The Picky Chemist, Belgia. Un amic coporatist si-a deschis prajitorie (va fi online curand). Si-a luat un stronghold s7 pro si prajeste la comanda fiecare punga. E cel care a scris articolele si testele pentru Decent espresso masurand extractiile si adaugand imbunatatiri espresorului in timp. Am fost amandoi membri decent si am comunicat mult, insa nu mai suntem cu Decent.
O kenya turbaciune, light, pe kinu. Sacalii o sa zica ca nu scoate kinu note florale sau fructate, ca o scoata toata ciocolata, ce n-as da sa fiti aici sa va fac o cafea si sa gustati, ciocolata care nu este. Insa am gasit coacaze, zeama portocala, lavanda, note florale si ceai verde. Suculenta suficienta, aciditate buna, as fi vrut un pic mai mult dulceata.
Apa custom de data asta, ca nu ne mai jucam (36 ppm Na/ 100 ppm Mg= 136 ppm total).
Brewer fellow duo steeper, ca doar ala il folosesc, am vandut toate idioteniile de brewere (kono, v60, kalita tsubame, gina).
Sa vorbim de extractie un pic, ca doar e un indicator de calitate a rasnitei.
1.7 TDS * 312g lichid (masurat pe cantar)/ 20g doza= 26.5 % EY
20g de kenya rasnita la 2 ture +5 (rasnita e simplicity noua cu pas marunt, 1 unitate= 10 microni).
400ml apa la 100C, apoi cafeaua peste amestecat 10 sec cu un bat lung) lasat 8 minute la immersie si apoi deschis valva pentru a capta 312ml de cafea in 3-4 minute de timp. E o immersie +drip, maximizeaza extractia pentru ca imersia nu poate extrage la fel de mult ca drip, insa are o uniformitate excelenta de extractie din cauza curgerii graviationale, si elimina din start 3 mari probleme la drip:
- nu torni apa cu kettle, nu conteaza cum torni, cat torni, se pune toata apa deodata la inceput- 100C
- nu se pierde temperatura la fel ca la V60, pentru ca e triplu izolat, cu capac cu garnitura- folosesc 100C pt ca sunt 8 minute de imersie + 3-4 de drip- Daca ar tine 3-4 minute extractia as merge pe o temp mai mica-
-curgerea este gravitationala, nu induce note amare, dry sau astringente, pentru ca e o curgere uniforma intr-un pat de cafea total imersat 8 minute in apa- fines sunt captati pe filtru de hartie, iar restul pe conul metalic, nu se infunda niciodata si nu are bypass-
Dezavantajul: pretul si faptul ca nu se mai fabrica-