Welcome Back Log In Create Account

Comanda Cafea Cat&Cloud

@razvanMB TVA trebuie sa fie 9%, dar pentru accize nu cred ca se plateste ceva. Accize pentru cafea a fost scose anul trecut.

(23-11-2017, 10:05)mmariusc Wrote: Nu se pune problema sa se plateasca TVA de doua ori, iar americanii din ce stiu eu nu au TVA, cel putin nu similar sistemului aplicat de restul lumii. TVA-ul se va plati o singura data, dar se va plati pentru tot, inclusiv transport, accize/taxe vamale, comisionare samd. Acciza va fi un mizilic Smile

Razvan, este un motiv anume pentru care nu e prins in tabel si Hondurasul sau e doar o omisiune? Smile

Gata, s a remediat cu Honduras ul. Teoretic TVA nu se plateste de 2 ori. Acciza sper sa aflu azi, teoretic si asta ar fi mica. Practic cel mai greu sa e vb cu Chris, care raspunde destul de greu. E si normal, daca ar avea 10 ca noi in toata lumea probabil ca ar irosi o zi numai cu mici "aventuri" din astea si e destul de limpede viata lui cum se desfasoara, o vedem pe youtube saptamanal. 

Sper sa reusim ca saptamana viitoare pe la inceput sa avem comanda lansata si confirmata, indiferent cat de mare/mica e ea, important e sa vedem procedural ca se poate. O sa incerc sa aflu si specificatii despre apa de la ei sa vedem ce mix ce apa plata facem ca sa ne apropiem un pic de parametrii lor. Daca folosesc ceva cu schimb de ioni, va fi greu de replicat totusi am un feeling ca e prajesc destul de solubil cafele de calitate, asa ca teoretic nu sunt super complexe si florale insa ar trebui sa fie dulci, deci dulci si corpolente, deci usor de extras, hopefully :)

Ce e misto e ca multi am avea comandate aceleasi cafele ( gen blend urile vad ca mai toti le au selectat) si putem sa sharuim partial retete. O sa am si eu in curand si un E61 asa ca voi extrage pe el sa fie mai relevant.
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

(23-11-2017, 11:24)razvanMB Wrote:
(23-11-2017, 10:05)mmariusc Wrote: Nu se pune problema sa se plateasca TVA de doua ori, iar americanii din ce stiu eu nu au TVA, cel putin nu similar sistemului aplicat de restul lumii. TVA-ul se va plati o singura data, dar se va plati pentru tot, inclusiv transport, accize/taxe vamale, comisionare samd. Acciza va fi un mizilic [emoji2]

Razvan, este un motiv anume pentru care nu e prins in tabel si Hondurasul sau e doar o omisiune? [emoji2]

Gata, s a remediat cu Honduras ul. Teoretic TVA nu se plateste de 2 ori. Acciza sper sa aflu azi, teoretic si asta ar fi mica. Practic cel mai greu sa e vb cu Chris, care raspunde destul de greu. E si normal, daca ar avea 10 ca noi in toata lumea probabil ca ar irosi o zi numai cu mici "aventuri" din astea si e destul de limpede viata lui cum se desfasoara, o vedem pe youtube saptamanal. 

Sper sa reusim ca saptamana viitoare pe la inceput sa avem comanda lansata si confirmata, indiferent cat de mare/mica e ea, important e sa vedem procedural ca se poate. O sa incerc sa aflu si specificatii despre apa de la ei sa vedem ce mix ce apa plata facem ca sa ne apropiem un pic de parametrii lor. Daca folosesc ceva cu schimb de ioni, va fi greu de replicat totusi am un feeling ca e prajesc destul de solubil cafele de calitate, asa ca teoretic nu sunt super complexe si florale insa ar trebui sa fie dulci, deci dulci si corpolente, deci usor de extras, hopefully [emoji2]

Ce e misto e ca multi am avea comandate aceleasi cafele ( gen blend urile vad ca mai toti le au selectat) si putem sa sharuim partial retete. O sa am si eu in curand si un E61 asa ca voi extrage pe el sa fie mai relevant.

Păcat că nu vând și pliculețe de Third Wave Water. Aș fi luat câteva seturi.

Edit: dacă mai vorbești cu el, ai putea să îl întrebi. Deși ar fi avut-o pe site.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Multumesc Razvan.
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

(23-11-2017, 10:15)Milan SunCoffee Wrote: @razvanMB TVA trebuie sa fie 9%, dar pentru accize nu cred ca se plateste ceva. Accize pentru cafea a fost scose anul trecut.

ok, pai atunci o sa incercam sa inchidem comanda duminica si sa i transmit lui Chris, asteptand o solutie cu transportul ( packing list sau varianta lui).

(21-11-2017, 13:57)tecsi78 Wrote: 1xThe truth
1xThe answer
1xNight shift

10oz fiecare.

Multumesc!

Rog un coleg sa insereze in tabel si comanda mea, nu reusesc de pe Ipad.

Multumesc!
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Dă request desktop website [emoji16]
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

(23-11-2017, 11:43)rdumitrescu Wrote: Dă request desktop website [emoji16]

Esteee, mersi de curs rapid! :)
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Update : taxele vamale intre 3-5% din valoarea marfii, in functie de comisionarul vamal. Cu tva ul nu mi e clar inca daca putem deduce ceva, adica daca Chris ar putea sa ne dea gen un pret fara tva la cafea. Mi e teama ca e alt sistem fiscal acolo, eu la echipamente primesc ceva de genul insa nu inteleg la o cafea prajita si la o companie mica cum e Cat&Cloud daca ar functiona. 

Deci scenariul cel mai costisitor ar fi la pretul per punga sa se adauge tva 9% plus comision vamal 5% plus curier. Daca mai deducem un mic discount de grup de la ei ( neconfirmat inca) poate ca ne mai apropiem de pretul per punga. 

De mers sigur merge, stiu shop uri de la noi care au testat cafele din US insa lucrau cu firme mari, care exportau in mod curent. Cat&Cloud abia au deschis wholesale, slabe sanse sa aiba experienta relevanta.

Multumesc pentru initiativa.

M-am trecut si eu in tabel cu:

1 * Ethiopia Shakisu
1 * Kenya Thimu
1 * Honduras Damian Chavez

Daca luam ca referinta 15USD punga, adaugam shipping 10%, vamuire 5%, TVA 19% (ca sa fie), iese undeva la 20.6 USD - fine by me, I'm all in.
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Baieti, suntem deja 12 oameni si comanda in jur de 600 de USD. Maine dimineata ii trimit din nou un mail lui Chris ( nu a raspuns la cel de acum cateva zile ) si o sa pun in CC si ceva mail oficial de C&C. Sper sa primim ceva vesti in cel mai scurt timp, va tin la curent. 

Se mai pot inscrie comenzi pana cand primim un raspuns oficial, estimez ca va mai dura.

@razvanMB, eu zic sa incerci un mail direct aici: Alex Marse - wholesale@catandcloud.com. El se ocupa de wholesales, este un tip super ok si raspunde rapid la mailuri.
Nu mai astepta dupa Baca, raspunsul la mailuri nu este o prioritate pentru el, ba dimpotriva - a povestit si intr-un vlog mai vechi de ce  :D

(27-11-2017, 08:49)mmariusc Wrote: @razvanMB, eu zic sa incerci un mail direct aici: Alex Marse - wholesale@catandcloud.com. El se ocupa de wholesales, este un tip super ok si raspunde rapid la mailuri.
Nu mai astepta dupa Baca, raspunsul la mailuri nu este o prioritate pentru el, ba dimpotriva - a povestit si intr-un vlog mai vechi de ce  :D

Cam asta am dedus si eu :) Fac un mail acum catre amandoi.

No answer yet?  Sad

Nope...:( In ultimul vlog Chris tocmai a marturisit cum renunta temporar la iphone pt ca pierde timp pe social media..mai.l astept pana saptamana viitoare, vedem..

Salutari, revin cu noutati. Tocmai am primit mail de la Chris, care cu scuzele de rigoare pt intarziere mi a marturisit ca e super incantat ca ne am strans asa multi pentru comanda si ne ofera 20% discount!!

in plus a spus ca se intereseaza cu taxele cum e pana la jumatatea saptamanii, deci astept urmatorul mail.

Daca mai sunt persoane care vor sa se inscrie pot sa completeze in tabelul de mai sus.

Poate chiar o sa avem o supriza placuta pana de Craciun de la Cat&Cloud :)

Outstanding! Hai cu comanda pana nu vine Mosu  :D

Da, mi-a confirmat si acum cu un al doilea mail adresa de livrare. Chris s-a pus pe treaba :) 

Repun excelul cu comanda, daca mai are cineva de modificat : 
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1...edit#gid=0

Eu am luat numai blenduri. E vreun SO care nu trebuie ratat?
Lelit Bianca, Bentwood, Macap MXD Xtreme Chrome, Niche Zero, Comandante C40 MK4 Nitro Blade, Aergrind, Aeropress, V60 02
Aillio Bullet R1 V2, Ikawa Home v1

Eu am luat si Costa Rica + Honduras, mi s-au parut cele mai sexi-balamuc  :D - varietal, washed, direct trade, exclusivitate pe Honduras, flavor notes.

blend-urile sunt various farms - nu sunt specialty/traceable (cred)
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Eu m-am referit la SO, nu la blend.

N-as putea spune cu certitudine insa din cat stiu unele din blendurile lor folosesc originile disponibile si separat. Presupun ca Night Shift poate nu insa The Truth Sau The Answer in mod cert. Nu prea au partea asta explicita, din pacate. Presupun ca face parte din strategia lor de comunicare, as fi surprins sa sa fie calitati inferioare, stiu de unde iau boabele verzi.

Honduras-ul, care pare sa fie exclusivitate, si Etiopia naturala par interesante.

Am bagat si un Honduras. Daca ma mai uit, ajung sa le iau pe toate :)
Lelit Bianca, Bentwood, Macap MXD Xtreme Chrome, Niche Zero, Comandante C40 MK4 Nitro Blade, Aergrind, Aeropress, V60 02
Aillio Bullet R1 V2, Ikawa Home v1

@razvanMB

... Nu as vrea sa par insistent si nici nu vreu sa deranjez , ... cred totusi ca nu am fost observat si reformulez intrebarea de la postul #18 , intrucat nu ma intereseaza achizitia de cafea , ci doar a ceva scule de pe acel site , ma pot lipi si eu de cate ceva in comanda asta ? , ... sau este dedicat exclusiv numai achizitiei de cafea ... Cool  ... ( conf. tabel )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

(04-12-2017, 13:55)Levo Wrote: @razvanMB

... Nu as vrea sa par insistent si nici nu vreu sa deranjez , ... cred totusi ca nu am fost observat si reformulez intrebarea de la postul #18 , intrucat nu ma intereseaza achizitia de cafea , ci doar a ceva scule de pe acel site , ma pot lipi si eu de cate ceva in comanda asta ? , ... sau este dedicat exclusiv numai achizitiei de cafea ... Cool  ... ( conf. tabel )

Levo, mai e o solicitare similara, pune rog frumos in tabel ce te intereseaza si ramane sa i comunic lui Chris si de asta. Mai sunt ceva doritori de diverse accesorii insa a ramas sa mentionez asta dupa ce confirma cu taxele si transportul, sper dupa jumatatea saptamanii. 
Daca imi confirma ca merg si accesorii e f ok, cei care doresc le pot specifica in tabel separat, nu ne costa nimic sa intrebam :)

... Multumesc frumos Razvan , in esenta tot un Chisel ma interesa ... si daca ne da acceptul , complectez si in tabel tot atunci , ca sa nu creez dezordine ... Cool ... ( ramne de vazut si daca vor mai fi disponibile pana atunci ... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Te rog sa ne spui Razvan daca mai ai noutati, vreau sa stiu daca sunt sanse sa ajunga comanda inainte de Craciun.
Multumesc

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)