Welcome Back Log In Create Account

Comparatii / versus G-iota

Eu nu inteleg de ce indarjirea asta sa demonatram ca G-ita e rasnita minune prin care s-a revolutionat piata rasnitelor.
Ba chiar comparatii cu EK43 o rasnita care e de vreo 7 ori mai scumpa.
Daca citeste un incepator ajunge la concluzia ca un ek43 e pistol cu apa..e mai buna o g-iota de departe si de 7 ori mai ieftina
Tot ce conteaza e ca voua va place rezultatul. Dar asta nu inseamna ca se pot face comparatii intre o rasnita de 1900 lei si una de 15000.

Reply
Asteptam atunci o comparatie argumentata de ce EK43 chiar merita 7x mai mult...

Dar nu bazata pe faptul ca cei care o produc au o parere despre nivelul de trai pe care il merita de 7x mai buna decat muncitorul chinez care produce Iota. Wink

Pensia medie in Germania e vreo 1400 Euro, la noi 1400 lei, pura coincidenta de cifre... 
Ai impresia ca un muncitor german care a muncit o viata la Mercedes a produs de 5x mai multa valoare decat unul de la Dacia ? ca sa nu mai zic de neamtzu de la Ford care vine la Craiova sa munceasca cot la cot la montarea unui echipament, si e platit cu aceasi suma ca si colegii romani, dar in Euro...

Reply
Ek43 e o rasnita cu profil comercial care poate sustine fara probleme volumul de rasnire dintr-o cafenea pe cand G-iota e facuta pt home use. 
Am locuit o perioada in Germ si nu as face comparatii intre romani si nemti. La noi doar manualele de istorie ce ne zugravesc drept cei mai viteji, cei mai frumosi, cei mai destepti. Realitatea...difera mult ( mentalitate, constiinciozitate, seriozitate etc.)

Reply
Dar și înclinați spre măsluire :)))
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
(17-07-2021, 15:49)distrugatorul Wrote: Eu nu inteleg de ce indarjirea asta sa demonatram ca G-ita e rasnita minune prin care s-a revolutionat piata rasnitelor.
....

Probabil ține de natura noastră (sau nu) să ne argumentăm alegerile ca fiind cele mai bune, sau că nu este nimic mai bun în afară de produsele cumpărate/folosite de noi, peste tot găsești câte un versus și fani ale anumitor branduri/produse.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
Sper sa mi supăr pe nimeni :), nu neg ca e fff bună rasnita, poate o sa îmi iau și eu dar pe lumea asta sunt și influenceri :) dar poate chiar e super faina.

Reply
Adică e ok să marketezi doar părțile pozitive la un produs scump dar nu e ok la unul mai ieftin?

Si sincer, nu văd rostul îndârjirii din partea celor care nu au avut ek...

Reply
Just try and decide!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Da, e produsul ideal ca sa il returnezi in 14 zile ... :)

Reply
Eu am incercat râșnița și am returnat-o după 14 zile. Era un produs de care nu am fost mulțumit din perspectiva rezultatului din ceașca.
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
Nu poate sa plece omul la o petrecere ca ia foc forumul... Smile
Am citit postarile anterioare si nu am gasit nimic despre DF64. Sa inteleg ca mi-ati raspuns mie nu subiectului  Confused .
In sfarsit, cateva lamuriri...
@renatoa , nu mi-ai raspuns la intrebare in 150 de randuri scrise  Huh . Exista o linie pe care nu ar trebui sa o depasim in nici o limba... Paradoxul romanesc este dat de faptul ca foarte multi romani se simt inferiori atunci cand relationeaza cu strainii in timp ce aici, 'loco', se simt superiori oricarui confrate  Sad
Pentru claritate, incerc un exemplu (ultimul!). 
Distanta intre 5 si 5.1 o numim X1. Intre 5.1 si 5.2 o numim X2 s.a.m.d. O putem masura in ce vrei tu dar trebuie sa cadem de acord ca ea (distanta) exista. Tu spui aici doua lucruri: unu, ca exista o abatere (nu stiu daca este fixa sau variabila, nu sunt lacatus mecanic) data de erorile angrenajului in miscare; doi, ca rasnirea se face intr-o anumita plaja (1-400 microni, poate mai mult).
O sa incep cu a doua. Diferenta (consistenta) intre particulele de cafea rasnita este data de echipament si nu  de distanta setata pentru rasnire.
Abaterea la care te referi, o sa o numesc aici abaterea renatoa, data de precizia rulmentului, etc. se manifesta la fiecare distanta X1, X2, etc. deci o putem considera o constanta. Asa ca avem:
X1+abaterea renatoa diferit de X2+abaterea renatoa. Deci prin simplificare, avem X1 diferit de X2, ceea ce jur ca am vrut sa-i spun colegului care intreba daca sunt suficienti pasi pentru rasnire.  Sad
Interesant ca nimeni nu a raspuns ideii prezentate de mine pana nu ai intervenit tu. Ca doar asteptam trendul, ca sa stim cum ne pozitionam  Wink
Revin cu raspunsurile pentru preoti putin mai tarziu.
O duminica placuta tuturor!

Motto: "Hei, cum a fost la examen? - Ca de la preot la preot. - Cum asa? Pai cand imi punea profesorul o intrebare, ma inchinam. Cand ii raspundeam, se inchina el."

@baloozzy, aprecierea ta ma onoreaza, nicidecum altfel.

Haideti sa lamurim aspectul cu DF64. Nu e o rasnita minune, sunt foarte multumit de rezultatele obtinute cu ea. Sa nu poti sa exprimi asta public, argumentat, pe un topic dedicat DF64, intr-un forum dedicat espresso si sa mai fi si atacat de user-i care nu cunosc nici rasnita nici nu au vreo pasiune arzatoare pentru espresso, tine de partea intunecata a caracterului unor romani care vor doar sa ...distruga. Nimic creativ, nimic interesant, doar NOI ... si dupa noi potopul...
Nu compara nimeni DF64 cu EK43 ca echipamente dar pentru imbogatirea experientei unii au comparat REZULTATELE dintre ele (chiar si Liviu la inceputul topicului compara rezultatul cu NZ si EK43s). James H a facut la fel si multi altii in situatii asemanatoare. Eu am inceput cu un Vario Home, gasiti comparatii pe net cu Super Jolly, vechi e adevarat dar asta se intampla dintotdeauna. Dan K, Jim S, au comparat extractia Sette cu cea a K30 printr-un blind test si pierderea a fost la limita.
E greu sa trasezi limite si standarde cand multe informatii sunt subiective iar altele imposibil de determinat inca. Vezi discutia conice vs plate, hopper vs SD, 1st wave-3rd wave, etc. Intr-o lume atat de complexa ca cea a espresso-ului, plina de dogme, e complicat sa sustii idei simple cu valoare de teorema. De aceea, "mai marii' cunoscatori in ale espresso-ului au redus totul la ceva complet subiectiv: gustul din ceasca. Strict in ceea ce ma priveste, imi place gustul oferit de DF64. E un coleg care a returnat-o pentru ca nu ii place ce obtine. Si eu si el avem dreptul sa hotaram in aceasta privinta chiar daca parerile sunt diametral opuse. 
Ceea ce era interesant pentru experienta colegilor de forum era ca aceasta informatie a colegului sa fie facuta anterior, nu in urma unui flame rezultat spontan (asta daca nu a returnat-o, desigur, sambata, in cele 3h dintre postul meu si postul lui).
Altcineva, spune despre inclinatia naturala (sau nu) de a sustine anumite produse/echipamente. Este cel care sustine dreptul lui de a bea italiene dar cam aici se opreste democratia, restul trebuie sa se conformeze majoritatii altfel au ceva interese ascunse si ...curat-murdare...
Si apropo despre majoritate (spunea cineva despre influencer-i), a observat cineva "diversitatea" echipamentelor colegilor de pe forum? 99% sunt PLxx cu PLyy, restul sunt cateva Expobar, Izzo D, Bugster, LM, DC. Distributia vorbeste de la sine. Eu am fost mandrul posesor al unui Brewtus IV si am continuat calatoria cu un Crem One 2B-LFPP. Nu am intervenit niciodata in vreun topic cu alte espressoare pe care nu le-am avut/nu le cunosc.
Panica mare vine din teama romanului de a fi pacalit/detronat/lipsit de respectul care i se "cuvine" in urma achizitiilor scumpe pe care le-a facut. Vezi asta in brand-urile pe care le poarta, masinile pe care le cumpara, etc. Cu alte cuvinte, "eu am brand, bai baiatule, pleaca cu chinezaria asta de aici" sau "Ia uite draga, asta merge cu Loganul pe aceeasi autostrada cu noi, care avem Ferrari"... Sad
Concluzia mea este ca s-a instalat un anumit confort pe acest forum pe care nu am nici intentia nici dorinta sa-l conserv.
Extractii reusite tuturor!
Sette 270 Wi, ProBarista DF64, Crem ONE Profiler, VST all range, OCD v2, AVX 58.5 mm, VST Tamper, Kazak Tamper 58.4mm, WDT Red Leverer Tool Needle Powder Dispenser

Reply
@sirpet2001 nu compară nimeni df64 cu ek43 pentru că cei mai mulți nu au posibilitatea.

Dar ca rezultate, e foarte posibil ca Df64 cu SSP multi purpose sa fie cel puțin la nivelul unui ek pus la punct.

Reply
pai daca e asa cum zici tu de ce toata lumea buna a cafelei cu hoffman in frunte lauda cutitele plate mari?
Daca ce spui tu e adevarat ar insemna ca intre un Monoloth max (cutite plate aprox 100) ( nu am zis ek care are mai degraba o destinatie comerciala) si chinezarie cu SSP 64 nu e mare diferenta. Hoffman nu e de acord cu tine ;)))

Reply
Dacă pentru un neofit, Hoffmann dă ora exactă, atunci ce mai caută pe un forum dedicat?

Întrebările legate de mm sau cm, ar trebui adresate celor care au renunțat la mulți în favoarea a mai puțini.

Reply
@sirpet2001 N-ai inteles cum sta treaba cu jocurile dintr-un mecanism… [emoji23]
Acelea exista si daca nu umbli la reglaj. Daca ar putea fi anulate nu ar mai fi jocuri/abateri.
De asta e importanta precizia. Si tot de asta nu poti pretinde o precizie mai mare decat abaterile (la un mecanism cu abatere de o zecime de mm nu poti avea precizie de 1 micron).
Iar precizia e scumpa in obtinere.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
@dev cand tu spui ca chinezaria G-iota  e cel putin la nivelul lui ek...dar tu folosesti eureka atom 75 si olympus 75 :D e doar publicitate

ti-am scris in privat ca iti dau eu o G-iota pt Atom :D no answer

Reply
Nu ți se pare că ai prea multe păreri decise de părerea altora?

Sau n-ai înțeles nici acum că nu există o râșnița bună-la-toate care să fie accesibilă.

Reply
Cand te hotarasti ma anunti sa facem schimb cu Atom-ul 75. Cumpar chinezaria special pt.schimb :P

Reply
(17-07-2021, 16:43)d2florin Wrote: Dar și înclinați spre măsluire :)))

Dar DieselGate ce e? Cred ca nu se compara dezastrul economic generat de masluirea germana cu "masluirea" calitatilor umane ale romanilor din cartile de istorie. 
M-am bagat ca cubul de zahar in cafeaua fierbinte, dar trebuia sa o fac. M-am saturat de atata servilism. Noi suntem paria europei iar vesticii sunt sfinti.

Reply
Pai la asta m am referit.. Ca au măsluit... Poate nu am fost înțeles bine, fix la diesel gate ma refeream..

Reply
G Iota poate fi comparata cu EK-ul doar daca are cutite multi purpose. Am primit-o cu italmill si nu reuseam sa disting mare lucru, din cafele bune si foarte bune. Dupa ce am pus SSP-urile, mi-am amintit de EK-ul cu SSP HU, pe care nu-l mai am de ceva timp. Da, se poate face comparatie intre o rasnita de 11500 lei si una de 3200(+SSP). EK-ul este un tanc pentru shop, care inghite zeci de kg pe zi, Iota este pentru home use si se descurca foarte bine deocamdata. Am auzit pareri conform carora Iota scoate 90% din ce scoate EK+ SSP HU, eu nu ma pot pronunta astfel, nici papilele mele nu sunt la nivel de expert.
 Daca se va dovedi fiabila, arculetele care stau pe bucse din platic nu-mi inspira prea multa incredere, motorul insa pare ok, cel putin din punct de vedere al greutatii, este o rasnita reusita la un pret extrem de competitiv. 
Chinezarie sau nu :), pe mine ma multumeste cel putin deocamdata.

Reply
Big Grin 
(17-07-2021, 16:43)d2florin Wrote: Dar și înclinați spre măsluire :)))

(27-07-2021, 13:19)d2florin Wrote: Pai la asta m am referit.. Ca au măsluit... Poate nu am fost înțeles bine, fix la diesel gate ma refeream..

Atunci e bine!  Tongue

Reply
Eu prefer oricand sa lucrez cu muncitori nemti decat cu muncitori romani...ORICAND.
Dieselgate e decizia conducerii grupului VAG  si nu e vina muncitorilor nemti care sunt f. constiinciosi si seriosi ... deci despre ce vorbim? 
Cat priveste ek43 cu cutite de 98 si chinezaria cu cutite de 65? cum se pot compara? lasand deoparte profilul comercial al ek43..e o gluma?
E ca si cum as spun eu dupa ce imi vine Eureka SD care are cutite de 65 ca e comparabila cu monolith max. Ce mare smecherie ca exista diferenta la discurile de macinare. De ce mai cumparam cutite mari?:)))

Reply
@distrugatorul vad ca esti foarte vocal spunand ca "chinezaria" este o mizerie infecta... dar observ ca nu o ai si nu ai folosit-o. care e rostul argumentelor tale si pe ce sunt bazate? pe ce crezi tu ca ar trebui sa fie?

Reply
(17-07-2021, 16:34)distrugatorul Wrote: Am locuit o perioada in Germ si nu as face comparatii intre romani si nemti. La noi doar manualele de istorie ce ne zugravesc drept cei mai viteji, cei mai frumosi, cei mai destepti. Realitatea...difera mult ( mentalitate, constiinciozitate, seriozitate etc

Am fost si eu in germanica si inca de destule ori in diverse ocazii. Prima data ca fugar, ilegal. S-au purtat cu mine ca si cu o vita. Nu doar cu mine, cu toti fugarii. Apoi, legal, in interes de servici. Nu tu seriozitate, nu tu nimic. Am "cumparat" un produs pentru compania la care lucram si am realizat acolo ca e smen. Pretul era umflat de trei ori si castigau intermediarii pe cheltuiala unora din Ro care nu prea stiau ei ce se intampla. Totul la propunerea neamtului "corect". Cand am vazut ca e loc, i-am propus eu cateva lucruri. A devenit prietenul meu instant. A facut cinste cat am stat acolo. A castigat de a rupt apoi din Ro, atata cat am tinut legatura am vazut cum crestea valoarea masinilor din parcarea lui.  
Mai recent, m-am dus si eu, ca tot romanul fudul, sa-si ia la prima mana masina la mana a doua tot din germanica. Am zis sa iau direct de la neamt, ca-i corect. N-am gasit bunica aia care merge cu mertzanul doar duminica la piata dar am gasit un samsar neamt care vindea ce vroiam eu. N-a vrut sa-mi dea masina fara TVA, cum era normal. Am pliatit TVA ul urmand sa-l recuperez acasa. Ce sa vezi, raspunsul autoritatilor germane "corecte" a fost ca nu trebuia sa platesc si ca ei nu returneaza TVA ul. Punct. Oameni seriosi, constiinciosi mi-au luat trei mii de euro ilegal, ori statul german ori neamtul, cine stie, tot aia e. 

Sorry de of topic.  Wink

Reply
(27-07-2021, 14:12)distrugatorul Wrote: Eu prefer oricand sa lucrez cu muncitori nemti decat cu muncitori romani...ORICAND.
Dieselgate e decizia conducerii grupului VAG  si nu e vina muncitorilor nemti care sunt f. constiinciosi si seriosi ... deci despre ce vorbim? 
Cat priveste ek43 cu cutite de 98 si chinezaria cu cutite de 65? cum se pot compara? lasand deoparte profilul comercial al ek43..e o gluma?
E ca si cum as spun eu dupa ce imi vine Eureka SD care are cutite de 65 ca e comparabila cu monolith max. Ce mare smecherie ca exista diferenta la discurile de macinare. De ce mai cumparam cutite mari?:))

De cand ce e mare este neaparat si mai bun? Cutitele mari sunt pentru comercial, disipa caldura mai bine, rezista mai mult, produc mai mult.
Cutitele mari se aliniaza mai greu, necesita un angrenaj de antrenare si fixare extrem de precis, iar in cazul EK-ului, trebuie si anumite aptituni tehnice la montare/demontare/aliniere.
Folosirea cutitelor mari  pe rasnite high end e si o chestiune de marketing, da bine la cumparator ...
In concluzie, acum exista Bentwood, care confirma cam tot ce am scris mai sus.

Reply
RazvaNNN@ Nu am scris nicaieri asa ceva. Haideti sa nu fabulam.
Chinezaria e o rasnita decenta si atat.
Am spus doar ca o rasnite cu cutite de 65 se compara cu o alta rasnita cu cutite similare (64-65).E logic. Nu cu rasnite cu discuri de macinare mult mai mari. Eu inteleg logica romaneasca "ce am eu e cel mai bun" dar nici chiar asa :D

Reply
(27-07-2021, 14:26)distrugatorul Wrote: RazvaNNN@ Nu am scris nicaieri asa ceva. Haideti sa nu fabulam.
Chinezaria e o rasnita decenta si atat.
Am spus doar ca o rasnite cu cutite de 65 se compara cu o alta rasnita cu cutite similare (64-65).E logic. Nu cu rasnite cu discuri de macinare mult mai mari. Eu inteleg logica romaneasca "ce am eu e cel mai bun" dar nici chiar asa :D

Aduci in discutie doar marimea cutitelor, dar ignori chestiuni mult mai importante cum ar fi, pozitia lor, feed-ul ....

Reply
Din moment ce nu o ai... cred ca nu poti avea o parere avizata

Reply
Chiar daca ar intra in posesia dansei, sau a oricarui alt model, parerea nu devine avizata peste noapte.....

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)