Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
Salutare tuturor!
Vorbeam cu un coleg forumist @mmacriusc legat de o comanda la faimosii Cat&Cloud si am inteles ca nu merge comandat direct datorita unor formalitati de vama. Am luat legatura cu Cris, unul din fondatori, cunoscut mai ales datorita vlog ului popular
https://www.youtube.com/channel/UCvHTmlC...C5VdpVAG2A si mi a confirmat ca putem incerca o comanda de grup. Probabil va trebui sa cumpar pe firma si ulterior sa le redistribuim dar noi importam in mod constant in US si Canada si nu ar trebui sa fie probleme.
Dau un paste din mailul de la el :
"Yo Razvan,
I think we could organize a bit of a "group buy" kind of thing. We'd have to run the entire order on one card on our end and you could split it up over there as you see fit. If you let me know about how much coffee we're talking about I can check on a shipping estimate and see what that might run. "
Daca exista interes potential hai sa ne auzim aici si incercam sa o organizam :)
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only)
Espressoman infocat
București
I’m in. De mult vreau să iau de la ei.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
(21-11-2017, 10:25)rdumitrescu Wrote: I’m in. De mult vreau să iau de la ei.
cool. pune o selectie mica si vedem ce strangem. eu o sa iau cate o punguta din fiecare, o sa mi ajunga sa mi fac o idee si sa mi aleg preferatele. Sunt super curios de blenduri mai ales, ei cu astea s-au lansat initial, "the answer" si "the truth".
amator
Bucuresti
Si eu
Rocket R60-V; Macap M7D; Kinu M47
Espressoman infocat
Bucuresti
Contati si pe mine cu cateva pungi. Super ideea. Eu il urmaresc saptamanal pe Chris pe youtube
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47
Espressoman infocat
Bucuresti
Si eu sunt interesat, as lua cateva pungi.
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Faina initiativa! Ma bag si eu, daca e cineva dispus sa trimita mai departe din Bucuresti.
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
Reprezentant Barshaker.ro
Oradea
count me in.
--Only God Can Judge Me--
amator
Bucuresti
Eu vreau cite o punga din fiecare blend ...fara decaf.
Espressoman infocat
Constanța
Espressoman infocat
Brasov
si pe mine ma tenteaza.
super initiativa
DC Studio/Honne Home
PAST-Expobar Brewtus IV, Honne Home,CEADO E5P,ESPRO Tamper , Felicita Scale,IMS vs VST,Motta Distribution Tool
Lelit41TEM,Lelit43MMI
Espressoman infocat
Alba Iulia
Ma bag si eu...
Decent, Comandante, etzmax, bentwood
Espressoman infocat
Bucuresti
Razvan, nu mai bine facem direct un excel in google docs?
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
I- am scris acum lui Cris si pentru un discount de grup, sa vedem :) O sa fac mai tarziu un excel si completam acolo fiecare. Acum ca am vazut ca are 12 tipuri diferite, poate mai restrang comanda :)) o sa vad mai pe seara :-p
Livrari in afara Buc, putem organiza, vine curierul si le ridica, nu cred ca e o mare problema.
Espressoman infocat
Brasov
(21-11-2017, 11:30)razvanMB Wrote: Livrari in afara Buc, putem organiza, vine curierul si le ridica, nu cred ca e o mare problema.
:) perfect!!!
DC Studio/Honne Home
PAST-Expobar Brewtus IV, Honne Home,CEADO E5P,ESPRO Tamper , Felicita Scale,IMS vs VST,Motta Distribution Tool
Lelit41TEM,Lelit43MMI
Espressoman infocat
Bucuresti
I'm in :)
- 1x The Answer 10oz
- 1x The Truth 10oz
- 1x Holiday Blend 10oz
- 1x Honduras Damian Chavez 10oz
- 1x Costa Rica Edgar Aguilera 10oz
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml
Espressoman infocat
Bucuresti
In si eu:
ETHIOPIA KERCHA NATURAL 10oz
THE TRUTH 10oz
As vrea mai multe, dar 600 de grame consum in 3 saptamani. :)
Asteptam excelul sa completam acolo.
Expobar Brewtus IV, Honne Home, Cafflano Kompresso, Kinu M47, Hario V60 Drip Scale
Espressoman traditionalist
ro
... Numai cafea , sau putem sa mai luam si alte " chestii " , de pe acolo ...? :D ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman infocat
București
21-11-2017, 12:25
(Edited 21-11-2017, 12:52 by rdumitrescu.)
1x The Truth
1x Ethiopia Shakiso
1x Ethiopia Kercha
1x Kenya Thimu
Can’t wait. Sper doar să se alinieze zeii transportului - sau ai vameșilor - și să nu ajungă la o lună de la prăjire.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
Roaster
Bucuresti
si eu cu:
1x Ethiopia Shakiso
1x Ethiopia Kercha
buna idee Razvane :)
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
21-11-2017, 13:57
(Edited 21-11-2017, 13:59 by tecsi78.)
1xThe truth
1xThe answer
1xNight shift
10oz fiecare.
Multumesc!
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
Espressoman incepator
Cluj
(21-11-2017, 10:24)razvanMB Wrote: Salutare tuturor!
Vorbeam cu un coleg forumist @mmacriusc legat de o comanda la faimosii Cat&Cloud si am inteles ca nu merge comandat direct datorita unor formalitati de vama. Am luat legatura cu Cris, unul din fondatori, cunoscut mai ales datorita vlog ului popular https://www.youtube.com/channel/UCvHTmlC...C5VdpVAG2A si mi a confirmat ca putem incerca o comanda de grup. Probabil va trebui sa cumpar pe firma si ulterior sa le redistribuim dar noi importam in mod constant in US si Canada si nu ar trebui sa fie probleme.
Dau un paste din mailul de la el :
"Yo Razvan,
I think we could organize a bit of a "group buy" kind of thing. We'd have to run the entire order on one card on our end and you could split it up over there as you see fit. If you let me know about how much coffee we're talking about I can check on a shipping estimate and see what that might run. "
Daca exista interes potential hai sa ne auzim aici si incercam sa o organizam 
Daca importati pe firma aveti nevoie de acte, autorizatii, depozit autorizat vamal etc, fiind vorba de un produs accizabil, deci nu e chiar un import simplu. Daca insa importati in mod curent cafea nu e nici o problema.
Gaggia Baby, Kinu M47
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
Cafea din US n am importat ce-i drept insa echipamente si accesorii legate de cafea in mod curent. Cea mai mare grija a mea este insa sa ne asiguram ca primim cafeaua cat mai proaspata si asta inseamna transport rapid si rezolvare formalitati vamale rapide. Data prajirii va depinde de Cat&Cloud dar incercam sa nu luam cafea prajita mai tarziu de o saptamana.
Excelul arata cam asa, l am facut pe orizonatala pe graba, mergea mai bine pe verticala. Daca are cineva timp sa l refaca mai repede decat pot eu, nu i nici o problema:
https://docs.google.com/a/uppinteractive...sp=sharing
O sa i dau un share si lui Chris sa vada si el in timp real ce se strange, poate ne ajuta la discount :)
PS: sunt cateva coloane cu date personale, pentru eventuale livrari. Cei care ridica personal pot sa nu completeze pentru protejarea datelor iar cei care vor livrarea in provincie pot de asemenea sa trimita PM cu datele.
Espressoman infocat
Bucuresti
21-11-2017, 20:02
(Edited 21-11-2017, 20:02 by mmariusc.)
Acciza este problema, acolo s-a proptit si vamesul in cazul meu (trebuie ceva documente, autorizatii ca sa o poti plati).
Legat de transport, la cantitatea respectiva probabil va opta sa trimita prin UPS, deci va ajunge relativ repede, iar formalitatile vamale vor fi facute prin intermediul UPS. Bad news, costuri mai mari. Daca expediaza prin USPS (in caz ca e posibil), ajunge la Posta Romana (cred

) si nu este exclus sa ramana coletul agatat prin vama, ca sarbatori-aglomeratie-etc si atunci sa vezi distractie :D
Razvan, cand avem mai toate datele ar fi utila si o estimare a pretului final la punga, deoarece sigur nu ramane ce e pe site (doar shippingul si TVA-ul daca le iei in considerare si se schimba peisajul :)).
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml
Espressoman infocat
Piatra Neamt
E multa bataie de cap in perioada asta cand se sta in vama cu lunile.
Chiar si cu UPS nu e exclus sa faca vreo doua saptamani, aviz celor care iau cantitati mai mari.
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
(21-11-2017, 20:02)mmariusc Wrote: Acciza este problema, acolo s-a proptit si vamesul in cazul meu (trebuie ceva documente, autorizatii ca sa o poti plati).
Legat de transport, la cantitatea respectiva probabil va opta sa trimita prin UPS, deci va ajunge relativ repede, iar formalitatile vamale vor fi facute prin intermediul UPS. Bad news, costuri mai mari. Daca expediaza prin USPS (in caz ca e posibil), ajunge la Posta Romana (cred
) si nu este exclus sa ramana coletul agatat prin vama, ca sarbatori-aglomeratie-etc si atunci sa vezi distractie :D
Razvan, cand avem mai toate datele ar fi utila si o estimare a pretului final la punga, deoarece sigur nu ramane ce e pe site (doar shippingul si TVA-ul daca le iei in considerare si se schimba peisajul :)).
Exact asta e si planul, punem niste cantitati in excel, le trimitem lui Chris, vedem ce zice, facem un pic de research si in vama ( ma ocup eu de asta), estimam costul final total si decidem atunci daca demaram sau nu. E prima experienta si pt mine si vedem daca e fezabila sau nu.
amator
Bucuresti
Poate se decide omu sa faca filiala in europa :))
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
Update, TVA nu va trebui sa platim extra, voi plati eu fara TVA la C&C si apoi in vama se va plati TVA ul, deci e tot aia. Mai ramane de estimat acciza. Pana acum comanda din cei inscrisi e undeva la 300$, daca mai este lume interesata poate completa fara grija in excel ca nu implica vreo asumare ferma, doar o estimare. Acciza daca este in mod cer e proportionala insa cheltuiele cu transportul/comisioane vamale ar trebui sa fie mai avantajoase daca comanda e mai mare.
Cum aflu ceva estimari revin.
Espressoman infocat
Bucuresti
Tu platesti fara TVA si in vama se adauga 19% (sau 9%?). Asta nu inseamna ca va iesi tot acolo. La americani e mai ciudat cu TVA
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Espressoman infocat
Bucuresti
Nu se pune problema sa se plateasca TVA de doua ori, iar americanii din ce stiu eu nu au TVA, cel putin nu similar sistemului aplicat de restul lumii. TVA-ul se va plati o singura data, dar se va plati pentru tot, inclusiv transport, accize/taxe vamale, comisionare samd. Acciza va fi un mizilic
Razvan, este un motiv anume pentru care nu e prins in tabel si Hondurasul sau e doar o omisiune?