Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

O Columbia naturala excelenta de la Yume...[Image: MerAWX0.jpeg]
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
Rimetea / Piatra Secuiului ?
Stone Espresso Mine, Lelit PL72

Reply
(01-07-2024, 09:30)vladdooo Wrote: Columbia Finca Tamana Caturron Tim Wendelboe
O cafea cu un gust discret de ardei iute, foarte atipic si o experienta placuta

Daca e cu ardei iute o pun pe lista de asteptare. In ultimul timp am incercat sa evit columbiile ca nu mai stii care-i deja infuzata, fermentata.

(01-07-2024, 13:56)cataony Wrote: Rimetea / Piatra Secuiului ?

Acolo e bine pentru cafea, rasare soarele de doua ori, deci doua cafele de dimineata Wink

Reply
(01-07-2024, 13:56)cataony Wrote: Rimetea / Piatra Secuiului ?

Exact.
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
[Image: NrZ3b9P.jpeg]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(04-06-2024, 23:26)Darsidius Wrote: Nu este a mea, dar merita postata. Atentie!!!! cititi de 2-3 ori:

[Image: 1BRHz09.jpeg]

N-am înțeles. Le-o dă elefanților s-o mănînce, iar cînd iese pe partea cealaltă o recuperează și ne-o dau nouă? Huh
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.

Reply
Onyx coffee lab prăjită de Dakota in US pt piata din Europa. Am luat o de la Darcy din Copenhaga unde Lance mi a făcut un v60 din ea.

De ce am luat o? Pentru că e prăjită mai light decât prăjesc ei pt Us. Pentru că e recolta noua ethiopia și probabil singura șansă să gust recolta noua.
Recolta din ethiopia și poate alte tari din Africa nu mai vine direct prin canalul Suez ci vine roata prin sud și pe la spanioli. Adică în loc de 30-60 zile o sa fie mult mai mult timp petrecut în containere la 40-50C pe mare. Eu nu cumpăr asemenea cafea pentru că oricum ethiopia a fost praf ultimii ani după covid, sa mai adaug și condiții și transport nasol înseamnă că îmi sap groapa singur. Ma refer ca nu cumpar cafea verde din Ethiopia.

Cafeaua e prăjită destul de light că altfel nu o luam, e cam că și Tim Wendelboe de prăjită doar că o prăjire mai lentă da aceași culoare. Tim scoate 112-115 unități pe colorimetru pe când Onyx a fost 114

Primul brew a fost extras prea mult iar gustul nu e ce trebuie. Nu mai cumpăr cafea prăjită de foarte mult timp și prăjesc mult mai light. Așa că îmi e foarte greu sa sar la parametri de brew că sa ajustez.

[Image: R6Z1wn3.jpeg][Image: gBTrIar.jpeg][Image: QL8auGw.jpeg][Image: OOEjQVo.jpeg][Image: ZKFxyZ7.jpeg]
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
O cafea cu gust de cafea dupa multe experiente/experimente cu diverse procesari Smile

[Image: ecIXpwv.jpg]
[Image: K46VZ1e.jpg]
[Image: 4kX5lzM.jpg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Aeropress rețetă Tim W.
Onyx Ethiopia
Bauta in gradina parca e mai buna
[Image: W601sxq.jpeg]

Reply
Dupa cum arata zona, poti sta si fara cafea acolo… [emoji108]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
A fost cineva in vizită din Germania acum 1 luna și i-am prajit un kg de cafea. Drept răsplată mi a trimis astea.

[Image: sa7Ie2L.jpeg]

Reply
[Image: kIMg3TJ.jpeg]

Axa Paris - Tokyo
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
Ce e bun și lui Dumnezeu îi place!
[Image: OnRLtwHl.jpeg]
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Durau. 24 grade acum, la ora 10…
[Image: 9e6cb3b4fefbf04c82525475118d80e3.jpg]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
[Image: EDGutOj.jpeg]

Norway is the way!
Multumesc, Pretty Good Coffee!

Reply
Descrierea de pe cutie e corecta, chiar a fost bomba cafea asta
[Image: d6DPkeS.jpeg]

Reply
Așa și așa. Foarte florala dar cam puțin fruct. Cred că e din prajire

[Image: c2nMEr3.jpeg][Image: u7QjA2e.jpeg]

Reply
Ieri si azi.
[Image: 5bd27ab1c98a0ff99e1b19c5607c048a.jpg]
[Image: 0870a46b3feaf4307921fd4864ab9b8a.jpg]
[Image: 41a2cc7b1a29437664cb0e47ad53e3fe.jpg]

Reply
[Image: xtcWSAg.jpeg]
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
Sa punem setul complet la Hydrangea atunci :)
Multumesc colegului care ni le-a adus din US!

[Image: lyYWdeB.jpeg]

Viata e roz
Si roz este lumea toata
Cafeaua mea nu are gust
De ciocolata

:) :) :)

Reply
So, you're not drinking coffee
Just having a cuppa tea,
Or whoever knows what,
That drink might actually be! :D
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
(15-07-2024, 22:00)mmariusc Wrote:
Or whoever knows what,
That drink might actually be! :D
Bre, this it’s coffee…
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Reply
[Image: L7apw28.jpeg]

lalele  ?

Reply
Daca vreau a(rom)a de savarina... pai mananc o savarina, nu beau cafea ... :@

Reply
asa ii cheama pe ei, domne'

Reply
(16-07-2024, 11:44)vladdooo Wrote: asa ii cheama pe ei, domne'

Dar de baba nu a zis nimic… [emoji12]

Reply
Aeropress in vacanță.
[Image: ClIWJIh.jpeg]

Reply
Foarte bun sortimentul atat in bauturi cu lapte, cat si pentru espresso. Pentru mine cred ca e pe locul 2 de la ei, dupa Ethiopia Guji Sharro [Image: aPruHxl.jpg]
Lelit Bianca | Niche Zero

Reply
Una buna

[Image: 1yFRK6V.jpeg][Image: dyrxipl.jpeg]

Reply
O cafea corecta! :D Rasnita: Zp6 special, dripper v60, cafea: columbia-finca el diviso-nestor lasso prajita de rosters coffee
[Image: tFzDxr0.jpeg]
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply

Forum Jump:

Browsing: 23 Guest(s)