Hello There, Guest! Login Register


Comandante MK4

#1
Salutare tuturor,
Aș vrea să cumpăr o rășină manuală pentru espresso și toată lumea laudă Comandante. Mă poate ajuta cineva cu păreri despre ea, sfaturi și recomandări. Poate are cineva de vânzare. Merită oare să comand și Red Clix?
Îmi pare rău dacă am postat off topic sunt noua și e prima postare.
Mulțumesc.
 
Reply
#2
salut! daca vrei pentru espresso, orice dar nu comandante. eu am comandate, am avut si kinu, le-am folosit in paralel iar pentru filtru am ramas cu comandante.
kinu e sef pe espresso, nici la filtru nu e rau deloc, depinde de gusturi, dar daca vrei sa faci espresso nu te mai uita la comandante Big Grin
Hario V60 & Switch, Timemore B75, Kalita 155, Aeropress GO
Lelit Elisabeth V3, Cafflano Kompresso, Moka Pot
1zpresso ZP6, Kinu M47, Mazzer Mini A
Fellow Stagg EKG, Timemore scale
 
Reply
#3
Eu prefer Comandante si pentru espresso cand folosesc cafele mai light pe care le trag mai spre turbo, adica ratie 1:3 si peste. Kinu folosesc pentru cafea prajita mai mediu/clasic.
Doar ca espresso + light + comandante e cam solicitant fizic. Kinu classic/simplicity parca se apuca mai bine, poți sa "te lași" mai bine pe ea.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
 
Reply
#4
Mulțumesc pentru răspuns. M-ați cam pus pe gânduri. Nu mă deranjează rășnitul manual chiar dacă durează mai mult. Fac maxim 6 cafele pe zi, în principal prăjite mediu și fără cofeina, minim 3. Cred că o să mă orientez către o râșniță electrica. O să caut păreri despre Sculptor, am văzut că 64s e mai accesibil sau poate găsesc ceva disponibil la un preț accesibil.
 
Reply
#5
Commandante avea deja topic, suficient de stufos, rabdare sa fie pentru citit.
E bine sa cauti mai intai ce s-a scris pe subiect, inainte de a porni un topic nou.
Sculptor are topic propriu, apropo... Wink

Despre orice, as cauta intai cine critica obiectul respectiv, ar putea spune mai multe decat like-urile de care e plina lumea, nu totdeauna sincere si dezinteresate.
 
Reply
#6
Asa cum a mentionat colegul, in postarea anterioara, inainte de achizitie ar fi utila parcurgerea topicelor de pe forum, de unde citind cu atentie se pot extrage multe informatii utile. Pana atunci, un rezumat subiectiv, care nu este deloc exhaustiv:

In prezent, Commandante nu mai este rasnita de top de alta data, dar marketingul agresiv o mentine in atentie. Intre timp au aparut variante mai bune, la un pret mai mic, cei de la Commandante chiar amenintand anumite magazine cu procese daca vand rasnite de la concurenta. Asta pe langa tzeapa data candva unei fabrici din Romania. Kinu sunt produse in Romania, se poate lua legatura cu producatorul, exista perioade de reducere pentru membrii forumului, are o constructie net superioara, cum Commandante nu a avut vreodata.

La cate cafele faci, zi de zi s-ar putea sa nu mai fie o placere rasnirea manuala, la un moment dat.
In cazul rasnitelor electrice bugetul trebuie crescut semnificativ.  Niche Zero a fi alegerea cea mai buna, insa cu dezavantajele livrarii, suportului numai din UK.

Sculptor nu se vinde inca oficial in magazinele de la noi, dar a fost o campanie Kickstarter la preturi bune. Asta inseamna ca platesti toata suma acum si in cel mai bun caz primesti rasnita la vara, dar sunt posibile amanari pe parcurs.

Ca sa-ti dai seama ce inseamna rasnire manuala vs electrica solutia optima ar fi rasnita Arco cu adaptorul pentru conectare electrica. O poti folosi astfel in ambele variante. Se vinde si SH, dar preturile sunt mari, pentru 2-300lei diferenta mai bine cumperi direct de la magazin online, un produs nou cu adevarat, cu livrare in cateva zile.
 
Reply
#7
Corectii Sculptor:
- campania nu s-a terminat, se mai poate profita inca 13 zile, la momentul cand scriu. Dar in 7 zile preturile vor creste !
- la majoritatea proiectelor KS nu platesti nici un ban in momentul cand te inscrii; e cazul si la Sculptor

Solutia Arco mai are doar avantajul estetic al unui asnamblu complet, bun (si) de expus pe un blat de bucatarie modern, pentru cei la care conteaza asa ceva.
In rest, orice rasnita manuala cu ax de format hexagon bit standard poate fi motorizata fara nici o modificare cu solutii mai putin zgomotoase decat Arco, costand sub 300 lei, fata de 1000 cat te costa motorizarea Arco.
Kinu nu intra in categoria asta, din pacate...
 
Reply
#8
Salut, 
Scuze pentru postarea greșită, am citit postarea despre Comandante și despre Sculptor. Arco pare o soluție mai interesantă. Mă poate ajuta cineva cu un link pentru el aș vrea să cumpăr nou?
Mulțumesc încă o dată pentru sfaturi și ajutor.
 
Reply
#9
(30-04-2023, 21:28)EspressoMP Wrote: .... Arco pare o soluție mai interesantă. Mă poate ajuta cineva cu un link pentru el aș vrea să cumpăr nou?....

https://www.ecocapsule.ro/goat-story-arco
 
Reply
#10
Mulțumesc pentru recomandare, fac comandă și revin cu păreri.
 
Reply
#11
Arco are topic separat Wink
 
Reply
#12
Poate trebuia să răspund pe topicul de Arco. Dacă trebuie șterg postul și îl pun acolo. Am observat că are cuțite similare cu Kinu. Sper să se vadă și fotografia. Vă mulțumesc tuturor.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)