Espressoman fresh
Bucuresti
18-09-2024, 08:44
(This post was last modified: 18-09-2024, 08:45 by andreicosd.)
Salut! Intentionez sa achizitionez un Timemore 078s si tot citind despre ea, am dat postari pe reddit in care ziceau oamenii ca nu reusesc sa obtina shot-uri consistente unul dupa altul cu rasnita asta, chiar si dupa asezonarea cutitelor. Cei care detineti sau ati detinut acest model de rasnita ce experiente aveti sau ati avut cu ea? Multumesc!
Espressoman infocat
Timisoara
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...or?page=19&highlight=timemore+078
Exista topic dedicat cu o multime de discutii, pareri despre Timemore Sculptor.
Espressoman infocat
București
O am de aproape jumatate de an si chiar nu pot sa zic ca e inconsistenta. Fac 2 espresso zilnic, unul pentru cappuccino sotiei cu un tip de cafea si un espresso dublu pentru mine cu alt tip de cafea. Faptul ca e capabila sa treaca de la o granulatie la alta si sa imi pastreze calitatea shot-ului de la o zi la alta eu zic ca este destul de consistenta. Nu am avut probleme de channeling dar ce-i drept nu trec de 1000 rpm , am observat ca daca ma duc spre 1100-1200 devine mai agitata.
Folosesc mereu si puck screen, nu stiu cat de mult ajuta in privinta channeling dar am zis sa mentionez.
Singurul lucru de care ma pot plange este ca dupa ce am curatat-o prima data si am reasamblat-o nu am mai reusit sa prin punctul 0 de pe dial ca find si momentul cand se ating cutitele. Oricum as muta acel pin , ori e prea in fata si se ating mai devreme de 0, ori e prea in spate si nu se ating chiar daca sunt pe 0 in dial.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special
Espressoman infocat
Slobozia
pentru mine este foarte consistenta, nu am avut nicio problema cu ea, sunt foarte multumit (inainte am avut df64, si pentru mine a fost un upgrade la gust si folosire)
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Staresso Mirage Pro | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso
Espressoman infocat
Deva
Eu m-am lovit de inconsistență. Dacă nu fsceam Puck prep temeinic și la fel de fiecare dată făcea channeling. De asemenea mie îmi scotea foarte ciocolatiu și destul de redus în aciditate. La cafelele care necesitau râșnire fină era teroare :). Na cred ca contează cum ai noroc.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
Espressoman infocat
Bucuresti
18-09-2024, 13:31
(This post was last modified: 18-09-2024, 13:39 by Lucii1337.)
Salut, si eu am rasnita si sunt foarte multumit de ea.
La inceput a fost dificil, recunosc. I-am facut seasoning, am aliniat cutitele si e foarte ok acum.
Cu orice rasnita am avut pana acum este o curba de invatare si nu o sa iti iasa din prima, insa shot-urile sunt consistente dupa ce inveti reglajele.
Legat de partea cu channeling, trebuie sa fii mai meticulos cu puck prep-ul. In general rasnitele cu cutite plate si mai mari macina “mai fin” decat rasnitele conice. Eu am trecut de la kinu la 078s. Am observat de la inceput ca pentru a scoate aceeasi cafea pe kinu si pe 078s intr-un timp similar, pe 078s macinatura este mult mai fina, cand tampezi simti ca intra mult tamperul in sita.
Din cauza asta apare si problema cu channeling-ul, puck-ul de cafea are inaltime mult mai mica si creeaza dificultati.
Pe aceeasi sita folosesc 16.5-17 g pentru kinu si 18.5-19 g pentru sculptor pentru a pastra o inaltime similara a puck-ului.
Lelit Elisabeth V3, Timemore Sculptor 078s, 1zpresso ZP6, Kinu M47, Mazzer Mini A, Hario V60 & Switch, Timemore B75, Kalita 155, Aeropress, Cafflano Kompresso, Moka Pot, Fellow Stagg EKG
Espressoman infocat
Pitesti
(18-09-2024, 13:31)Lucii1337 Wrote: Salut, si eu am rasnita si sunt foarte multumit de ea.
La inceput a fost dificil, recunosc. I-am facut seasoning, am aliniat cutitele si e foarte ok acum.
Cu orice rasnita am avut pana acum este o curba de invatare si nu o sa iti iasa din prima, insa shot-urile sunt consistente dupa ce inveti reglajele.
Legat de partea cu channeling, trebuie sa fii mai meticulos cu puck prep-ul. In general rasnitele cu cutite plate si mai mari macina “mai fin” decat rasnitele conice. Eu am trecut de la kinu la 078s. Am observat de la inceput ca pentru a scoate aceeasi cafea pe kinu si pe 078s intr-un timp similar, pe 078s macinatura este mult mai fina, cand tampezi simti ca intra mult tamperul in sita.
Din cauza asta apare si problema cu channeling-ul, puck-ul de cafea are inaltime mult mai mica si creeaza dificultati.
Pe aceeasi sita folosesc 16.5-17 g pentru kinu si 18.5-19 g pentru sculptor pentru a pastra o inaltime similara a puck-ului.
La aprox 4000 lei am pretentia sa nu mai aliniez cutite. Inteleg sa aliniez la DF64, ca e ieftina.
La 5000 lei exista Mazzer Philos aliniata din fabrica cu cutite foarte aproape de SSP ( cel putin asa reiese din recenzii ).
ECM Puristika + DF64 SSP MP. Aeropress+Timemore C3
Espressoman infocat
Deva
(18-09-2024, 13:55)anyidulike Wrote: (18-09-2024, 13:31)Lucii1337 Wrote: Salut, si eu am rasnita si sunt foarte multumit de ea.
La aprox 4000 lei am pretentia sa nu mai aliniez cutite. Inteleg sa aliniez la DF64, ca e ieftina.
La 5000 lei exista Mazzer Philos aliniata din fabrica cu cutite foarte aproape de SSP ( cel putin asa reiese din recenzii ).
A mea din fabrica a fost varza. Se atingeau cuțitele pe 1/4 din suprafață maxim. Am lucrat 3-4 ore sa o aliniez și e migălos de tot. Alții le-au primit ok din fabrică. Dacă nu ești dispus să faci asta, plus asezonare cu 5-7kg de cafea treci la altceva.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
Espressoman infocat
Satu Mare
Salutare. Un hopper modificat ar ajuta (se lipesc/rămân boabe, popcorning la ultimele boabe care modifică măcinătura și extra murdărie pe blat - bănuiesc că și de aici este inconsistența). Retenție mică, nu am avut nevoie de asezonare. Am citit și în grupurile posesorilor pe fb tot felul, unii ghinioniști întradevăr, alții.. depășiți de situație să zicem :-) Sunt mulțumit de ea și de ce îmi oferă. Mă tot repet, de când o avem bem mai mult, hâc!
Ar trebui mutat în topicul râșniței, sunt curios dacă s-a încercat și cu alt tip de hopper.
Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, -Profitec T64, -Nuova Simonelli MDH
Espressoman infocat
Slobozia
(18-09-2024, 13:55)anyidulike Wrote: (18-09-2024, 13:31)Lucii1337 Wrote:
atunci ai asteptari nerealiste. si rasnite de mii de euro vin prost aliniate
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Staresso Mirage Pro | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Espressoman infocat
Bucuresti
(18-09-2024, 16:04)RazvaNNN Wrote: (18-09-2024, 13:55)anyidulike Wrote: (18-09-2024, 13:31)Lucii1337 Wrote:
Asa e aici, sunt de acord cu Razvan. Sunt rasnite mult mai scumpe care vin cu abateri destul de mari din fabrica.
Pe de alta parte poti sa prinzi si un df64 aliniat binisor.
Am vazut multi care au verificat 078s si erau relativ ok aliniate din fabrica, la mine a fost asa si asa.
Nu cred ca e un criteriu pentru alegerea unei rasnite de genul cat de aliniata vine din fabrica. Acum depinde de fiecare :D
Lelit Elisabeth V3, Timemore Sculptor 078s, 1zpresso ZP6, Kinu M47, Mazzer Mini A, Hario V60 & Switch, Timemore B75, Kalita 155, Aeropress, Cafflano Kompresso, Moka Pot, Fellow Stagg EKG
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
(18-09-2024, 08:44)andreicosd Wrote: Salut! Intentionez sa achizitionez un Timemore 078s si tot citind despre ea, am dat postari pe reddit in care ziceau oamenii ca nu reusesc sa obtina shot-uri consistente unul dupa altul cu rasnita asta, chiar si dupa asezonarea cutitelor. Cei care detineti sau ati detinut acest model de rasnita ce experiente aveti sau ati avut cu ea? Multumesc!
Ia-ti direct altceva, daca zic unii (cati, din cate rasnite vandute, nu mai conteaza…) ca e naspa.
Rasnita e foarte buna, o recomand.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
Espressoman fresh
Bucuresti
18-09-2024, 19:20
(This post was last modified: 18-09-2024, 19:21 by andreicosd.)
Va mulțumesc tuturor pentru raspunsuri, am sa merg mai departe cu achizitia si ca prim pas as vrea sa o duc intr-un service pentru alinierea cutitelor. Am gasit o recomandare aici pe forum pentru
https://www.service-espressor.ro/. Daca aveti si alte recomandari pentru București, sau un tutorial bun as fi recunoscător.
Espressoman infocat
Slobozia
ia rasnita, foloseste-o, bucura-te de ea, si dupa o perioada faci testul cu markerul, abia dupa poti lua o decizie daca are rost o aliniere sau nu
Espressoman infocat
Pitesti
19-09-2024, 09:05
(This post was last modified: 19-09-2024, 09:07 by anyidulike.)
(18-09-2024, 19:20)andreicosd Wrote: Va mulțumesc tuturor pentru raspunsuri, am sa merg mai departe cu achizitia si ca prim pas as vrea sa o duc intr-un service pentru alinierea cutitelor. Am gasit o recomandare aici pe forum pentru https://www.service-espressor.ro/. Daca aveti si alte recomandari pentru București, sau un tutorial bun as fi recunoscător.
Nu te grabi sa o aliniezi, mai intai ia-o, foloseste-o si, daca vezi ca poti sa rasnesti suficient de fin pentru espresso si mai ai si marja unde sa cobori si mai fin de atat, inseamna ca e suficient de aliniata.
(18-09-2024, 16:04)RazvaNNN Wrote: (18-09-2024, 13:55)anyidulike Wrote: (18-09-2024, 13:31)Lucii1337 Wrote:
Cred ca va aparea o tendinta a producatorilor de a alinia rasnitele, cel putin de la un prag al pretului in sus.
ECM Puristika + DF64 SSP MP. Aeropress+Timemore C3