Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

Pășind și în Africa... [Image: e2d196bc183253a5499bbbe9413336b6.jpg]
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
... ' Neatza ...

[Image: PFK7Koc.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Cam asta am reusit sa scot azi
[Image: yuXJo17.jpg]
ACS Minima/Mazzer Philos

Reply
Salutare,
Petele negre de pe cafea indica o supraextractie? O las prea mult sa curgă? 30 sec 40 ml. A-și vrea sa iasă uniforma gălbuie..
Ms

Reply
(04-01-2020, 19:14)d2florin Wrote: Salutare,
Petele negre de pe cafea indica o supraextractie? O las prea mult sa curgă? 30 sec 40 ml. A-și vrea sa iasă uniforma gălbuie..
Ms

nu, poti sa ai pete negre si intr-un ristretto, iar asta e subextras prin definitie.
macina ca sa ai in ceasca tot 40ml (asta daca vrei sa nu schimbi ratia) dar in 25 de sec si vezi rezultatul.
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
... ' Neatza ...

[Image: NDi1Bb6.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
In vacanta este asa!  Si chiar foarte bine :) !!! 
[Image: WLbtDwE.jpg]
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
[Image: xvgnW49.jpg]
#Lelit Grace  # DF64V  

Reply
(04-01-2020, 23:34)bogdan_geor Wrote:
Ms

nu, poti sa ai pete negre si intrun ristretto, iar asta e subextras prin definitie.
macina ca sa ai in ceasca tot 40ml (asta daca vrei sa nu schimbi ratia) dar in 25 de sec si vezi rezultatul.
Am făcut asa și am obținut o culoare mult mai uniforma. Dar la un shot am obținut 38g în 35 secunde și shotul mi se pare super bun..... Prima picătură a curs după 11 secunde. Kenia aa. Mult. Mai cremoasa, nu e acida... Nu uzează pompa prea mult dacă prima picați fa curge după 11 secunde? Lelit pl41tem
[Image: 426af4c2a1aa7b1dd5af5e926a29facc.jpg]

Reply
(05-01-2020, 14:36)d2florin Wrote:
(04-01-2020, 23:34)bogdan_geor Wrote:
Ms

nu, poti sa ai pete negre si intrun ristretto, iar asta e subextras prin definitie.
Am făcut asa și am obținut o culoare mult mai uniforma. Dar la un shot am obținut 38g în 35 secunde și shotul mi se pare super bun..... Prima picătură a curs după 11 secunde. Kenia aa. Mult. Mai cremoasa, nu e acida... Nu uzează pompa prea mult dacă prima picați fa curge după 11 secunde? Lelit pl41tem
[Image: 426af4c2a1aa7b1dd5af5e926a29facc.jpg]

nu se uzeaza pompa, las o sa curga cat ai nevoie ca sa iasa cafeaua buna.
oricum, de cand citesc eu forumul cred ca am vazut maxim 2-3 pompe ulka stricate si costa cam 35 de lei una :)
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
Good Afternoon ...
[Image: MjR18Rv.jpg]
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
[attachment=7480]
Brazilia Sertaozinho de la Guido

Sper ca reusesc acum sa si urc poza Sad

Noob

Reply
Dropshot morning ninja.[Image: dea3844c2497a3902faf8f71694c9522.jpg]
Gaggia Classic 2013, Eureka Mignon Specialita 15BL, Cafflano Kompresso, Aeropress

Reply
Nectarul Zeilor
[Image: QnffS1O.jpg][Image: VQdQgZI.jpg]
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
... ' Neatza ...

[Image: ulAO7uG.jpg]

Reply
Dupa peste jumatate de kg consumat, pot spune cu convingere SI fara retineri: 
este nu cea Mai buna din ultimul an, sau ultimii 10 Ani, ci una din cele Mai bune SO din 30 de Ani de baut cafea!
Exceptand nebunia aromelor de-o intensitate si complexitate dincolo de cuvinte, are un usor iz de ferment, caracteristic cafelelor naturale sau red honey. Nu inteleg de unde sau de ce, dar pana si asta e fascinant.
[Image: 4r0xINk.jpg][Image: tMyORhy.jpg]
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
(06-01-2020, 16:51)Damian The Man Wrote: Dupa peste jumatate de kg consumat, pot spune cu convingere SI fara retineri: 
este nu cea Mai buna din ultimul an, sau ultimii 10 Ani, ci una din cele Mai bune SO din 30 de Ani de baut cafea!
Exceptand nebunia aromelor de-o intensitate si complexitate dincolo de cuvinte, are un usor iz de ferment, caracteristic cafelelor naturale sau red honey. Nu inteleg de unde sau de ce, dar pana si asta e fascinant.

Prajita de..?
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply
(06-01-2020, 17:40)KrisssKros Wrote:
(06-01-2020, 16:51)Damian The Man Wrote: Dupa peste jumatate de kg consumat, pot spune cu convingere SI fara retineri: 

Prajita de..?

Dupa punga as spune Pressco Baia Mare :)
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
(06-01-2020, 17:46)adiszep Wrote:
(06-01-2020, 17:40)KrisssKros Wrote:

Prajita de..?

Dupa punga as spune Pressco Baia Mare Smile

Asa este Smile

Reply
Am vf acum pe site la ei și nu am găsit..

Reply
... ' Neatza ... si la La multi ani !!!  ... tuturor Ionilor + acestui forum ... :az:...

[Image: EhH4BAV.jpg]

Reply
Rosi.

Reply
Facuta la Flair cu @10 bar, pe fuga, cu o Ethiopie luata tot pe fuga inainte de Revelion de la Coffee Factory, 15g. Nu masor timpul iar apa o incalzesc la ibric, fara termometru. Cu toate acestea... sunt mandra de rezultat: 
Cool Heart
[Image: d1gSaOG.jpg]

Si un sincer La multi Ani!
Flair Signature Pro | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Flair 58 | MyPressi Twist | Gene Cafe | Pavoni Europiccola Mill

Reply
Ce iti mai trebuie Kompresso ? ;)

Reply
(07-01-2020, 19:48)renatoa Wrote: Ce iti mai trebuie Kompresso ? Wink

Pentru la job  :D
Flair Signature Pro | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Flair 58 | MyPressi Twist | Gene Cafe | Pavoni Europiccola Mill

Reply
... ' Neatza ...

[Image: UNP9Izx.jpg]

Reply
Dianette, Exact asa îmi iese și mie cafea la espressor, ca pielea unui tigru, rație de 1:2, dacă fac 1:3 culoarea este uniforma, gălbuie.

Reply
(08-01-2020, 12:26)d2florin Wrote: Dianette, Exact asa îmi iese și mie cafea la espressor, ca pielea unui tigru, rație de 1:2, dacă fac 1:3 culoarea este uniforma, gălbuie.

Super!  Daca si tu esti incepator ca si mine intr-ale espresso-ului, atunci pot sa zic doar: Felicitari!  Wink
Eu abia dupa 6 luni de incercari am reusit sa vad tigrisorii.  Blush
Doar ca la minee cam 1:3...

Reply
... ' Neatza ...

[Image: LXeOQSI.jpg]

Reply
La multi ani ! [Image: 85e8dbc98cae3ca93a5abf48849f2b91.jpg]

Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk
PL41TEM; Kinu Pheonix  

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)