Welcome Back Log In Create Account

Comanda Cafea Cat&Cloud

Guys, dupa raspunsul ( aproape neasteptat) de la inceputul saptamanii, nu mai am nimic nou de la Chris. Urmatorul check point era gen miercuri joi cand aveam promisiunea ca vom afla cu taxele care e treaba ( din perspectiva lor) insa probabil asta se va intampla saptamana ce vine. Luni o sa revin eu cu un mail catre ei.

Probabil vom reusi intr un final sa luam comanda asta insa e clar ca nu putem aveam ceva deadline uri clare. Poate ar fi bine sa luam in calcul eventual dupa Craciun, nu stiu nici eu..

Va tin la curent.
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Am primit de la Wandelboe din NO saptamana trecuta si a venit la vama. M-a facut cu ou si otet "doamna vames" de acolo pana mi-a dat pachetul din mila cu promisiunea sa nu mai fac asa ceva niciodata. Cafeaua e accizabila iar asta inseamna taxe in plus si nu stiu ce fel de proceduri aditionale, formulare in alte parti ca sa poata calucla valoarea taxelor, nu am fost prea atent, cand am auzit eram pregatit sa las acolo 1.5kg cafea. Aveti grija sa nu ramaneti cu cafeaua prin vama/posta mult timp, mai ales cu sarbatorile.

Încerca să "scoată" ceva de la tine din moment ce acciza a fost scoasa din 2016.

Da, nu cred ca e vorba de acciza. De exemplu pentru importurile din afara UE trebuie facute un fel de tabele unde per produs se calculeaza manual taxele aferente ( adica ai un import de 10 euro si 1 euro taxe, pentru 5 produse. acel 1 euro trebuie cumva sa l aloci proportional fiecarui produs, sau ceva in genul). Chiar vineri o colega mi a spus acest aspect, pentru ca firma de contabilitate cere niste situatii extra pentru importurile din afara UE.

Noutati : Chris tocmai mi-a scris si mi a spus ca transportul este destul de mult, 185 de dolari. Vestea buna este ca s a decis, in cazul in care vrem sa comandam totusi, sa ne dea la pretul de distributie, el zice ca undeva la 317 dolari!! Acum sincer de regula prajitorii au un discount de distributie de 30%, el a propus aproape la jumatate. Va trebui sa reverific lista din nou cu el sa fim siguri ca e asa. 

Daca ramane valabila oferta lui inseamna ca vom plati 317+185=502 dolari, cu aproape 100 $ mai putin decat pretul lor de lista actual. Ma gandesc ca in cazul ca vim avea extra costuri la vama ( sa zicem un TVA) tot va fi ok, adica sub 600$ cat e comanda actuala, deci fiecare va plati mai putin decat e acum costul per punga.

Accesoriile nu le putem lua in calcul din pacate pentru ca dam peste cap toate estimarile de calcul cu transportul, trebuie sa ramanem doar pe cafea. 

Honduras si Kenya sunt schimbate tot cu Honduras si Keyna, alte ferme, e si pe website facuta modificarea. 

As zice ca pana diseara sa inchidem tabelul, daca mai are cineva de adaugat ceva, i l retrimit lui Chris sa vedem daca nu a gresit cu costul de distributie :P si ii dam drumul. Nu mi a dat un termen de livrare insa presupun ca la banii aia vine pana intr o saptamana cu siguranta. 

Peace! :)

I stand still  Cool Make it rain!
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Consider ca aceasta comanda merita si numai pentru experienta in sine. La final o sa avem un raspuns clar la necunoscutele legate de transport, vama, pe care le implica o astfel de comanda.  Smile
Expobar Brewtus IV, Honne Home, Cafflano Kompresso, Kinu M47,  Hario V60 Drip Scale

Super, am adaugat si eu in tabel. Putin riscant cu delay-urile de transport acum ca se apropie sarbatorile, dar daca prajesc chiar inainte sa expedieze we should be good :D
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Am completat și eu în tabel.
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35

(12-12-2017, 08:05)razvanMB Wrote: Accesoriile nu le putem lua in calcul

... Oricum , multumesc frumos pentru intentie ... Cool  ... si scuze de deranj ... mult spor in continuare.
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

(12-12-2017, 12:11)Levo Wrote:
(12-12-2017, 08:05)razvanMB Wrote: Accesoriile nu le putem lua in calcul

... Oricum , multumesc frumos pentru intentie ... Cool  ... si scuze de deranj ... mult spor in continuare.

Nici o prob. Ducem comanda asta pana la capat, vedem.ce presupune si ulterior gasim o solutie poate strecuram si niste accesorii sau tricouri, cani etc.

Si eu consider ca merita si doar dpdv al experientei
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Guys, am inchis aici comanda. I am trimis si lui Chris. Hai sa vedem raspunsul, va tin la curent!

Vă sugerez să vă asigurați că recipientul în care vin pungile de cafea este închis ermetic. Altfel e păcat de toate eforturile și cheltuiala.
Cafea, entuziasm, cunoaștere...

Buna observatie, o sa scriu ai despre asta..

Razvan, ai noutati, au expediat cafeaua?

(17-12-2017, 15:52)RaduB Wrote: Razvan, ai noutati, au expediat cafeaua?

Radu, nu am inca mailul de confirmare. Conform traditiei, ei raspund foarte greu. Cand il am revin cu un mail. Exista chiar si posibilitatea in cazul in care cei inscrisi nu vor putea receptiona cafeaua datorita faptului ca vor fi cumva plecati din localitate/tara sa trebuiasca sa amanam pentru ianuarie comanda. Pana la urma cel mai important este sa ne bucuram de cafea proaspata.  Vedem cum se aranjeaza lucrurile in zilele urmatoare. 

Daca aveti sugestii rog sa le scrieti aici.

Nici mie nu imi este urgent, doar vroiam sa stiu daca ajung sau comand altceva pana ajunge.
Asteptam noutati cand ai.

In ianuarie m-as introduce si eu cu 1kg [emoji846]

(17-12-2017, 20:14)razvanMB Wrote:
(17-12-2017, 15:52)RaduB Wrote: Razvan, ai noutati, au expediat cafeaua?

Radu, nu am inca mailul de confirmare. Conform traditiei, ei raspund foarte greu. Cand il am revin cu un mail. Exista chiar si posibilitatea in cazul in care cei inscrisi nu vor putea receptiona cafeaua datorita faptului ca vor fi cumva plecati din localitate/tara sa trebuiasca sa amanam pentru ianuarie comanda. Pana la urma cel mai important este sa ne bucuram de cafea proaspata.  Vedem cum se aranjeaza lucrurile in zilele urmatoare. 

Daca aveti sugestii rog sa le scrieti aici.

Eu as vota pt plasarea comenzii in ianuarie ....
nu cred sincer ca are rost sa fortam in perioada ce urmeaza ,dar cum vreti si voi
DC Studio/Honne Home
PAST-Expobar Brewtus IV, Honne Home,CEADO E5P,ESPRO Tamper , Felicita Scale,IMS vs VST,Motta Distribution Tool
Lelit41TEM,Lelit43MMI

Ok, nu-i graba nici aici.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Eu zic sa-i dam drumul ca oricum dureaza, dar cum considerati

ma gandesc ca urmand destul de multe zile libere mai mult o sa stea parcata decat in tranzit....
altfel,abia astept sa ajunga :)
DC Studio/Honne Home
PAST-Expobar Brewtus IV, Honne Home,CEADO E5P,ESPRO Tamper , Felicita Scale,IMS vs VST,Motta Distribution Tool
Lelit41TEM,Lelit43MMI

Si eu as vrea sa ajunga anul acesta, daca se face comanda in Ianuarie renunt.

Ca sa torn sare peste rana, a aparut pe site si o Geisha Columbiana de care au povestit intr-un podcast recent, la un pret cam bun  :D Inca un motiv in plus de comandat cat mai repede. But, any way it is OK with me, asa ca raman in comanda indiferent de data la care se confirma.
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Pai adaug si eu Geisha aia, o punga, daca se poate, "din cauza" colegului mmariusc :)

Imi asum  :D Sa vedem daca ne mai deschide Razvan lista :D

Si eu, si eu [emoji3]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

e asa buna gheisha asta?
ca n'am baut niciodata)
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Geisha=eu=1kg [emoji7][emoji7]

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)