Salutare domnilor,
Va las
AICI un video ca sa intelegeti mai exact la ce ma refer.
Pe scurt:
18gr in portafiltru, tampat corect si drept, deci nu s-a format channeling
52ml espresso in ceasca (nu radeti de cantar, felicita arc ajunge marti)
13 secunde extractie
-
macinatura este foarte fina, la fel cum o folosesc acum cei de la Origo pe aparatele lor (da stiu, trebuie sa am rasnita mea, sa ma joc cu macinatura pana imi este gustul pe care il prefer la espresso, insa nu asta este problema acum. Rasnita ajunge si ea tot marti).
Acum sunt in faza in care ma joc cu setarile din fabrica si asteptarea mea este sa iasa macar un espresso baubil, sau macar cappuccino. Video cu macinatura
AICI
Asteptarile mele:
20-30 secunde extractie
18gr cafea in portafiltru
9 bari
- Se vede pe video ca aparatul se duce in maxim 7-8 bari
- De curs curge brusc si negru si ramane asa pana la final
- Gustul posirca (ca si cum ai pune 2 lingurite de cafea in ceasca si ai turna apa fiebinte peste)
Alte descoperiri:
- Picura apa (rar, dar picura) din Hot Watter Tap (ceea ce nu cred ca este nomal cu robitenul inchis)
- Deasupra boilerului unde stau cestile nu poti atinge cu degetul, se incalzeste si e la fel de fierbinte ca si grupheadul (nici aici nu cred ca e normal, aproape ca nu pot tine ceasca in mana cand o iau de sus)
- Crema de lapte nu am reusit sa fac, am incercat toate modalitatile (cu latiera de 600 ml, desigur) ba chiar am vizualizat noi tutoriale. Pur si simplu doar imi inverte si incalzeste laptele, fara sa faca crema (mentionez ca am facut sute de cappuccino in ultimii 4 ani, toate cu putin art). Mi-a iesit pe Krups, mi-a iesit si pe La Marzocco. Pe Crem One insa nu iese (dar mai incerc, poate aici chiar trebuie sa invat eu)
Intrebarile mele punctuale pentru detinatorii de CREM ONE:
1) la fel de fierbite este si la voi partea pe care stau cestile? eu unul m-am fript de cateva ori si imi este si incomod sa tin ceasca
2) va iese bine crema de la lapte si puteti face art latte? (daca ati avea vreun video cu prepararea, as ramane recunoscator pe veci)

3) pana sa ajung sa experimentez profilarea si rasnita mea, as vrea cu setarile din fabrica sa fac o extractie in 20-30 secunde (nu 13), de maxim 36ml (nu 51).
- Credeti ca problema este 100% doar la macinatura? Nu exculd, insa oare nu trebuia macar sa se apropie de 20-30 secunde cu macinatura mea? Mi se pare prea mare diferenta
4) Cum as putea sa reglez din aparat in asa fel incat sa imi iasa extractia pe care o doresc mai sus? (hai sa zicem ca pentru inceput nu ma intereseaza gustul, ci doar sa setez aparatul in felul acesta). Ulterior pentru gust si echilibru ma voi juca cu rasnita, secundele si gramajul din portafiltru.
P.s. poate credeti ca postarea asta nu are loc aici, ci la "cum se prepara cappucino si espresso", insa nu as muta acolo. Nu am multa experienta, dar nici incepator nu sunt si cred ca problemele sunt de la aparat (nu aruncati cu pietre).
Va multumesc in avans pentru raspunsuri.
CAFEAUA