Espressoman de import
București
Chiar și cei mai buni are zilele nu. Sa nu vorbim despre începători ca mine.
M-am gândit ca at fi interesant sa arătăm undeva și eșecuri noastre, din serie: cum NU se face un espresso.
Incep eu, astăzi 3 încercări, WDT, RDT, etc.... Și la sfârșit am obținut asta!
(gaura ajunge pana în ceilalț capăt)
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
@prajitoria-buimac.ro
@Buimac
Sunt sanse mari sa faci acea depresurizare pe care o mentiona @RaduDumitrescu, corelat cu, sau cauzat de, o ridicare prea rapida a levierului. Mai multa atentie aici si schimbarea sitei de dus cu cea ims de la Barshaker, mi-au imbunatatit mult aspectul pucului si implicit extractiile.
La Pavoni, Mazzer
Espressoman de import
București
Mersi @
bubucalu
Am pus portfiltru doar când lever-ul era deja sus, și sita/dus sunt ambele IMS.
La început am avut parte de extracție destul de reușite dar în ultimele zile am aruncat destul de multe cafele. Cred ca să terminat norocul începătorul :(
Espressoman infocat
Bucuresti
Gaura aia pe care o vezi in puc nu este traiectorie de channeling.
Daca ai o cafea proaspata,insuficient degazata ,la sfarsitul extractiei cad eliberezi pucul de presiune si el se expandeaza bulele de gaz din cafea genereaza acele gauri.
https://www.youtube.com/watch?v=8DB_9wXv0XI
Espressoman traditionalist
ro
... Greselile sunt utile , privite dinspre trecut in lumina viitorului , ... pentru ca ele ne ajuta sa progresam , iar cine nu invatza din greseli risca sa le repete ... deci norocul incepatorului nu s-a terminat , el continua sub alta forma , cea a progresului , chiar daca privite din prezent sunt greseli , privite in lumina viitorului , pe ele se vor cladi viitoarele reusite ...

( asta ca sa ma bag si eu in seama ... :D si sa tin moralul )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman de import
București
27-03-2018, 22:08
(Edited 27-03-2018, 22:17 by micrenda.)
Din păcate sunt sigur ca a fost channelling: a început sa curgă cafea fără a fi nevoie sa apăs pe lever-ul.
WDT l-am făcut cu o scobitoare: este posibil ca când l-am scos, am lăsat tunnel-ul.
Espressoman
Bucuresti
27-03-2018, 23:43
(Edited 27-03-2018, 23:49 by cradun.)
Nu ma pot gandi decat la tampare drept cauza.
De fapt, daca ma gandesc, daca curge cafea de dinainte sa apesi lever-ul, e clar ca fie nu ai tampat suficient de tare, fie gradul de rasnire a fost prea grosier.
Fie ai pus atat de multa cafea in sita, incat sita de dus a intrat in contact cu pucul si l-a fracturat.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
Espressoman infocat
București
Eu într-o dimineață am uitat să tampez. A fost amuzant.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
espressoman amator
TIMISOARA
(27-03-2018, 21:12)micrenda Wrote: Chiar și cei mai buni are zilele nu. Sa nu vorbim despre începători ca mine.
M-am gândit ca at fi interesant sa arătăm undeva și eșecuri noastre, din serie: cum NU se face un espresso.
Incep eu, astăzi 3 încercări, WDT, RDT, etc.... Și la sfârșit am obținut asta!
(gaura ajunge pana în ceilalț capăt) ![[Image: 73ffeec0cb114ac96527134b60dac470.jpg]](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180327/73ffeec0cb114ac96527134b60dac470.jpg)
cel mai bine inveti cu un port filtru fara fund :) ,acolo ai sa observi daca faci cianeling si sa iei masurile specifice ptr a evita producerea lui pe viitor
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.