Welcome Back Log In Create Account

Colectie de link-uri din domeniul cafelei

Eu zic sa te uiti dupa un gene cafe in cazul asta, sa o iei "de jos" cu popper-ul, sau de ce nu sa sari direct in hotTOP. :)
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
O analiza interesanta, care poate motiva un om cu dare de mana sa sara in barca Nespresso, in loc sa intre in secta 3rd wave.

*Cu bataie spre constatarile comune cu Radudani - prelegerile lui Matt Preger de pe blog tind sa faca pui si prin alte zone ale web-ului (e drept, continutul e ceva mai subtire acum).
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Un articol recent si interesant:

http://da.zf.ro/dupa-afaceri/gastronomie...e-14493180
Lelit Bianca V3// Compak E8 // Eureka Atom 64// Kinu m47 Phoenix // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon, Mazzer MiniE with SuperJolly burrs, Expobar Brewtus IV

Reply
Fara a face vreo reclama ..mi s-a parut o lectura intresanta -Cafeaua intre mit si realitate--http://www.elacraciun.ro/cafeaua-intre-m...realitate/
Lelit Bianca PL162T,Eureka Helios 65 Giallo,Mahlkoning Vario,Tamper Concept Art Dinamometric,Motta Europe Pitcher,Aeropress,Hario Skerton,Bialetti Moka Express

Reply
https://vimeo.com/137090060

Reply
Un interviu frumos cu Marius Nica (il avem si pe Zuluafonu intr-o poza)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Daca tot se vorbeste de cafea macinta, eu as vrea sa incerc aceasta 
PHP Code:
www.lowIQcafe.ro/cafea-verde/cafea-verde-macinata-pentru-creduli
, a incercat cineva?

Reply
[emoji23]
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
E de tras pe nas? :D
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E

Reply
:) de slabit am inteles ca este, dar chiar vreau sa incerc, bine daca esti slab mort pe verticala, dar sunteti 2 pe orizontala, ca mine, ai putea incerca :)

Reply
https://archive.org/details/AFilmAboutCofee#
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim // Atom W65 //ꙄɘTTɘ WI //M47 Titan ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ

Reply
Guido's Lounge Cafe Broadcast

Reply
Nu mai stiu daca s-a postat sau nu, asa arata iadul pentru latte artisti :) 

Reply
Pentru cei care au terminat de răsfoit barista hustle și mai vor:
www.socraticcoffee.com
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E

Reply
(23-05-2016, 16:22)zuluafonu Wrote: Pentru cei care au terminat de răsfoit barista hustle și mai vor....

Foarte interesante rezultatele legate de influenta fortei de tampare asupra TDS!
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Propun o lista destul de cuprinzatoare: http://www.frcndigital.com/coffee/CoffeeLinks.html

Reply
Multa informatie, multe raspunsuri....

(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
via Facebook-ul prajitoriei BluBean:

Cum erau cafenele din Cluj in secolul al XIX-lea?

Reply
despre prajirea cafelei, prepararea espresso si apoi latte art - un clip de luat in seama;
pe home-barista: Microphotos from coffee bean during roasting se refera la un clip video

daca pe toata durata, clipul avea numai descrierea vizuala a prajirii si transformarile bobului aratate si in sectiune, clipul era chiar interesant pentru toti - si ramane pentru partea cu prajirea, dar in rest e educativ pentru ilustrarea intregului workflow, intr-un setup de cafe de nivel 'stratosferic' in care se pot vedea: 3 rasnite Mythos One, un espressor KvdW Speedster Spirit Duette 2 gr, si in care se lucreaza curent cu bottomless (dar fara nici un pad/suport/etc, direct pe scandura mesei) etc.
pacat ca la la min 5:06 se arata la ce-i bun bottomlesss-ul: o extractie penibila cu spritz...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
Foarte interesant si se completeaza bine cu acesta: 

Reply
[Image: zHfaOCf.png]

Reply
ok, dar nu inteleg care-i problema...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
Adevarul este ca tot comunisti am ramas in gandire, daca privesti clasa politica, deci nu e nicio greseala :)

Reply
Funny video:
https://www.facebook.com/moyeecoffee/vid...021020617/
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc

Reply
Espresso -101
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino

Reply
Matematicienii astia...

http://www.agerpres.ro/sci-tech/2016/11/...--20-05-00

Reply
Sa profitam de experienta si charisma unui barista, cat mai exista [Image: smile.gif]  Maine...

Reply
Să îmțeleg că în final vom lua Starbuci?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
sub umbrela lui Maxwell Colonna-Dashwood, inca o descoperire in domeniul pregatirii cafelei pentru extractie - racirea boabelor inainte de macinare!
am sa incerc si eu, dar le bag la congelator [Image: smile.gif]
o fi ultima descoperire inaintea WBC din Dublin...

avem WDT, RDT, acum... freeze [Image: smile.gif]

p.s.

pana la urma, ce conteaza pentru consistenta este mentinerea unei temperaturi constante in timpul rasnirii!
variatiile de temperatura dau imprastieri dimensionale ale particulelor...
intelegem cat de precis ar trebui sa fie procesul asta al rasnirii inaintea multor alte obiceiuri OCD in preparare...si cate compromisuri se fac cu rasnitele mici, cu rasnitele de bucatarie, cu rasnitele manuale; la acestea din urma m-am mai referit in legatura cu viteza de rotatie variabila, dupa ce am aflat si eu ca da, la viteze de rotatii diferite avem distributii dimensionale diferite ale particulelor;
sigur, viteza de rotatie redusa a cutitelor conice e un atu;

Reply
Timelapse asamblare PROBAT
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)