Espressoman de import
Posts: 1.100
Joined: Oct 2017
București
Chiar și cei mai buni are zilele nu. Sa nu vorbim despre începători ca mine.
M-am gândit ca at fi interesant sa arătăm undeva și eșecuri noastre, din serie: cum NU se face un espresso.
Incep eu, astăzi 3 încercări, WDT, RDT, etc.... Și la sfârșit am obținut asta!
(gaura ajunge pana în ceilalț capăt)
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
@prajitoria-buimac.ro
Posts: 443
Joined: Feb 2015
@Buimac
Sunt sanse mari sa faci acea depresurizare pe care o mentiona @RaduDumitrescu, corelat cu, sau cauzat de, o ridicare prea rapida a levierului. Mai multa atentie aici si schimbarea sitei de dus cu cea ims de la Barshaker, mi-au imbunatatit mult aspectul pucului si implicit extractiile.
La Pavoni, Mazzer
Espressoman de import
Posts: 1.100
Joined: Oct 2017
București
Mersi @
bubucalu
Am pus portfiltru doar când lever-ul era deja sus, și sita/dus sunt ambele IMS.
La început am avut parte de extracție destul de reușite dar în ultimele zile am aruncat destul de multe cafele. Cred ca să terminat norocul începătorul
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman infocat
Posts: 436
Joined: Apr 2017
Bucuresti
Gaura aia pe care o vezi in puc nu este traiectorie de channeling.
Daca ai o cafea proaspata,insuficient degazata ,la sfarsitul extractiei cad eliberezi pucul de presiune si el se expandeaza bulele de gaz din cafea genereaza acele gauri.
https://www.youtube.com/watch?v=8DB_9wXv0XI
Espressoman traditionalist
Posts: 3.832
Joined: Oct 2016
ro
... Greselile sunt utile , privite dinspre trecut in lumina viitorului , ... pentru ca ele ne ajuta sa progresam , iar cine nu invatza din greseli risca sa le repete ... deci norocul incepatorului nu s-a terminat , el continua sub alta forma , cea a progresului , chiar daca privite din prezent sunt greseli , privite in lumina viitorului , pe ele se vor cladi viitoarele reusite ...
( asta ca sa ma bag si eu in seama ...
si sa tin moralul )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman de import
Posts: 1.100
Joined: Oct 2017
București
27-03-2018, 22:08
(This post was last modified: 27-03-2018, 22:17 by micrenda.)
Din păcate sunt sigur ca a fost channelling: a început sa curgă cafea fără a fi nevoie sa apăs pe lever-ul.
WDT l-am făcut cu o scobitoare: este posibil ca când l-am scos, am lăsat tunnel-ul.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman
Posts: 2.544
Joined: Jul 2016
Bucuresti
27-03-2018, 23:43
(This post was last modified: 27-03-2018, 23:49 by cradun.)
Nu ma pot gandi decat la tampare drept cauza.
De fapt, daca ma gandesc, daca curge cafea de dinainte sa apesi lever-ul, e clar ca fie nu ai tampat suficient de tare, fie gradul de rasnire a fost prea grosier.
Fie ai pus atat de multa cafea in sita, incat sita de dus a intrat in contact cu pucul si l-a fracturat.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
Espressoman infocat
Posts: 854
Joined: Oct 2015
București
Eu într-o dimineață am uitat să tampez. A fost amuzant.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
espressoman amator
Posts: 1.557
Joined: Jul 2013
TIMISOARA
(27-03-2018, 21:12)micrenda Wrote: Chiar și cei mai buni are zilele nu. Sa nu vorbim despre începători ca mine.
M-am gândit ca at fi interesant sa arătăm undeva și eșecuri noastre, din serie: cum NU se face un espresso.
Incep eu, astăzi 3 încercări, WDT, RDT, etc.... Și la sfârșit am obținut asta!
(gaura ajunge pana în ceilalț capăt)
cel mai bine inveti cu un port filtru fara fund
,acolo ai sa observi daca faci cianeling si sa iei masurile specifice ptr a evita producerea lui pe viitor
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.