Espressoman infocat
bucuresti
06-04-2022, 22:39
(Edited 06-04-2022, 22:40 by bogono.)
Am avut si Office Leva si Brewtus, ambele au acelasi grup cu Crem One.
Este prezentat chiar la secunda 22 anul 2017, “what make them special - preinfusion chamber”
Iar de la min 5.55 gasiti mai multe detalii. Dar na, nimic nou sub soarele internetului.
Din punctul meu de vedere primul grup din pozele de mai sus nu este de la vreun Expobar- generatia despre care se discuta aici. Poate la modelele mai oldies, horeca style, inainte sa fie preluati de baietii astia.
https://youtu.be/OYIl8tbaewU
#Faema E61 Legend #Olympia Cremina 67 #LaPavonis #LaPeppina # Gaggia Mini #Aeropress #Mythos 1 #Niche Zero #Kinu Classic M47 | ex: #Expobar Brewtus #BFC # Gaggia Classic
Espressoman convins
Caracal
06-04-2022, 23:29
(Edited 06-04-2022, 23:30 by adif.)
@
tapughenadie, textul din link spune asa: "The
standard dispersion disc has a slot with a hole in the centre (bottom right), the slot also serves as purchase for a screwdriver to unscrew the dispersion disk. The Crem has a hexagon".
Iar in acea foto nu e un Brewtus, ci altceva cu grup
standard. Eu asa inteleg.
In fine, nu conteaza, ideea este ca acest grup fiinteaza pe Expobar de multa vreme, nu au inventat apa calda special pentru Crem.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF
Espressoman Administrator
Bucuresti
Indiferent care e adevarul aici (probabil sunt la fel grupurile) eu zic ca la un aparat cu multiple posibilitati de profilare e mai bine sa nu ai grup mai mare pentru ca asta ar prelungi preinfuzia datorita timpului de umplere al tuturor cavitatilor, ceea ce ar putea afecta extractiile de cafele mai prajite. Daca tot ai profilare atunci e mai bine ai posibilitatea de a decide singur daca vrei sa pleci cu debit maxim sau cu un debit mai mic.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Suceava
Ar fi posibil de modificat oare un alt dual boiler dacă am avea electronica de pe Crem One?
Izzo Alex Duetto III, Sette 270Wi, IMS Nano 18/20
Bucuresti
A aparut si versiunea 1.14, chiar din noiembrie din cate imi dau seama, dar nu a mai anuntat nimeni aici.
Pe forumul din UK a ppus-o un user la download
aici.
Are si o precizare in
topic: "
Do note that if you update all the way to 1.14, there is a new setting in the service menu to set your hardware revision, A or B, which affects flow meter readings. This setting defaults to B, but if your machine didn't already come with 1.14 from the factory you most likely should set this to A."
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Chisinau
Ar putea confirma cineva, daca cu trecerea la versiunea 1.13 nu mai functiona senzorul de umplere a tavitei? Credeam ca in versiunea 1.14 va fi rezolvata aceasta problema, dar vad ca nu. Sau poate senzorul s-a defectat? Cu versiunea 1.09 era tot ok.
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ
Espressoman infocat
Brasov
Ținând cont că rezistentele se pot dezactiva, se poate face o decalcifiere acasă, fără a demonta boilerele?
Trimis de pe al meu VOG-L29 folosind Tapatalk
Lelit Bianca V3 Black, Bentwood Vertical 63, Kinu M47 Phoenix, Felicita Arc, VST15G, Outin nano. Anterior: Crem One 2B VP PID WTN, Fiorenzato AllGround, Lelit PL042TEMD
MarSv
Suceava
(08-08-2022, 13:08)iliescu.iulian Wrote: Ținând cont că rezistentele se pot dezactiva, se poate face o decalcifiere acasă, fără a demonta boilerele?
Trimis de pe al meu VOG-L29 folosind Tapatalk
Daca este vorba despre o declacifiere regulata de întreținere, da poți face treaba asta, daca vorbim de o decalcifiere "hard", nu prea merge fara sa le demontezi.
Depinde de ce balauri ai înăuntru
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu.
Espressoman infocat
Brasov
Sub aparat am observat apă, picură când se încălzește și mai ales în timpul extracției. Am pompă vibratoare și pare să curgă de la îmbinarea OPV cu un tub de plastic care duce la pompă
Lelit Bianca V3 Black, Bentwood Vertical 63, Kinu M47 Phoenix, Felicita Arc, VST15G, Outin nano. Anterior: Crem One 2B VP PID WTN, Fiorenzato AllGround, Lelit PL042TEMD
Bucuresti
De la @
sirpet2001 am primit ultimul update de soft 1.16 si pun link de download mai jos:
https://drive.google.com/file/d/1dJN5Jih...sp=sharing
Change information:
In addition to the previous software updates: (v1.13: TSB387, v1.14: TSB411).
v1.16:
- ECO mode: Screensaver is now available.
- Brass Flowmeter: Default parameter changed.
- GSP setting: From technical menu to user menu.
Espressoman infocat
Satu Mare
Hello, mă bucur de aparat de un an și caut un portafitru bottomless cu urechi mai înguste (6mm) care să potrivească aparatului Crem/Expobar. Ce folosesc acum este mai lat și nu mă simt confortabil să îl folosesc. E cazul să înlocuiesc showerscreen și garnituri. M-ar ajuta niște recomandări.
Mulțumesc.
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic
I run on coffee!
Amsterdam
Recunosc că am citit tot thread ul după ce m-am jucat recent cu un exemplar al unui coleg.
Felicitări pt review și pentru explicatiile ulterioare.
Găsesc mașinăria asta poziționată foarte interesant in piața din punct de vedere calitate/preț. Livrează funcționalitate similară cu modele mult mai sus in piața (cei drept nu e group saturat) și este extrem de facil in utilizare. Mi s-a părut mai simplu și decât r91 și decât mina. Ce nu mi-a plăcut este revenirea in temperatură după extracție.
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome
Espressoman infocat
Satu Mare
(25-10-2023, 02:51)Mihai.B Wrote: ..Ce nu mi-a plăcut este revenirea in temperatură după extracție.
Te referi la urcarea "agresivă" a temperaturii cu 2-3 uneori 4 grade? Am observat acest fenomen, parcă s-a domolit după ultimele actualizări; nu am la îndemână foaia cu setările avansate din meniu, dar cred că se poate regla variabila. Am preferat să nu îmi bag degetele :-) momentan.
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic
I run on coffee!
Amsterdam
25-10-2023, 10:22
(Edited 25-10-2023, 10:22 by Mihai.B.)
Eu am numit asta recul. Dar da, după o scădere de 2-3 grade pe o durată de timp de 30-35s am observat o creștere de temperatură raportată peste temperatura setată inițial. Toată perioada necesară stabilizării este considerabilă dacă dorești să efectuezi extracții succesive.
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome
Espressoman infocat
Bucuresti
Salutare, am urmarit discutia si imi pare ca in categoria asta de pret alegerea pentru o potentiala achizitie e intre Bianca si Crem One daca vreau sa raman pe E61 (am un brewtus IV care in ultima vreme cam sta in service, dar are 6 ani deja).
Ce vreau sa intreb, acum ca sunt patit cu Brewtus, care e situatia cu service-ul pentru Crem in Ro? Pana acum nu am avut probleme, sunt niste baieti in Bucuresti foarte saritori pe partea de service dar nu stiu daca se baga si la Crem, eram deci curios daca dupa achizitie exista service oficial in Ro sau fiecare e pe cont propriu ca sa zic asa..
Expobar Brewtus | Eureka Mignon
Bucuresti
Din pacate nu se mai aduce Crem in Romania pana una alta datorita comunicarii defectuoase a service-ului cu producatorul care nu a dorit sa isi asume garantia pentru pompele care scoteau acel tiuit (un defect ce devenise destuld e des) si va dati seama ca nu e nicio bucurie pentru un importator sa mai comande inca un lot iar producatorul sa nu isi asume responsabilitatea pentru toate piesele, cel putin un an cat este de obicei aceasta garantie producator - importator. Desigur ca orice defectiune a aparatelor aflate in garantie la espressomani trebuie rezolvata dar asa cum am simtit eu, datorita acestor neintelegeri au renuntat sa mai aduca o perioada nedeterminata CREM-uri, iar cumpararea din afara tarii fara service aici pentru un aparat electronizat, cu piese personalizate, nu o vad ca o optiune.