Poti incerca pe topicul dedicat Expobar sau poti da un search in forum dupa diferentele intre rotativa si vibratoare.
Daca alegi rotativa pe Expobar, trebuie un filtru cu dedurizare, interpus intre conexiunea la retea si espressor. Costa 4-500 lei si schimbi anual cartusul. Eu am mai dat 50 lei unui instalator pentru munca efectiva de conectare. Dar neavand rotativa, am tras un robinet subtire de apa pe blat, de unde beau si incarc rezervorul. Daca o sa am rotativa, voi chema instalatorul sa imi faca simpla o ramificatie spre espressor.
Avantajul rotativei conectate la retea este ca poti controla mai bine preinfuzia. Adica ori ridici din prima levierul E61 si nu ai nicio preinfuzie suplimentara, decat cea dictata de constructia grupului E61, ori il tii la jumatate si atunci apa intra la presiunea de retea (3 bar) apoi, dupa un numar de secunde dorit, ridici pana la capat maneta si incepe extractia la presiunea setata de tine din reglajul pompei (8-9 bar).
Cu osmoza inversa nu cred ca merge sa te conectezi la retea, decat daca faci investitii mai mari. Osmoza accesibila ca pret (cateva sute de euro) filtreaza la un debit foarte mic, departe de cei 3 bar necesari conectarii la retea. O solutie ar fi o pompa suplimentara, care sa duc apa osmozata din vasul de expansiune (sau cum s-o numi) spre espressor, dar asta e ceva mult prea complicat in home use, dupa cum imi spunea un user ca a facut asta pe un Synesso de 11.000E pt acasa
Pe scurt, decat sa ai rotativa si tragi dintr-un bidon, mai bine vibratoare cu rezervor. Daaaar, decat vibratoare cu rezervor, tind sa cred ca e mai ok rotativa conectata la retea.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper