(15-11-2020, 00:13)alchemist Wrote: Salutare,
Din cei din comanda 2, a incercat cineva Kieni Espresso (prajire 26 oct)? Si daca da, ce parere are?
Eu am incercat azi(rasnire pe Kinu, WDT, incercat cu IMS de 14-16 si IMS 16-18 ultrafine, reteta: 17 IN, 36-38 OUT, curgeri intre 23-28 s, temperatura 90-92) si am o curgere "turbata", iar o granulatie mai fina, timpul de curgere nu se reduce proportional si mai face si un channeling agresiv + amareala puternica.
Multumesc!
Astazi am putut sa trag si eu o concluzie pe lotul de la Collective. V60 ul a iesit foarte bine, mi a placut mult Kenya, o aciditate dulce, placuta, notele clasice de tomate sunt acoperite majoritar de papaya. Este o imbinare reusita de aciditate domoala si dulceata vegetala.
Espresso Blend a fost cel mai putin reusit, ma asteptam la o dulceata fructata din zona Ethiopiei, ramane doar o aciditate seaca, nu este citrica, nu este neplacuta, dar nu este dulce. Lipsa corpului este clasica pentru stilul lor de prajire insa pe final este un amarui medicamentos, cu note de gref, nu foarte placut. Curgerea este liniara, am pus 17.5 in, IMS. Per ansamblu nu mi se pare un blend reusit, pana acum la nordici blendul DaMatteo ramane preferatul meu, dar ei le schimba constant.
Kenya Kieni pe espresso a fost mai interesanta, am regasit ceva din acea dulceata de papaya insa in cantitati minoritare. Exista acel amarui de gref pe retrogust, dar nu este prea deranjant, cel putin pentru mine. Lipseste dulceata blanda, vegetala, din versiunea de filtru.
Curgerea intr adevar a fost mai agresiva pe final, desi a inceput promitator, am terminat cu 3g / sec la 25 de sec in total, ratie 1/2.1. Nu e o cafea rea si nici o prajire rea, doar ca nu este la nivelul prajirii de filtru. E o cafea care cere o rasnita performanta in primul rand si in al doilea rand in mod cert o temperatura mai ridicata, as zice 92 spre 94g. Cred ca poate fi extrasa mai bine inclusiv la mine, dar cu atentie mare la distributie si pregatirea pucului. Per ansamblu am fost multumit de ea dar evident in acest interval de pret asteptarile sunt mereu mari, poate chiar nerealiste :)
Totusi, la modul real, Kenya de senzatie in espresso este mai dificil de gasit, per ansamblu mi se pare o cafea verde cu potential, de buna calitate. As vrea sa incerc o Ethiopia data viitoare de la ei.