeaba ai vointa daca nema putirinta.Ce naiba sa faci,totusi la 100 de ml boilerul?!..Aburul cam prea slab,neconvingator calitativ si cam prea putin.

Am facut , impreuna cu Liviu , testul aparatelor Gaggia , modelul vechi si cel nou . 
Am fost surprins sa vad ca ambele pot livra, cu destula usurinta, o crema decenta . 
Este nevoie de exercitiu .
Cu VBM, la inceput , am crezut ca nu voi scoate crema pe care o reuseam cu Expobarul . Acum stiu ca nu am avut niciodata asa crema de calitate dar, asta, dupa ceva practica.

Reply
Asa este, si un abur puternic, daca nu este lapte destul, daca nu e bine strunit il bolboroseste de il gasesc frigurile si e gata fiert pana sa actionezi cumva. Vacile ar trebui sa se infioare cand citesc pe aici ca a aparut un nou doritor sa invete latte art.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
De mine au scapat acum cateva luni.Asta pana ma modernizez,apoi voi proceda la noi incercari.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
Si copii nostri se pot bucura de jucariile taticilor .
Fiecare cu jucariile lui . Doar pretul acestora difera !

Asa arata " cafeaua " celui mic !
Deja a devenit preferinta micului dejun.
-" shot " Nesquik
- crema de lapte 

Reply
Parintii au baut asta :

Reply
:)
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
(21-06-2015, 12:59)RaduCarutasu Wrote: -" shot " Nesquik
- crema de lapte 
Cam nedegazat Nesquik, nu?
Felicitari pentru idee!

Reply
(21-06-2015, 13:19)baloozzy Wrote:
(21-06-2015, 12:59)RaduCarutasu Wrote: -" shot " Nesquik
- crema de lapte 
Cam nedegazat Nesquik, nu?
Felicitari pentru idee!
Multumesc !

Cred ca nu am dizolvat suficient pudra de Nesquik .
Am mai facut unul dupa aceea si a iesit mai bine .

Mai lucram !

Reply
Arata bine !
Am facut si eu acum ceva timp, cu ciocolata calda ;)
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale

Reply
(21-06-2015, 13:44)AlexBB Wrote: Arata bine !
Am facut si eu acum ceva timp, cu ciocolata calda ;)

Cred ca iese mai bine cu ciocolata .
Maine dimineata o sa si gust rezultatul !

Reply
[Image: f1db4a73549f55154389eec364e092a8.jpg]
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Reply
Nota 10+ pentru fotografie si compozitie. Cafelele deja nu mai conteaza, sunt decor...
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM

Reply
Multumesc [emoji1]. Panama Panmyra de la Papa Jacques

Reply
(24-06-2015, 07:24)Alin T. Wrote: Multumesc [emoji1]. Panama Panmyra de la Papa Jacques

Shotul iti iese crema la fel , de acum este simplu sa realizezi ce iti doresti ! 

La mine, cel mic , nu mai vrea dimineata la micul dejun decat "nessquik-ccino" ! 

Adevarul este ca e tare gustos !

Reply
Pentru varste mai mici cred ca se poate folosi si pudra de roscove...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
[Image: d32ca7ccc3a6f6d567d7cdac0c085704.jpg]

Executia imi apartine, poza e facuta cu ajutorul sotiei mele [emoji3]

Reply
Neata [emoji2]

[Image: cb24f2ccd2863b39f92a5bff749d20bc.jpg]

Santa Matilde de la Papa Jacques [emoji39]

Reply
Kigabah - Papua Noua Guinee
Prăjitor - papajacques
20g
[Image: 2908b71eb1050461a0351eb7e46c0f5e.jpg]
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
Frumos, mi-ai facut pofta!
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E

Reply
Azi am avut pofta de cappuccino !

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)