Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

@bogdan_geor - sigur ca da, cand ajung acasa Smile
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
Laurina procesata natural - scuze pentru calitatea pozei, nu am nici skill nici telefon-avion  :D
In realitate majoritatea boabelor sunt foarte mici - sunt cele mai mici boabe de cafea pe care le-am vazut vreodata.

[Image: 05F1Evm.jpg]
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
merci,
foarte ciudat, tot ce am vazut eu in poze si o singura data in realitate e foarte diferit, boabele sunt foarte lungi, seamana cu geisha.

prima oara cand am auzit de acest varietal a fost pe un topic creeat de @eugenm, insa sub numele bourbon pointu.

mi a atras atentia pt ca ai spus: “bate orice decaf”, ceea ce e normal pt ca nu e decaf cafeaua asta, ci varietalul laurina este cu cel mai jos nivel de cofeina dintre toate varietalurile.
deci ai grija ca bei cofeina, doar ca mai putina :)

P.S. ai gasit in tara? ca tare as vrea si eu sa o incerc. merci
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
Asa este, varietalul se mai cheama si Bourbon Pointu. Am stiut de la bun inceput ca nu este vorba de o decaf, ci de un varietal cu un continut redus de cofeina in mod natural. Afirmatia mea era oarecum derivata din modul cum o marketeaza cei de la TB: our answer to decaf is low-caf :D.
Si intr-adevar nu are nicio treaba cu decaf (nu asta cautam), ce m-a intrigat a fost mai intai soiul si apoi originea, pentru ca iese mult din tiparele cu care suntem obisnuiti la Brazilii: cacao-ciocolata-nuci-alune-aciditate scazuta (cel putin mie asa mi se pare).

Cafeaua este luata direct de la The Barn, si ce este interesant, inteleg ca mai au un microlot tot de Laurina, dar procesat washed  Cool  care va deveni disponibil dupa ce epuizeaza naturalul. Sigur, sigur vreau sa il incerc, daca doresti pot adauga o punga in plus la comanda mea fara probleme.

PS. @Lyvyoo - daca am intrat prea mult in off-topic rog mutarea posturilor in thread-ul corespunzator. Multumesc.

Reply
[Image: IjizUhi.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Neața ...
[Image: JYoNiUg.jpg]
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
... ' Neatza ...

[Image: XwIlit4.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
că tot e luna în care se iubește
[Image: Nk5yMBK.jpg]
Lelit PL162 Bianca + Honne / Cafflano Kompresso + Kinu M47
Past: Lelit PL41TEM, Sita Competition Ascaso 57mm, Lelit PL043MMI 

Reply
Trufe belgiene 
[Image: 5zBb8k3.jpg]
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
... Trufe ... siciliene :D  ...

[Image: cceuU0D.jpg]

Reply
Nalbe prajite :))) 
​​​​​​( cappuccino cu oat milk adus de @razvanMB)[Image: hRS37Ty.jpg]

Reply
... tot e bine , ca a stat ovazul la muls ... :D...

[Image: mCv1R5C.jpg]

Reply
(20-02-2019, 11:07)Levo Wrote: ... tot e bine , ca a stat ovazul la muls ... :D...

A nu subestima pe @razvanMB si tehnicile lui de persuasiune :))))

[Image: mCv1R5C.jpg]

Reply
Piersici. Salbatice. Africane. Cool

[Image: ZkctrdS.jpg]

Reply
... Buna dimineatza ...

[Image: 8LOPlqr.jpg]

Reply
ristretto doppio
[Image: S1QgQ24.jpg]
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Am găsit printr-un supermarket o Illy prăjită in ianuarie, chiar ok.[Image: ae004a81cde844104ea237ed324b5fe0.jpg]

Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk
PL41TEM; Kinu Pheonix  

Reply
... ' Neatza ...

[Image: liAPTIi.jpg]

Reply
... si una dupa - masa ...

[Image: opyTbdJ.jpg]

Reply
Desertul de seara

[Image: 5CmeCPP.jpg]
[Image: lst0ny6.jpg]

Reply
[Image: teqg0br.jpg]

Reply
Nicio zi fără o doza masiva de zahar de la prima ora a dimineții :))
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Se pare ca nu toata lumea agreaza vega-hipstereala. :)
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
(23-02-2019, 13:24)Laddu Wrote: Nicio zi fără o doza masiva de zahar de la prima ora a dimineții :))

... Daca 3 piscoturi  , 1 -2 tablete de ciocolata , sau o felie de tarta , langa un cappu' ... reprezinta masivitatea de dulce   , atunci  asa o fi ... si cafeaua contine o linguritza mica de espresso , cu  miere ... :D ... asa se bea in Napoli cafeaua ... si toata doza asta , constituie de fapt  intregul mic dejun ...  in schimb , nu consumam paine ... Smile ... dacat ocazional ( bruschetti ) sau rar ... la celelalte mese ( ... uneori in deplasare ) . Tot nu vad unde e problema ... Cool ...

Reply
Nici o problema, e chiar imbietor dar ca desert mai degraba.

Reply
... Atentat la glicemie ... Cool ... Allahu Akbar ! ...  :25: ...

[Image: lA7yUm1.jpg]

Reply
[Image: 844021f2908ac9e13ab6b0f5776d831c.jpg]

Cu Ethiopia aricha
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale

Reply
[Image: d46YySE.jpg]

Reply
[Image: fec98421fcd7323cc1322ff41ff1fc82.jpg]

Juma da kil’ da Heleanna (de la congelator) [emoji3]

Eeecseeeleeent!
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
... ' Neatza ...

[Image: bGKKIhz.jpg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 37 Guest(s)