Hello There, Guest! Login Register


Cum arata cafeaua ta de azi?

O cafea gustoasă într-o zi mohorătă.
[Image: Px3fP5Yl.jpg]
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
O pungă de cafea primită cadou, surprinzător de buna.[Image: df2f94530d0c350e60a6c17280c5ef5c.jpg]

Trimis de pe al meu SM-S908B folosind Tapatalk
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
​​​​​​Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.
 
Reply
[Image: fa6913478fe681f51a36be917b6f7509.jpg]
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
(11-05-2023, 09:01)Entertainer Wrote: O pungă de cafea primită cadou, surprinzător de buna.[Image: df2f94530d0c350e60a6c17280c5ef5c.jpg]

Trimis de pe al meu SM-S908B folosind Tapatalk
Dupa punga pare a fi de la cafetaria si prajesc foarte putin,da vad ca de la ei este si costa 33 lei 250g
 
Reply
Cel putin pentru mine e cea mai buna Ethiopia bauta pana acum
[Image: RszY4bp.jpg]
 
Reply
[Image: bMETvUv.jpg]Finca Buenavista, Columbia (Natural) de la Mabo, foarte buna!
Melitta EPOUR | ECM Puristika | Eureka Atom 75E | Elektra Microcasa Leva | La Pavoni | Cafelat Robot | | Sette 270 Wi | Kinu Titanium | Hario |  Aeropress |
 
Reply
Indonezia - foarte foarte aromata
[Image: r1Lp7fo.jpg]
#Lelit Mara X #Eureka Mignon XL #Duomo 8 #Bravo tamper #Felicita Arc
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero)
 
Reply
...un singur cuvant...AMAZING !

[Image: jz9oglj.jpg]
Vesuvius v2 | Niche Zero | Acaia Lunar 2021 | Comandante Zebra mkIII | Picopresso | Bravo Tamper | V60 | Hario | Goat Gina | Brewista Artisan | Brewista Smart Scale v2 |
 
Reply
[Image: K3tbm3Z.jpg]
#Lelit Mara X #Eureka Mignon XL #Duomo 8 #Bravo tamper #Felicita Arc
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero)
 
Reply
[Image: IMG-20230523-120956035-2.jpg]Passalaqua harem la moka pot.Boabe uleioase si mult mai prajita in comparatie cu varianta gold vulcan
 
Reply
Buna dimineata! Ce ziceti? Sunt aproape? Cool
 
Reply
Mabo sky rocket espresso.
[Image: eIGUjbpl.jpg]
18/45/24/94
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
Uite că în ceașca poate fi și o cafea ridicolă, de la Lidl Bellarom Caffe Crema&Aroma.

Era rămasă de la un tiramisu și mi se pare foarte faina din toate astea ce le regăsim în comerț.

Numa buna de stricat.[Image: 7747340bff280240e0ef84c78046f0c2.jpg]

Trimis de pe al meu SM-S908B folosind Tapatalk
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
​​​​​​Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.
 
Reply
[Image: 08e8dc4fec156624a67def33d78e8e7f.jpg]

The Master of Light: top!
Cea mai buna Ethiopia din ultimii 2-3 ani
Si o procesata super aromata
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
Neata cu Anisoara, alt lot fata de cea de anul trecut. Dupa doua saptamani de degazare e altceva fata de prima impresie care ma facea sa cred ca e cam "incarcata". Acum e clean si la 89 de grade fara profilare chiar se duce in piersicuta.
[Image: hqgJjda.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
[Image: 5ff7a999dfe48f4ccbc67d93df034d59.jpg]

Continuam periplul international cu ceva non-UE, Elvetia de la campionul Matt Winton
Multumesc colegului de forum care mi le-a adus.
Cafelele sunt prajite corect, insa mai putin light decat ma asteptam.
Boabele arata impecabil.
Aromele sunt acolo, cum trebuie si cum scrie pe pungi.
Wow factor nu chiar, dar au un twist: good enough si o experienta placuta.
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
In december am trimis un colet cu cafea prajita de mine in Arabia Saudita. Coletul nu a ajuns asa ca am renuntat la el dupa 2 luni+. S-a intors acu 3 zile inapoi.

Eram curios si burucos ca a venit pt ca pot vedea cum e cafeaua prajita de mine dupa 5 luni (prajire 7 decembrie). Pungile sunt sigilate, fara valva, si au stat intr-o cutie inchisa, evident in caldura.

Extraordinar de buna, cafeaua inca are gaz/face bulbuci la bloom, gustul este foarte clean, nu e deloc stale. Parca a devenit mai dulce decat era, cu gust dulce granular de mure, coacaze negre, florala, pasta de tomate.


Am uitat sa scriu de cafeaua de la Matt, am avut cutia low caf cu laurina, aramosa, si ceva de la cafe granja la esperanza procesat anaerobic. Laurina mi-a placut mult (bob mic lung- long pointu pare ii zice) a fost prajita light, mai pe gustul meu. Aramosa a fost prea multa nuca/alune, chiar daca am sortat afara multe boabe necoapte. CLGE colombia anaerobic a fost uleioasa si prea prajita, per total cafelele au fost prajite bine, cu arome clare, insa atat s-a putut scoate de la bob, asta e verde nu ai ce sa bagi mai mult in el.
[Image: 0sb2SKk.jpg][Image: dAdNQfJ.jpg]
Roest L100+, Kinu, V60, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
 
Reply
Interesant. Trebuie sa testez asta, soția mi-ar mulțumi sa nu mai umplu congelatorul cu pungi de cafea. Cred ca data viitoare fac niște monodoze și le testez.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
 
Reply
Sa inteleg ca stocarea pe termen lung in pungi fara valva ar fi o solutie, pentru cafeaua proapat prajita care nu este inca degazata complet? Am mai citit in diverse locuri ca daca boabele stau in atmosfera de dioxid de carbon nu se degradeaza in timp asa cum se intampla in atmosfera cu oxigen.
 
Reply
[Image: ef943c91feaf1a2698b5639fae7574e8.jpg]

O Kenya cu fructe rosii din plin si aciditate ridicata, prajita cum prajea Gardelli in vremurile bune

[Image: 996dac84dea02089852e516bc59aa599.jpg]

Chimistul cusurgiu loveste din nou cu o Ethiopie mai pe clasic, dar prajita masterclass
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
Foarte aromată [Image: 7f904566773e18a1547ea060e3eb3d8d.jpg][Image: 03526ce62f8d920f6e96922e546dd852.jpg]
[Image: 2d3b8ff542edb08dc0135562ffedb394.jpg]
MaraX <> FlairPro2 <>EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <>Paragon Nucleus<> Refractometru <
 
Reply
Excelenta!
[Image: yTRCFfx.jpg]
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ
 
Reply
Ceva foarte fin

[Image: ea98992d7ba8f4ff2ef9f78c1a9b92d8.jpg]
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
93 puncte…???
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
Le confirm pe fiecare din ele.
Dar ca sa nu avem asteptari nerealiste: nu e ceva wow, aparte.
E o geisha delicata, florala, curata, aromata.

Cateva cafele wow anul asta au fost:
Wild (Picky, Kawa, Meron)
Lychee Lassi, Candy Crush, Macaron (Dak)
Yuzo (Sumo, Coffea Circulor)
Travel (Picky, Meron)
Gesha Spirits (Nomonym)
Aracely (Manhattan)
Abu #19 (Kawa)

Sa nu mai ziceti ca nu iau si local
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
Dak Watermelon Drops - seamana mult cu procesarile "turbate" pe care le-am mai baut de la Pressco de la noi.
Pana acum am gasit si un bat in punga, cred ca isi are si acesta rolul sau in potentarea gustului Big Grin

[Image: 6B80tOh.jpg]
Lelit Anna, William
 
Reply
Pentru a nu se pierde in multitudinea de postari de pe acest topic am mutat raspunsul lui razvan.yume vis a vis de postarea de mai sus pe topicul de procesari:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid193870
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
Continuam cu Coffea Circulor
Foarte faine si acestea, mai impresionanta Orbi pt ca este foarte atipica pt o Kenya

[Image: 783b4ce798c46bbc1ae6312dcb291d69.jpg]

[Image: 84b9b67bcc9c97031845cd58473cc3d1.jpg]
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
Dupa mine, cei de la Circulor au cea mai reusita cafea de la Heleanna I incoace.
Si am mers cu 93-95 grade (cum recomanda ei), dar am ajuns si la 100 grade, fara sa am gust amar.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
Nu pot sa stiu, daca fermierul a mai adaugat ceva pentru infuzat in afara de microorganisme speciale pentru a influența fermentatia, dar e foarte gustoasa. Oare cum o fi prin fermentarea strict data de mama natura?? 
[Image: 0WqTPp3.jpg]
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 6 Guest(s)