Nu poate sa plece omul la o petrecere ca ia foc forumul...

Am citit postarile anterioare si nu am gasit nimic despre DF64. Sa inteleg ca mi-ati raspuns mie nu subiectului

.
In sfarsit, cateva lamuriri...
@
renatoa , nu mi-ai raspuns la intrebare in 150 de randuri scrise

. Exista o linie pe care nu ar trebui sa o depasim in nici o limba... Paradoxul romanesc este dat de faptul ca foarte multi romani se simt inferiori atunci cand relationeaza cu strainii in timp ce aici, 'loco', se simt superiori oricarui confrate

Pentru claritate, incerc un exemplu (ultimul!).
Distanta intre 5 si 5.1 o numim X1. Intre 5.1 si 5.2 o numim X2 s.a.m.d. O putem masura in ce vrei tu dar trebuie sa cadem de acord ca ea (distanta) exista. Tu spui aici doua lucruri: unu, ca exista o abatere (nu stiu daca este fixa sau variabila, nu sunt lacatus mecanic) data de erorile angrenajului in miscare; doi, ca rasnirea se face intr-o anumita plaja (1-400 microni, poate mai mult).
O sa incep cu a doua. Diferenta (consistenta) intre particulele de cafea rasnita este data de echipament si nu de distanta setata pentru rasnire.
Abaterea la care te referi, o sa o numesc aici abaterea renatoa, data de precizia rulmentului, etc. se manifesta la fiecare distanta X1, X2, etc. deci o putem considera o constanta. Asa ca avem:
X1+abaterea renatoa diferit de X2+abaterea renatoa. Deci prin simplificare, avem X1 diferit de X2, ceea ce jur ca am vrut sa-i spun colegului care intreba daca sunt suficienti pasi pentru rasnire.

Interesant ca nimeni nu a raspuns ideii prezentate de mine pana nu ai intervenit tu. Ca doar asteptam trendul, ca sa stim cum ne pozitionam

Revin cu raspunsurile pentru preoti putin mai tarziu.
O duminica placuta tuturor!
Motto: "Hei, cum a fost la examen? - Ca de la preot la preot. - Cum asa? Pai cand imi punea profesorul o intrebare, ma inchinam. Cand ii raspundeam, se inchina el."
@
baloozzy, aprecierea ta ma onoreaza, nicidecum altfel.
Haideti sa lamurim aspectul cu DF64. Nu e o rasnita minune, sunt foarte multumit de rezultatele obtinute cu ea. Sa nu poti sa exprimi asta public, argumentat, pe un topic dedicat DF64, intr-un forum dedicat espresso si sa mai fi si atacat de user-i care nu cunosc nici rasnita nici nu au vreo pasiune arzatoare pentru espresso, tine de partea intunecata a caracterului unor romani care vor doar sa ...distruga. Nimic creativ, nimic interesant, doar NOI ... si dupa noi potopul...
Nu compara nimeni DF64 cu EK43 ca echipamente dar pentru imbogatirea experientei unii au comparat REZULTATELE dintre ele (chiar si Liviu la inceputul topicului compara rezultatul cu NZ si EK43s). James H a facut la fel si multi altii in situatii asemanatoare. Eu am inceput cu un Vario Home, gasiti comparatii pe net cu Super Jolly, vechi e adevarat dar asta se intampla dintotdeauna. Dan K, Jim S, au comparat extractia Sette cu cea a K30 printr-un blind test si pierderea a fost la limita.
E greu sa trasezi limite si standarde cand multe informatii sunt subiective iar altele imposibil de determinat inca. Vezi discutia conice vs plate, hopper vs SD, 1st wave-3rd wave, etc. Intr-o lume atat de complexa ca cea a espresso-ului, plina de dogme, e complicat sa sustii idei simple cu valoare de teorema. De aceea, "mai marii' cunoscatori in ale espresso-ului au redus totul la ceva complet subiectiv: gustul din ceasca.
Strict in ceea ce ma priveste, imi place gustul oferit de DF64. E un coleg care a returnat-o pentru ca nu ii place ce obtine. Si eu si el avem dreptul sa hotaram in aceasta privinta chiar daca parerile sunt diametral opuse.
Ceea ce era interesant pentru experienta colegilor de forum era ca aceasta informatie a colegului sa fie facuta anterior, nu in urma unui flame rezultat spontan (asta daca nu a returnat-o, desigur, sambata, in cele 3h dintre postul meu si postul lui).
Altcineva, spune despre inclinatia naturala (sau nu) de a sustine anumite produse/echipamente. Este cel care sustine dreptul lui de a bea italiene dar cam aici se opreste democratia, restul trebuie sa se conformeze majoritatii altfel au ceva interese ascunse si ...curat-murdare...
Si apropo despre majoritate (spunea cineva despre influencer-i), a observat cineva "diversitatea" echipamentelor colegilor de pe forum? 99% sunt PLxx cu PLyy, restul sunt cateva Expobar, Izzo D, Bugster, LM, DC. Distributia vorbeste de la sine. Eu am fost mandrul posesor al unui Brewtus IV si am continuat calatoria cu un Crem One 2B-LFPP. Nu am intervenit niciodata in vreun topic cu alte espressoare pe care nu le-am avut/nu le cunosc.
Panica mare vine din teama romanului de a fi pacalit/detronat/lipsit de respectul care i se "cuvine" in urma achizitiilor scumpe pe care le-a facut. Vezi asta in brand-urile pe care le poarta, masinile pe care le cumpara, etc. Cu alte cuvinte, "eu am brand, bai baiatule, pleaca cu chinezaria asta de aici" sau "Ia uite draga, asta merge cu Loganul pe aceeasi autostrada cu noi, care avem Ferrari"...

Concluzia mea este ca s-a instalat un anumit confort pe acest forum pe care nu am nici intentia nici dorinta sa-l conserv.
Extractii reusite tuturor!
Sette 270 Wi, ProBarista DF64, Crem ONE Profiler, VST all range, OCD v2, AVX 58.5 mm, VST Tamper, Kazak Tamper 58.4mm, WDT Red Leverer Tool Needle Powder Dispenser