Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

[emoji2956][emoji2956][emoji2956]
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
Mihai. B   ai putea face loc in mesagerie??  Am un PM.  Multumesc.
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
[Image: 46215863544_3afaace833_b.jpg]

Reply
Uups
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
Sarkis sweet
17.5g > 38g
[Image: ashWCvrh.jpg]

Reply
Neața ... Levo tot cu rața; eu nu  :D
Borbone blu  Angel :57:
[Image: Vknc5ca.jpg]
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
... ' Neatza @Cip ... daca tot ai zis de ratza  ... Cool ...

[Image: QQ4ogsZ.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
[Image: aDjgurc.jpg]
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
[Image: 2B05DbQh.jpg]

Reply
Inca o "bomba" semnata Guido!
Pepenele nu l-am gasit, dar o fi fost asasinat de visine! :D Nas puternic de visine, confirmat imediat gustativ de o aciditate specifica aceluiasi fruct. "Visina" de pe tort, ultima gura luata cu lichidul racit bine parca a fost o visinata, dar lipsita de componenta alcoolica.
Exquisitely done @AdrianGuidoSmile

[Image: bNaqJvr.jpg]
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
[Image: FG5ZK4w.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
[Image: 7xM9EVyh.jpg]

Reply
[Image: cZRUZuW.jpg]

Reply
... Intr-o zi , tot trebuia sa se termine si punga asta de cafea ... Sad ...

[Image: NGYc03g.jpg]

Reply
Si una de la ovisod, profilată, ca asa ii sta bine :) 
[Image: d7YNTWW.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
O cafea, va rog.
Cu @Raducanu și @mihai123[Image: b8e0cc3a9465aa91ed2cee4412ccc95d.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
(05-02-2019, 18:10)bubucalu Wrote: O cafea, va rog.

... Aia e ... destrabalare curata ... :D ...

Reply
Blendul zilei de la "Street Coffee Roasters" - Oradea

[attachment=6939]
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.

Reply
... Buna dimineatza ...

[Image: oXg47Og.jpg]

Reply
[Image: RGd7KbAh.jpg]

Reply
Prima incercare cu ibricul ajuns astazi de la colegul Marius:
[Image: HzESwYZl.jpg] [Image: jRtwQqgl.jpg] [Image: bsbdtBWl.jpg]

Nu am respectat ad litteram reteta prezentata de maestrul Konstantinos Komninakis ci am preferat sa maresc atat cantitatea de apa cat si cea de cafea la 75ml, respectiv 9g.
Am folosit apa la temperatura camerei, incalzita pret de cateva secunde pana la 30-40C, dizolvat 3g zahar, adaugat cafeaua si pusa la fiert fara sa amestec pentru aproximativ 45s.
Konstantinos amesteca macinatura dupa un minut pentru ca nu adauga zahar.

In mod normal, cafeaua trebuie turnata intr-o ceasca incalzita imediat cum incepe sa se umfle, atunci cand kaymak-ul este foarte dens si are o culoare deschisa, nicidecum atunci cand arata ca in pozele de mai sus.
Neavand camera foto langa mine a trebuit s-o mai pun odata la incalzit sau la prajit mai bine zis :).

Rezultatul: a iesit o cafa mai gustoasa decat tot ce am incercat pana acum cu ibricul emailat chiar daca am incalzit-o mai mult decat trebuia si gustul de ars se simte dar fara a fi deranjant.

Imi trebuie musai un aragaz mic precum cele comercializate de Campingaz sau Coleman, cu flacara cat mai mica.

Reply
[Image: gbIMQpB.jpg]

Reply
Morning again...

[attachment=6945]
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.

Reply
... ' morning in the fog ... Cool ...

[Image: oaBxbHq.jpg]

Reply
Neata !
O pistruiata cu lapte lasata mai mult la dospit. Sa iasa din capisterea buimaca si alta nu :D
[Image: ul0wrORl.jpg] [Image: AmucSp1l.jpg]

Reply
... si una dupa - masa , cu dezinfectant inclus ... Cool ...

[Image: QXfxTzi.jpg]

Reply
Colombia de la @bubucalu [Image: cMOWCvO.jpg]

Reply
Am ramas fara pic de cafea in casa, nici macar vreo boaba cazuta prin spatele aparatelor, si m-a salvat aseara @bogdan_geor zis si Bogardelli. Drept pentru care primeste un pupic de la Bianca :))

[Image: 5CIW70M.jpg][Image: Yo2cWF6.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(08-02-2019, 10:55)Lyvyoo Wrote: Am ramas fara pic de cafea in casa,...

... D'aia e bine , sa pastreze omul in casa o cutie mica de 250 g metalica , cu o cafea pe termen lung ... ( poate rezolva o pana de cafea , musafiri neasteptati sau ... o pana de cafea a cuiva apropiat , ruda , vecin , prieten ... zic si eu ... :D ... )

[Image: p2iu6MW.jpg]

Reply
[Image: YUYFfZdh.jpg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)