Hello There, Guest! Login Register


Colectie de link-uri din domeniul cafelei

Un articol interesant de la Slayer despre diferențele dintre levere și espressoarele cu pompă.

http://slayerespresso.com/blog/lever-esp...xtraction/
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
 
Reply
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

 
 
Reply
nu-mi place doar sa trantesc un link - ce va dau eu e 'marfa', trust me! ha...

de fapt, pe multi s-ar putea sa-i plictiseasca;
si totusi e o piesa de colectie, un giuvaer, pentru altii;
preluat de unde, din home-barista, desigur:
COFFE SHOPS IN LONDON IN 1950'S AND 1960'S--LOVELY TIME AND COFFEE
https://www.youtube.com/watch?v=rW5Oi_gX0dk

in anii 50, Gaggia era stapana spring-levers-urilor nou aparute.. pana cand Faema, in '61, a scos E61! masina espresso cu pompa si grup cu preinfuzie...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
superb!
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
Despre experienta multisenzoriala si cafea: https://www.youtube.com/watch?v=vVKabsudi1I
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml
 
Reply
Roasted3 (Naked Portafilter)
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
(17-07-2017, 20:09)radudani Wrote: nu-mi place doar sa trantesc un link - ce va dau eu e 'marfa', trust me! ha...

de fapt, pe multi s-ar putea sa-i plictiseasca;
si totusi e o piesa de colectie, un giuvaer, pentru altii;
preluat de unde, din home-barista, desigur:
COFFE SHOPS IN LONDON IN 1950'S AND 1960'S--LOVELY TIME AND COFFEEhttps://www.youtube.com/watch?v=rW5Oi_gX0dk

in anii 50, Gaggia era stapana spring-levers-urilor nou aparute.. pana cand Faema, in '61, a scos E61! masina espresso cu pompa si grup cu preinfuzie...

In aceiasi nota:

http://www.collezionecaffecagliari.it/collezione/
Brewtus IV | Niche Zero
 
Reply
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

 
 
Reply
Ceva interesant (vezi pana la capat Smile ) : Roasted 3 + info
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
Super tare! Multumim csabitec pentru acest clip! 
Mi se pare o concentrare extraordinara de informatie in cateva minute, utila oricarui pasionat!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
@micrenda
Am mutat aici link-urile tale, foarte bune de altfel
Quote:Aici este niște material pe care l-am găsit in timpul căutările mele. Poate sunt de folos cuiva:

1) The effect of bean origin and temperature on grinding roasted coffee
https://www.nature.com/articles/srep24483
(aici un sumar mai usor de digerat)

2) Chapter 13 - The Grind—Particles and Particularities
https://doi.org/10.1016/B978-0-12-803520-7.00013-X
(este un capitol unei cârti care conține o multime de lucruri interesante, cred ca merita citit. Din păcate este in spate unei paywall... dar daca știți sa folosiți Sci-Hub, se găsește si pe acolo)

3) Coffe Grind Size - o aplicația in Python pentru a evalua distribuția particulelor de cafea după râșnire)
https://coffeeadastra.com/2019/04/07/an-...ibution-2/
(software il găsiți aici, se folosește ușor pe mac os, de cate am înțeles)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
[font][font]Salutare! [/font][/font]
[font][font]Vă invit pe unicul grup românesc de pe facebook, proaspăt creat, de prăjit cafea acasă. [/font][/font]
[font][font]Aici sunt așteptați atât amatorii care vor să fie învețiți, cât și prăjitorii care vor să-și pună experiența pe tavă celor noi. [/font][/font]
[font][font] --- https://www.facebook.com/groups/808422006407843 [/font][/font] 103[font][font] ---[/font][/font]
 
Reply
Facebook nu aduce nici un avantaj pentru stilul nostru de activitate.

Aparent se pun mai usor pozele, ne dam mari la "prieteni" ce hobby cool avem, si atat.
Postat pe facebook e suflare de vant, efemer, maine nu isi mai aminteste nimeni de informatia aia, iar cautarea este o gluma proasta.
Va inteleg ca nu se vede bine un forum pe telefon, si a avea PC acasa a devenita ceva asa anacronic, dar o tableta nu costa mult si merita sa ai prin casa, parerea mea...

Insasi faptul ca nu ai reusit sa postezi corect aici, amestecand html in text, spune cate ceva despre virtutile internetului pe telefon... eventual de la volan Big Grin
 
Reply
Ca sa nu mai zic ca e deja un grup 'Home Roasters' cu audienta globala.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
 
Reply
Aici are dreptate Renato. Facebook nu a fost gândit niciodată ca un mijloc de informare sau de păstrare ale informații. Eu doar un "feed", unde informațiile curg și se duc nicăieri. Unde lumea scrie, citește și uita, un fel de cancan care merge 24h.

Intradevar, uneori poți sa găsești ceva interesant, dar nu pentru asta a fost conceput.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
Cred ca ar trebui adaugat si forumul https://homeroasters.org/forum/index.php
*admin edit la cererea lui renatoa
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
 
Reply
Pentru cei ce detin o rasnita Comandante (dar nu numai): http://thecafe.ro/comandante-c40-grinder...s-counter/
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1
 
Reply
Cum s-a vandut cafeaua in an de pandemie...

https://www.transactionguide.coffee/en/2020
 
Reply
Inca un raport pe aceeasi tema...
https://www.internationalcoffeecouncil.com/cdr2020
 
Reply
Cum se moare de foame in lumea cafelei... concluzia, prajitorul cel hapsan e de vina Smile
https://ccsi.columbia.edu/sites/default/...021%29.pdf
 
Reply
https://thecoffeevine.com/blog/
cateva articole interesante
 
Reply
Sa iti miroase a cafea toata ziua... nu stiu daca m-as obisnui...  Confused

https://ochis.co/
 
Reply
(13-06-2022, 19:44)renatoa Wrote: Sa iti miroase a cafea toata ziua... nu stiu daca m-as obisnui...  Confused

https://ochis.co/


Sunt curios daca mai poti face o infuzie cu ei…

Creierul va ignora acel miros in scurta vreme, dar nu ma astept sa fie unul prea puternic.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
Se pare ca nu vom prea mai avea ce dezbate... s-au decis unii sa dea stiinta jos din pod in ale cafelei.

https://coffeescience.foundation/brewing-fundamentals
 
Reply
https://www.fantine.io/2022/coffee-ferme...idnt-know/

https://www.baristahustle.com/blog/decon...mentation/

Doua articole foarte interesante despre procesarile experimentale
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
si eu citeam despre asta de curand, asa ca mai plusez cu 2 videouri si un podcast, mai ales ca au inceput sa fie destul de predominante si pe la noi si ar fi bine ca lumea sa fie informata. e un trend care mie nu-mi place, iar cafeaua de genul asta ajunge sa fie scumpa tocmai fiindca este ”fermentata” . Faptul ca astia pun boabe, mai bune sau mai rele, intr-o punga de plastic a ajuns sa fie ceva ”deosebit”. Nu zic ca toti fac asta, altii sunt mai diligenti, pun in butoaie, se uita la diversi parametrii s.a.m.d. Cat despre mine, e o cafea care nici nu-mi place, nici nu-mi displace, la unele se simte fermentul ala mai mult la altele mai putin. Chiar daca as da de una buna, probabil as bea odata la 3-5 zile si asta dupa-masa.

Cafe imports: https://www.youtube.com/watch?v=ym30IDwQ5LI
April: https://www.youtube.com/watch?v=saIqhTVW9TU
Tim Wendelboe: https://timwendelboe.podbean.com/e/episo...ky-coffee/
zp6/v60 
 
Reply
Iubitorilor de istorie, un document sa va delectati: The Romance Of Caffeine And Aluminum
 
Reply
Un filmulet despre cafea, de la cireasa pana la ceasca.
https://www.youtube.com/watch?v=Dmpnrtey3YU
■  ARCO220V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
 
Reply
pentru cei care nu stiu cum se fac procesarile astea anaerobe si isi imagineaza ca e ceva ”incredibil”, uite aici un filmulet. daca nu aveti rabdare 12 minute, in principiu se pune cafea intr-un sac, se toarna drojdie si voila:

https://www.youtube.com/watch?v=9ZWjpxI194c
zp6/v60 
 
Reply
(07-08-2023, 18:22)bobitad Wrote: pentru cei care nu stiu cum se fac procesarile astea anaerobe si isi imagineaza ca e ceva ”incredibil”, uite aici un filmulet. daca nu aveti rabdare 12 minute, in principiu se pune cafea intr-un sac, se toarna drojdie si voila:

https://www.youtube.com/watch?v=9ZWjpxI194c
Nu vor incepe in cazul celor fermentate sa puna si cafea de calitate slaba? Punem cafeaua,ceva arome si pac cafea de specialitate
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)