(15-02-2018, 22:31)lracu Wrote: https://www.youtube.com/watch?v=zuIOlsdDg_o
Pareri avizate despre comparatia facuta de Gale ?
....
A mai fost postat acest clip.
Atunci nu l-am comentat deoarece a produs satisfactie destul de multor persoane de pe forum.
Spun acum ca, in opinia mea, doamna, o profesionista de altfel, compromite rezultatul unui asemenea test de tip versus, punand cele doua expresoare sa extraga dintr-o macinatura provenita de la acea rasnita, Rancilio Rocky.
Rancilio Roky este o rasnita pentru espresso, dar are multe limitari in legatura cu calitatea macinaturii.
Pentru comparatie, nu este departe de Gaggia MDF pe care am folosit-o ceva timp.
De acord ca expresorul din plastic imperecheat cu acea rasnita, manuite de o persoana priceputa, poate da un shot decent, bunicel, baubil.
Sa pui insa un Rocket R58, dual boiler pe deasupra, sa extraga din macinatura unei asemenea rasnite il coboara pe acesta la nivelul plasticului. Asemenea expresor performeaza maxim cu rasnite de peste 1000 de euro si cu cafea proaspat prajita, de calitate.
In cazul din clip, calitatea extractiei nu este data de expresor, ci de cafea (cine stie de cand o fi si aceea) si de rasnita.
Am certitudinea, bazata pe rezultatele multor experimentari pe care le-am facut, ca daca ar fi folosit o cafea proaspata, de calitate si o rasnita capbila la nivelul de performanate al Rocket-ului, altele ar fi fost rezultatele.
Ma opresc aici convins fiind ca cele scrise de mine nu vor conveni persoanelor mentionate la inceputul postarii mele.