Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

O Costa Rica ce merita sa fie apreciata.  Si Milan la fel!! 
[Image: 46uk4OG.jpg]
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
(17-11-2018, 11:40)Levo Wrote: ... Buna dimineatza ... eu , tot cu ratza ...  :106: ... ( Izzo Silver ... :D
Am sa incerc si eu Izzo ăsta acasa, am baut una la Ionuț pe lever ... buna. Vreau sa vad cum iese pe al meu.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Ethiopia Natural Aricha - Buimac
Prima extracție. Puțin channeling la extracție dar încântătoare!!! [Image: dbd9ebb219661bedcbae101dc9af3a94.jpg]
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
Etiopia Sasaba de la Bonanza dupa o asteptare lunga (extra 12 zile in depozitul Cargus... nici nu mai intru in detalii ca n-are rost)

Mi-ar placea sa spun ca a meritat asteptarea dar...

Nu sunt fan naturale dar speram ca cei de la Bonanza sa o nimereasca. Din pacate chiar si dupa degazarea gratuita facuta de persoanele dragute de la Cargus shot-urile au un aftertaste puternic de fum. Ma vad nevoit sa o consum cu lapte :D

[Image: 3zpLgu3.jpg]
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply
[Image: OrYFXbG.jpg]

O Ethiopia Guji de la Claro foarte faina.
Lelit PL92T Elizabeth  + Eureka Mingnon Specialita 15BL 

Fost: Lelit PL41 TEM
--------

Reply
(17-11-2018, 15:44)fmmirel Wrote: Etiopia Sasaba de la Bonanza dupa o asteptare lunga (extra 12 zile in depozitul Cargus... nici nu mai intru in detalii ca n-are rost)

Mi-ar placea sa spun ca a meritat asteptarea dar...

Nu sunt fan naturale dar speram ca cei de la Bonanza sa o nimereasca. Din pacate chiar si dupa degazarea gratuita facuta de persoanele dragute de la Cargus shot-urile au un aftertaste puternic de fum. Ma vad nevoit sa o consum cu lapte :D

[Image: 3zpLgu3.jpg]
Cred că te lovești de limitele kinu. Am avut anul trecut Sasaba de la Bonanza și era foarte ok dar m-am lovit de limita echipamentului.

Acum am o Etiopia naturala de la yume, excelenta și prăjită foarte corect, dar la fel simt că nu pot scoate tot din ea cu kinu.

Reply
E adevarat si asta. Imi inchipui ca pe o plata mare echilibrata bine ar fi cu totul alta experienta. Si probabil daca eram mai aproape de data de prajire (punga asta e prajita pe 23 Oct) aromele naturale ale cafelei ar fi contrabalansat aftertaste-ul.

Dar totusi, fara sa exagerez, si cafeaua e afumata bine. Adica am luat o mana de cafea, am bagat nasul in ea si parca stau cu nasul intr-o scrumiera  :D Am incercat si un V60 de curiozitate (nu stiu la ce ma asteptam) si am dat de acelasi rezultat.

Reply
Poți pune o poza cu boabele? Din poza ta pare ceva mai bine prăjită decât ce am avut anul trecut.

Reply
Desigur:

[Image: alAlpHf.jpg]

Nu stiu cat de bine se vede dar ca idee, o rasnesc destul de usor pe Kinu comparativ cu ce cafele sunt obisnuit. O “simt” din manivela ca e foarte casanta.

Reply
Au schimbat stilul de prăjire.

Etiopia de la Yume:

[Image: 090de6e780ee47c0a3f6a61dea1cf4e7.jpg]

Reply
Ei da, asta parca e altceva :D

Reply
[Image: Kj8Cglh.jpg]El Salvador de la Maison. Aromata si fara bitter. Foarte buna.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Pavoni ruleaza pe 150ml[Image: dcb1bed43a291b07d3ae34c41149df69.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
Cafelele de azi, To Go.

[Image: EmQUxNJ.jpg]
[Image: ZLqItzc.jpg]
Lelit PL92T Elizabeth  + Eureka Mingnon Specialita 15BL 

Fost: Lelit PL41 TEM
--------

Reply
#rezist fara lapte de 286 zile.

HAYB - Ethiopia Guji Hembela Dimtu

[Image: 0gLmuAX.jpg]

Reply
O industriala
[Image: N1s7ocEh.jpg]

Reply
... Heart Heart Heart ...

[Image: sWy82XS.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
FUM... parca-l vad cum iese din ceasca... cum poti bea asa ceva? :31:

Reply
(18-11-2018, 22:53)vdub Wrote: FUM... parca-l vad cum iese din ceasca... cum poti bea asa ceva? :31:

... Nu e fum , ... e ceva bun ... :D ...

[Image: L7NVgpX.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
... ' Neatza ... a venit iarna ... Smile ...

[Image: cEAby9T.jpg]

Reply
... si una digestiva , dupa masa ... Cool ...

[Image: g7DbmLD.jpg]

Reply
S-a apucat @MyR de prajit cafea?

Nu e cam "verde"? Intreb ca sa nu va deranjati la stomac...

Reply
(19-11-2018, 17:08)dev Wrote: Nu e cam "verde"? Intreb ca sa nu va deranjati la stomac...

... Daca nu m-am deranjat eu , mai bine de un an de zile , cand am baut cafea numai de la prajitoriile nationale ... nu ma deranjez nici acum ... Cool ... dar , asta nu inseamna ca insist ... :D ...

Reply
... Incinga- l bell ... :D ...

[Image: ZUnjuMu.jpg]

Reply
Disclaimer: pozele mele sunt facute sub 3 surse de lumina care bat direct pe ceasca (2 becuri de 100W si 2 becuri led foarte puternice) de aici si culorile foarte deschise.

Incep sa ma apropiu de cafeaua perfecta din boabe naturale. Inca un pic si sunt acolo.

Hayb- Etiopia Guji Hembela Dimtu prajita aproape deloc, o prajire pentru brew/filtru, cu un gust intens fructat de capsuni, lamaie confiata, foarte dulce si deloc amara/gust pregnant de fermentat. Culmea ca daca o trag pe conica ajunge direct la chiuveta indiferent daca e 25 sau 50 sec.

19 g in sita VST de 17 g= 56 g out , la 91 grade C, in 50 sec, daca trageam pe alta rasnita o cafea naturala in 50 sec era foarte amara. Mai pot imbunatatii gustul cu o apa si mai buna.

[Image: I9nGp1F.jpg]

Reply
... Probe ... 2  - 10 ... ce , ... ce , ... ce ... :D ...

[Image: iRN2wiQ.jpg]

Reply
[Image: TbYty4S.jpg]

Reply
Donez cantar :))
Foarte dezamagit de acest "professional barista scale".
[Image: XDeHhnOh.jpg]

Reply
Ce te supara la cantar ?

Professional... tot ca si GC-ul de pe OLX... dar de cantarit cantareste bine...

Reply
Cantareste bine dar e foarte lent, se hotaraste tare greu. Daca adaug cate 3 boabe la un interval de 3-4 secunde, nu reuseste sa afiseze greutatea totala ci obtin o valoare constanta doar daca fac o pauza de ~5 secunde.
In acel interval de 3-4s continua sa adauge sau sa scada 0.1-0.3g, fluctuatii aproape inexistente pe no-name-ul cu lumina albastra.

Pe olx toate aparatele sunt profesionale, mai ales daca au fost aduse din Italia :)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)