Welcome Back Log In Create Account

Comanda Cafea Cat&Cloud

@razvanMB
Vama mi-a refuzat eliberea coletului pentru ca trebuia platita o acciza, iar aceea acciza putea fi achitata doar daca aveai un anumit document emis, document care se emite pentru o persoana juridica. Eu cel putin asa am inteles, pentru ca m-am oferit sa platesc pe loc tot ce este necesar si nu a fost posibil. Am mai vazut pe un topic alt coleg de forum care a comandat de la Wendelboe luna trecuta si tot in vama a ajuns - erau parca vreo 5 pungi - i-a fost eliberat coletul dupa mult scandal, tot pe motiv de acciza, a povestit pe undeva. La cantitatea de care vorbim noi insa sigur sigur vor fi probleme. Eu am avut doar 2 pungi.

Inca un aspect, ti-a spus prin ce expediaza coletul? UPS sau USPS? Cu primii vei fi contactat direct de UPS si va trebui sa le pui la dispozitie toate documentele cerute. Cu USPS ajunge prin Posta Romana, si acolo s-ar putea sa mai fie un pas intermediar, sa fi notificat de Posta pentru alegerea lor ca si reprezentant in relatia cu Biroul Vamal si autorizarea lor pentru efectuarea tuturor formalitatilor in numele tau - dupa care urmeaza cererea documentelor necesare samd.
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Ai idee acciza ce valoare avea? Era procent din comanda? Teoretic nu avem acciza la cafea..
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

(04-01-2018, 12:16)razvanMB Wrote: Ai idee acciza ce valoare avea? Era procent din comanda? Teoretic nu avem acciza la cafea..

Printr-o intamplare fericita, urmeaza sa primesc prin DHL 2 pungi de cafea prajita din Africa de Sud. O sa va tin la curent cum decurge vamuirea, banuiesc ca este aceeasi procedura indiferent de tara de destinatie. Sper sa nu apara complicatii  Smile
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami

Din cautarile ulterioare am vazut ca in anii trecuti era calculata la tona si nu mi s-a parut o valoare foarte mare oricum.
Ideea este ca nu am gasit nicaieri alb pe negru o valoare actuala sau sa scrie clar ca la cafea nu se mai plateste nicio acciza (document sau sursa oficiala, nu blogul lui gigi-buze-reci). Dimpotriva, gasisem undeva pe customs.ro mentiunea ca la cafea, este scutita de accize o cantiate de pana in 500 grame maxim, de unde ar rezulta ca tot ce depaseste se accizeaza. Cine are ceva experienta poate se lamureste pe customs.ro cum sta treaba.

@bemihai - import extracomunitar, sigur procedura este la fel, dar mai sunt variabilele cantitate si valoare; succes :)
Tot din experienta personala, dar cu Wendelboe: primele doua comenzi (contineau 2 pungi de 250 grame) mi-au venit la oficiul postal. Pentru a treia comanda, cu 3 pungi de 250 grame, m-am dus in Vama. Pe fiecare colet scria clar continutul, cantitatea si valoarea!
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

La Constanta in Vama sigur merge cu o mica atentie la vames! Legal trebuia sa ai factura de achizitie si achitata o taxa (parca 20%, dar nu mai retin exact ) la valori mai mari de 10 eur, dar nu stiu cu acciza la cafea cum e....
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

(03-01-2018, 23:03)razvanMB Wrote: Guys, Chris tocmai mi a confirmat comanda, evident fara Geishe Smile Atasez tabelul cu ce a confirmat pana la urma : 

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1...edit#gid=0

Ideea e ca in loc sa ne conste 614 $ pret de lista fara transport ne va costa 341 $, deci aproape jumate. Transportul este 185 $, deci in total in jur de 526 $, adica cu aproape 15% mai putin. Vad ca a trimis factura pe persoana fizica, ceea ce e si mai ok, sper sa nu fie alte probleme, o sa le scriu inca o data sa verifice. 

Guys, revin cu socotelile, probabil vom lua pe firma, deja discut cu Chris treaba asta doar ca ei nu accepta transfer bancar, vor sa platesc cu un card de credit. Dupa ce ma lamuresc cum facem asta cu ei probabil se va adauga un 9% TVA pe care nu l am luat in calcul pe persoana fizica. Ideea cu firma este ca mi-e teama ca sa nu ramanem cu marfa orin vama, banii dati sau sa se invecheasca pana ne lamurim cum o scoatem pe persoana fizica. Deci ma astept sa fie in total cam 573 $ cu tva ul inclus si sper sa nu fie alte taxe, ar trebui sa fie infime oricum alte mici costuri. 

De platit o sa platesc eu si dupa ce ajung va trimit o calculatie. Va tin la curent.

(04-01-2018, 12:51)mmariusc Wrote: Din cautarile ulterioare am vazut ca in anii trecuti era calculata la tona si nu mi s-a parut o valoare foarte mare oricum.
Ideea este ca nu am gasit nicaieri alb pe negru o valoare actuala sau sa scrie clar ca la cafea nu se mai plateste nicio acciza (document sau sursa oficiala, nu blogul lui gigi-buze-reci). Dimpotriva, gasisem undeva pe customs.ro mentiunea ca la cafea, este scutita de accize o cantiate de pana in 500 grame maxim, de unde ar rezulta ca tot ce depaseste se accizeaza. Cine are ceva experienta poate se lamureste pe customs.ro cum sta treaba.

@bemihai - import extracomunitar, sigur procedura este la fel, dar mai sunt variabilele cantitate si valoare; succes Smile
Tot din experienta personala, dar cu Wendelboe: primele doua comenzi (contineau 2 pungi de 250 grame) mi-au venit la oficiul postal. Pentru a treia comanda, cu 3 pungi de 250 grame, m-am dus in Vama. Pe fiecare colet scria clar continutul, cantitatea si valoarea! 

Site-ul customs.ro nu contine informatii actualizate. Ultima versiune a codului fiscal e asta:

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/le...8.htm#A335

unde nu scrie despre acciza la cafea.

La valoarea respectiva, TVA-ul oricum il platesti, indiferent ca faci vama pe persoana fizica sau juridica. L-am luat eu in calcul vreo 2-3 pagini mai in spate, si cu 19% tot iese ok :D Ti-a spus cu cine ar expedia? Daca vine prin UPS ar trebui sa decurga totul rapid, inclusiv vama. Ideea este ca daca factura e pe firma, nu vad cum sa faci vama pe persoana fizica; in plus asta era problema de la bun inceput  Undecided

@dev - ai dreptate, nu este mentionata cafeaua.

Ok razvanMB , eu sunt de acord in orice varianta . Sa fii atent la extrasul de cont pt card, unele banci practica conversii ciudate la USD, se trece USD-EUR-RON si se sfarseste cu un curs putin mai mare, dar ar tb sa fie ok caci, dolarul a scazut un pic fata de RON.
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Am primit azi cafeaua de la Truth Coffee Roasters (Africa de Sud), 2 pungi (1 kg). A stat o saptamana in vama, DHL s-a ocupat de toate formalitatile, eu doar am primit coletul acasa. Toata afacerea a costat 19 ron, taxe vamale probabil.
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami

Guys, dupa lupte seculare am primit un link din shop ul lor online unde ar fi trebuit sa fac plata. Doar ca imi cere user si pass, am dat reply, probabil ori imi vor crea ei unul ori imi vor da un link prin care sa pot sa fac eu asta. Astept instructiuni. 

Oricum, cred ca ne apropiem usor usor de finalizare :) Ideea e ca in mail mi au spus ca dupa ce faca plata o sa prajeasca cafeaua, deci sunt sanse sa o luam sa fresh as it gets.

Chiar ma intrebam ce se mai intampla. Ma bucur
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Yay! Cred ca e mai bine in perioada asta decat in decembrie, se mai goleste pool-ul la posta si se vor misca rapid...
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Excelent! Sunt tare curios sa vad vis-a-vis de Yume diferentele-asemanari, chiar daca cafelele comandate sunt diferite...

Multe "complimente" Vamii din Romania. What the actual fuck??? Acum 3 luni au refuzat sa imi dea coletul si l-au marcat pentru retur.... azi m-au chemat ca am colet de ridicat... oare ce sa fie? Coletul refuzat - a traversat de 3 ori Atlanticul? Who the fuck knows? Mi l-au dat, no questions asked! Cafeaua expediata in 18.10.2017 din US ajunge in 18.01.2018 la destinatar  :D Fix 3 luni de la prajire!

[Image: 44BbQ3Y.jpg]

Hai Mariuse ca ne-ai luat-o inainte! :)))
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Lucruri din acestea se intampla doar in tari din lumea a 3-a, serios. Numai in Africa , America Centrala si de Sud + Arabia Saudita am intalnit cazuri din acestea....

:))) nais. Maine dim facem plata, avem si cont, totul teoretic e bine. Nu cred ( sper) ca vom avea probleme similare, folosim curierul ales de ei, vedem, va tin la curent.
Chiar si dupa 3 luni, sunt curios cum iti ies cafelele :)

Da, deci dupa prima dubla de aseara, dimineata am revenit la butoane, si voi impartasi impresiile mele atat ca ma pricep pentru The Truth maturata 3 luni :D

Consider ca cele 3 luni de la prajire si-au lasat amprenta asupra cafelei prin pierderea aromelor de top si partial medii - olfactiv, la primul swirl dupa extractie nu am regasit nimic wow (de asteptat), insa chiar si asa estompate, notele ramase confirma o cafea cu potential.
In al doilea rand, corpul cafelei este mai subtire, curgerea pe naked nu este atat de plina, dar oricum mai buna decat la Gardelli de exemplu, cu mai putin de o luna de la prajire LoL Smile Crema rezultata foarte putina si se disipa repede.
Surpriza mare a fost insa cand am gustat! O aciditate foarte placuta, delicata as spune, echilibrata de o dulceata care devine din ce in ce mai pregnanta pe masura ce bautura se raceste. Totul intr-o ceasca "clean" care overall pe mine (and this is a bold statement) m-a dus instant cu gandul la Wendelboe. Pretty impressive pentru o cafea atat de "veche"!
Nu pot decat sa imi imaginez cum este la 10-12 zile de la prajire.

Avand in vedere rezultatele obtinute in conditiile date, eu zic ca cel putin acest blend va fi foarte abordabil si plin de surprize. Sincer ma astept sa fie la fel si cu restul cafelelor - sunt convins ca nu vor fi participanti nemultumiti in urma group-buy-ului, dimpotriva :D

For the record am folosit ca referinta reteta lor, variind timpul intre 31-35s; sita Pullman si apa mix 50/50 Bucovina/AquaCarpatica.

Ah si sa nu uit, asta e o chestie mai ezoterica asa, the "feel-good" factor este off the charts - cred ca este imposibil sa nu fi chill & happy preparand o cafea C&C fie ea prajita si cu 3 luni in urma! Tipii astia nu iti vand o cafea, iti vand o stare de spirit!

Pretty cool! Eu m.am luptat aseara cu plata si tot n am reusit. Avem cont wholesale, asta e marele castig. Nu avem inca adresa de livrare customizabila ceea ce ma impiedica sa finalizez comanda pt ca Shopify e setat momentan doar pe livrari in US. Astept raspuns de la.ei pt ca le am semnalat deja asta.

Guys, finally! Am facut plata, am doar o emotie, vor trebui sa modifice manual ei adresa de livrare, interfata Shopify nu i a lasat sa bage la livrare adresa noastra, Alex ( wholesale-ul ) lor a promis ca o rectifica manual inainte de livrare. 

Acum nu ramane decat sa asteptam sa vedem ce se intampla. O sa le mai scriu un mail acum sa ne lipeasca ceva pe valvele de degazare ale pungilor. 

Va tin la curent!

Răzvan, mulțumim pentru perseverență și răbdare! :D

Când îți facem plata?
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

:ar: :ar: :ar: Hell Ya! Ataaaaaaaat!  :banan: :banan: :banan:

stati sa vina in vama ca e imprevizibila treaba :)

avem si tracking number pentru colet, nu cred totusi ca a plecat de la ei coletul pentru ca nu apare inca in baza de date
USPS tracking number:CJ471235606US

Putem deja sa facem un nou excel cu comanda numarul 2 ? :-)

Ca o coincidenta, pe 23 ianuarie am comandat de la C&C Pullman Big Step Tamper - Black Stealth - No Insert.

Thank you so much for your order from Cat & Cloud Coffee! We wanted to let you know that your order was shipped via USPS, USPS First Class Mail Intl on 1/23/2018.

Deci.. asteptam impreuna :-) (eu n-am tracking link)
Profitec Pro 700, Ceado E37S, VST 15/18/20, Pullman C&C Big Step

Eu pana nu o vad scoasa din vama nu mai zic nimic, ma.chinui zilele astea cu o livrare de pe Amazon de nu mai stiu de mine..

Am desfacut si The Answer!
Sub acelasi disclaimer al celor 3 luni+ trecute de la prajire, experienta fata de The Truth este diametral opusa, dar nu intr-un sens rau, ci doar ca perceptie a abordarii. Cafeaua este dominata masiv de ciocolata, cacao, caramel, avand o aciditate scazuta. De data asta gandul m-a dus oarecum spre ce m-as astepta de la o italianca :D , plus ceva aciditate. Curgerea e mai buna decat la The Truth, iar crema mai persistenta. Am folosit atat reteta lor ca referinta, cat si o reteta cu o doza putin mai mare - ciocolata rezista.
Bottom line, mi-au placut ambele, dar daca ar fi sa aleg intre cele doua, The Truth wins hands down  Cool
Sunt curios cat din toate acestea se pastreaza dupa ce soseste si comanda cu cafeaua proaspata  Shy

[Image: tkYWvki.jpg]

Pentru cei care nu au prins comanda de grup, dar sunt curiosi si se simt aventurosi  :D pot incerca o comanda solo pana Duminica (4 Februarie) pentru a beneficia de un discount de 30% folosind codul "realchrisbaca".

"Your item departed a transfer airport in HEATHROW, LONDON, UNITED KINGDOM on January 31, 2018 at 10:15 am. The item is currently in transit to the destination."

inca un pic
DC Studio/Honne Home
PAST-Expobar Brewtus IV, Honne Home,CEADO E5P,ESPRO Tamper , Felicita Scale,IMS vs VST,Motta Distribution Tool
Lelit41TEM,Lelit43MMI

Pachetul a ajuns in vama: "Your item is being held in Customs at 1:33 pm on February 1, 2018 in BUCURESTI CP, ROMANIA."
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)