Hello There, Guest! Login Register


Colțul rușinii

#1
Chiar și cei mai buni are zilele nu. Sa nu vorbim despre începători ca mine.

M-am gândit ca at fi interesant sa arătăm undeva și eșecuri noastre, din serie: cum NU se face un espresso.

Incep eu, astăzi 3 încercări, WDT, RDT, etc.... Și la sfârșit am obținut asta!

(gaura ajunge pana în ceilalț capăt) [Image: 73ffeec0cb114ac96527134b60dac470.jpg]
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#2
Sunt sanse mari sa faci acea depresurizare pe care o mentiona @RaduDumitrescu, corelat cu, sau cauzat de, o ridicare prea rapida a levierului. Mai multa atentie aici si schimbarea sitei de dus cu cea ims de la Barshaker, mi-au imbunatatit mult aspectul pucului si implicit extractiile.
La Pavoni, Mazzer
 
Reply
#3
Mersi @bubucalu

Am pus portfiltru doar când lever-ul era deja sus, și sita/dus sunt ambele IMS.

La început am avut parte de extracție destul de reușite dar în ultimele zile am aruncat destul de multe cafele. Cred ca să terminat norocul începătorul Sad
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#4
Gaura aia pe care o vezi in puc nu este traiectorie de channeling.
Daca ai o cafea proaspata,insuficient degazata ,la sfarsitul extractiei cad eliberezi pucul de presiune si el se expandeaza bulele de gaz din cafea genereaza acele gauri.

https://www.youtube.com/watch?v=8DB_9wXv0XI
 
Reply
#5
... Greselile sunt utile , privite dinspre trecut in lumina viitorului , ... pentru ca ele ne ajuta sa progresam , iar cine nu invatza din greseli risca sa le repete ... deci norocul incepatorului nu s-a terminat , el continua sub alta forma , cea a progresului , chiar daca privite din prezent sunt greseli , privite in lumina viitorului , pe ele se vor cladi  viitoarele reusite ... Cool  ( asta ca sa ma bag si eu in seama ... Big Grin  si sa tin moralul )
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
 
Reply
#6
Din păcate sunt sigur ca a fost channelling: a început sa curgă cafea fără a fi nevoie sa apăs pe lever-ul.

WDT l-am făcut cu o scobitoare: este posibil ca când l-am scos, am lăsat tunnel-ul.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#7
Nu ma pot gandi decat la tampare drept cauza.

De fapt, daca ma gandesc, daca curge cafea de dinainte sa apesi lever-ul, e clar ca fie nu ai tampat suficient de tare, fie gradul de rasnire a fost prea grosier. 

Fie ai pus atat de multa cafea in sita, incat sita de dus a intrat in contact cu pucul si l-a fracturat.
OE Apex (de vanzare), Mazzer Mini E + SSP (brew), ECM Classika PID + robinet
 
Reply
#8
Eu într-o dimineață am uitat să tampez. A fost amuzant.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
 
Reply
#9
(27-03-2018, 21:12)micrenda Wrote: Chiar și cei mai buni are zilele nu. Sa nu vorbim despre începători ca mine.

M-am gândit ca at fi interesant sa arătăm undeva și eșecuri noastre, din serie: cum NU se face un espresso.

Incep eu, astăzi 3 încercări, WDT, RDT, etc.... Și la sfârșit am obținut asta!

(gaura ajunge pana în ceilalț capăt) [Image: 73ffeec0cb114ac96527134b60dac470.jpg]
cel mai bine inveti cu un port filtru fara fund Smile ,acolo ai sa observi daca faci cianeling si sa iei masurile specifice ptr a evita producerea lui pe viitor
Bezzera  BZ 40 DE HX, cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, hario v60,BWT filter, ibric, nivelator mota.


 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)