Welcome Back Log In Create Account

Comanda grup

Din pacate ING-ul nu mai are optiunea asta la cardul de cumparaturi.
Lelit Bianca V3// Compak E8 // Eureka Atom 64// Kinu m47 Phoenix // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon, Mazzer MiniE with SuperJolly burrs, Expobar Brewtus IV

Am platit si eu cu cardul online anul trecut, fara rate
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Ce card era, vladdooo?
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Tot card de credit: Vodafone de la Raiffeisen (vanam punctele)
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Multumesc! Intreb maine si acolo si la banca, si vedem daca ma incadrez :)
Lelit Bianca, Bentwood, Macap MXD Xtreme Chrome, Niche Zero, Comandante C40 MK4 Nitro Blade, Aergrind, Aeropress, V60 02
Aillio Bullet R1 V2, Ikawa Home v1

Confirm si eu...

1.  HoratiuC - Eu confirm 1 buc. Office Leva DB (Brewtus IV) - pompa vibratoare, rezervor  - 5510 lei
2.  Sorin2505 - Confirm 1 buc. Office Leva DB (Brewtus IV) - pompa vibratoare, rezervor  - 5510 lei
3.  Manu - Confirm si eu. 1 buc. Office Leva DB (Brewtus IV) - pompa vibratoare, rezervor  - 5510 lei
4.  Eugen26 - Confirm pentru Office Leva DB (Brewtus IV) - pompa vibratoare, rezervor  - 5510 lei
5.  Sebi77 - Confirm Brewtus IV rotativă  -  5933RON!
6. Lucian - Confirm 1buc Office Leva DB (Brewtus IV) - pompa vibratoare, rezervor  - 5510 lei
7.  flipu2k - 1 buc Brewtus IV v. - 5510 lei
8. ...
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Sebi vezi ca nu are rezervor cel cu pompa rotativa (din cate stiu), trebuie sa-l legi la retea.

(25-09-2017, 10:15)vladdooo Wrote: Sebi vezi ca nu are rezervor cel cu pompa rotativa (din cate stiu), trebuie sa-l legi la retea.

Merci, Vladoo! Da intr adevăr, cred ca cel mai bine voi merge pe cea vibratoare. Am văzut cazuri in care a fost folosit cu un recipient exterior cel cu rotativă si cică ar fi ok. Insa chiar daca folosesc Bucovina/Carpatica văzusem ca apa ar trebui sa fie si mai bine filtrata gen prin RO https://en.m.wikipedia.org/wiki/Reverse_osmosis pt cea rotativă. Aștept păreri si sfaturi cu privire la aceste detalii!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bezzera Strega, Tamper Dinamometric ConceptArt 49.5mm, Latiera Motta 350ml, Eureka Atom Speciality 75

Poti incerca pe topicul dedicat Expobar sau poti da un search in forum dupa diferentele intre rotativa si vibratoare. 
Daca alegi rotativa pe Expobar, trebuie un filtru cu dedurizare, interpus intre conexiunea la retea si espressor. Costa 4-500 lei si schimbi anual cartusul. Eu am mai dat 50 lei unui instalator pentru munca efectiva de conectare. Dar neavand rotativa, am tras un robinet subtire de apa pe blat, de unde beau si incarc rezervorul. Daca o sa am rotativa, voi chema instalatorul sa imi faca simpla o ramificatie spre espressor.

Avantajul rotativei conectate la retea este ca poti controla mai bine preinfuzia. Adica ori ridici din prima levierul E61 si nu ai nicio preinfuzie suplimentara, decat cea dictata de constructia grupului E61, ori il tii la jumatate si atunci apa intra la presiunea de retea (3 bar) apoi, dupa un numar de secunde dorit, ridici pana la capat maneta si incepe extractia la presiunea setata de tine din reglajul pompei (8-9 bar).

Cu osmoza inversa nu cred ca merge sa te conectezi la retea, decat daca faci investitii mai mari. Osmoza accesibila ca pret (cateva sute de euro) filtreaza la un debit foarte mic, departe de cei 3 bar necesari conectarii la retea. O solutie ar fi o pompa suplimentara, care sa duc apa osmozata din vasul de expansiune (sau cum s-o numi) spre espressor, dar asta e ceva mult prea complicat in home use, dupa cum imi spunea un user ca a facut asta pe un Synesso de 11.000E pt acasa Smile

Pe scurt, decat sa ai rotativa si tragi dintr-un bidon, mai bine vibratoare cu rezervor. Daaaar, decat vibratoare cu rezervor, tind sa cred ca e mai ok rotativa conectata la retea.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

1.  HoratiuC - Eu confirm 1 buc. Office Leva DB (Brewtus IV) - pompa vibratoare, rezervor  - 5510 lei
2.  Sorin2505 - Confirm 1 buc. Office Leva DB (Brewtus IV) - pompa vibratoare, rezervor  - 5510 lei
3.  Manu - Confirm si eu. 1 buc. Office Leva DB (Brewtus IV) - pompa vibratoare, rezervor  - 5510 lei
4.  Eugen26 - Confirm pentru Office Leva DB (Brewtus IV) - pompa vibratoare, rezervor  - 5510 lei
5.  Sebi77 - Confirm Brewtus IV rotativă  -  5933RON!
6. Lucian - Confirm 1buc Office Leva DB (Brewtus IV) - pompa vibratoare, rezervor  - 5510 lei
7.  flipu2k - 1 buc Brewtus IV v. - 5510 lei
8. Mesmer 1buc Office Leva DB (Brewtus IV) - pompa vibratoare, rezervor  - 5510 lei
Brewtus IV | Niche Zero

Stie cineva daca primim un tamper decent odata cu aparatul, sau trebuie sa ne pregatim din timp? Eventual sfaturi de alte accesorii must-have? :)
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Cumparati-va tamper, sita dus IMS ,sita oarba, sita IMS dubla (gasiti tot pe kfea.ro la preturi ok). Aparatul merita cumparat chiar si fara reducerea respectiva,dar cu reducere e si mai ok!
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Hai, inca 2, ca sa dam comanda...  Wink
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM

Care e dimensiunea recomandata pentru tamper: 58.4, 58.5?
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35

ims-urile parca usnt mai ieftine la piese-espressor.ro
Eu pe sita IMS de 17g am tamper Tidaka de 58.5 si e perfect. Dar pe VST e cam fix.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Multumim Lyvyoo

Cred ca doar 8 suntem la comanda, o persoana mi se pare ca s-a retras. Suntem suficienti oare?

N-am făcut eu nimic :)
Sa nu uitam ca anul trecut, când nici nu ma gândeam că importatorul se va băga, RaduCarutasu cu a sa proverbială daruire către acest forum , l-a sunat direct pe owner si în secunda doi totul era stabilit...

Mai așteptăm câteva zile să vedem exact ce si cum apoi mergem înainte cu acest grup buy.

Si poate il convingem pe Radu sa mai repete figura de anul trecut...  Wink Smile
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM

Nu e cazul acum, sunt sigur. Putina răbdare...

@pacala, @Esk, @bemihai, @Beowulf mai devreme v-ati exprimat interesul pentru achizitia unui Expobar Brewtus IV. Mai sunteti interesati?
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35

Scuze ca nu am postat pana acum.
Am sperat sa fi putut testa un Brewtus la cursul de barista, dar din pacate nu a fost posibil.
Inainte de a face upgrade-ul as vrea sa pot compara diferenta in ceasca fata de SBDU, cu riscul de a pierde aceasta achizitie de grup.
Expobar Brewtus IV, Sette 270w, Kinu M47, tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm

Eu nu mai sunt interesat, m-am reorientat intre timp.
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami

Am vorbit in dupa amiaza asta la magazin, se poate cu cardul. Mai verific si la banca maine si revin cu o decizie cat mai repede.
Lelit Bianca, Bentwood, Macap MXD Xtreme Chrome, Niche Zero, Comandante C40 MK4 Nitro Blade, Aergrind, Aeropress, V60 02
Aillio Bullet R1 V2, Ikawa Home v1

A ramas sa ne confirme si @pacala, care a declansat cu postarea lui de aici aceasta a doua comanda de grup.

Sunt si eu interesat, exista pe undeva un rezumat al procedurii de achizitie?
Exista un magazin/reprezentant oficial la noi si avem un discount de grup sau cum?
Expobar Brewtus | Eureka Mignon

Ai putea citi ce s-a scris anterior.

Vezi aici , pe pagina din urma.

@Esk, nu ai vreun coleg pe-aproape dispus sa te ajute cu un test? Eu inainte sa ma decid am fost la cineva din Cluj (cu alt aparat cu grup E61), cu rasnita si cafeaua proprii, si m-am convins de diferenta de gust fata de Lelit-ul meu :)

Din vorba in vorba ne-am prins ca locuim vis a vis  :))  Deci o sa aiba Esk unde testa in curand Smile

Office Leva DB (Brewtus IV) - pompa vibratoare, rezervor  - 5510 lei - varianta asta are si PID, nu?

Eu am un coffeshop langa mine oarecum, cand spuneti de plata in avans inseamna ca ma pot duce la ei si sa-mi faca o facutra de avans si sa platesc cu cardul?
Bine, cred ca ma pot duce sa ii intreb direct dar mi-e sa nu-i iau ca din oala ca sa zic asa.

M-as baga si eu dar vreau sa am ceva un document daca platesc in avans, scuze daca par cumva deplasat dar nu prea stiu cum se deruleaza practic procedura, n-am mai participat..
Expobar Brewtus | Eureka Mignon

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)