Welcome Back Log In Create Account

Coffeeast 2026 la Romexpo, 20-22 martie

2m inseamna 2 persoane, hai 3. Daca vrem interactiune, standul e deja blocat 3-5 minute minim. Ar trebui niste standuri ceva mai lungi, zic eu.
Pe langa asta, spatiul de trecere era ingust la etaj. Daca se adunau pe 2 randuri la un stand si se mai uita cineva, deja trecerea era ingustata.
Afluenta mare, intr-adevar.
Putem afla niste cifre pe partea asta, comparatie intre Laminor si Romexpo?
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
O masa clasica de cafenea, unde stai pe scaun, are 60 cm. In picioare, la festival, stau fara probleme in fata unei mese, 5 persoane. Una langa alta, dar e ok, ca nu trebuie sa stea fix drepti ca la raport. 
Standuri mai lungi inseamna 3 lucruri: Unu: o suprafata mai mare necesara pt acelasi numar de expozanti/mai putini. Fa un calcul cate mese in minus ar fi iesit cu doar 50cm in plus, sau cati mp suplimentari ar fi fost necesari. Doi: Invariabil, taxa de participare ar fi fost mai mare, datorita suprafetei mai mari ocupate. Trei: cei de la standuri ar fi trebuit sa fie cu inca o persoana in plus prezenta, pentru ca 2 oameni in 2,5 m nu poti face fata. Noroc ca in oras nu a prea fost agitatie si cei ramasi understaffed in cafenele au putut face fata. Desi nu pare, din partea companiilor ce participa, e un efort foarte mare un astfel de eveniment, mai ales de o asemenea amploare.
Intr-adevar, sus, cam greu sa treaca 4 persoane deodata. Nu a ajutat nici ca nu exista un 'sens', sa mearga toata lumea in aceeasi directie, nu am dorit sa intervenim pe partea asta. Doar ca si expozantii si-au dorit spatii de lucru, de depozitare si cam atat a fost disponibil. S-a stat sus la etaj pe fiecare metru de balustrada, lumea filma, isi facea poze, au ascultat concertele......practic, ne trebuie ceva mai mare :)
A fost peste laminor, se va posta (ca si anul trecut) probabil in perioada urmatoare.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1

Reply
Cred ca ar fi mers si in doi oameni cu suprafata mai mare. Importante erau discutiile, prezentarea, nu neaparat capacitatea de “productie”. Cu un om care face cate un V60 la maxim 10 minute mergea lejer.
Fiind locul ingust, vorbeau cu 4-5 oameni maxim si ceilalti stateau la distanta.
Da, cred ca au fost mult mai multi vizitatori. Si zona de acolo se potriveste mai bine, accesul e mai rezonabil pentru multi bucuresteni.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Iti spun ca au fost cazuri in care 4 oameni, facand cu schimbul sau toti deodata, la sfarsitul zilei erau terminati. De abia mai vorbeau si nu mai aveau vlaga. Trebuie sa faci v60, sau sa tai ciocolata sau sa aduci constant chestii in vitrina, altfel nu vinzi. S-a putut discuta lejer in fiecare zi, intre 10-10'45. Apoi.....
Cu accesul...e cu dus-intors. Clar e un avantaj pt ca e central, dar si la Laminor (mai ales dupa ce vor termina linia de tramvai) aveai statie de metrou si autobuz. Plus mega parcarea (ieftina) de la subsol. Zona putea parea un pic dubioasa pentru unii :)
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1

Reply
Salutare

Am vazut discutia si am zis sa impartasesc si din experiente din spatele "tejghelei".

Am fost expozant si la Hala Laminor si la Romexpo.
Personal, a fost prima data cand am vazut Hala Laminor, dar mi-a placut mult mai mult cum arata pe timp de zi si cum m-am simtit acolo. Noaptea sau la amenajare, alta poveste :)

La Romexpo cand am ajuns Joi seara sa amenajez, am avut un soc. Mocheta aia albastra era rupta si absolut oribila. Am vazut ca s-a lipit cu scotch "tot albastru" si a fost mai ok ziua. Fiind atat de multi oameni, nici nu s-a mai vazut.
Ce a contat f mult a fost cercul de la etaj de la Romexpo pt ca faceai, ca vizitator, cercul complet si apucai sa treci pe la majoritatea prajitorilor.

Ca si nr de oameni in festival, cred ca a ajuns rapid cel mai mare festival de la noi. Comparand cu anul trecut, dpmdv s-a simtit clar o crestere in oamenii care au venit la festival.
Aici a contat f mult promovarea facuta de festival, pe care sincer am vazut-o prin f multe locuri (Blue, Bolt, Panouri publicitare, online etc). Respect pt asta
Localizarea de la Romexpo cred ca a ajutat si asta mult.

Ca de obicei, experienta mea atat la CoffeeEast cat si la Slow dpdv public: Vinerea mult B2B. Sambata full de pasionati. Duminica oameni iesiti la plimbare in mare parte, care vor o cafea gratis, un ceai, niste zahar, niste flat w, etc. Dar speram ca anul urmator, din acestia, sa se mai mute si in specialty cativa si ca am facut o diferenta cu ce le-am povestit si dat sa incerce.

Legat de cafele, cum zicea si Vladoo, au fost multe co-fermentate. Si vor mai fi. Pentru ca si asta e piata. Sunt f multi oameni care nu sunt in lumea cafelei de specialitate si cand gusta un filtru cu o Ethiopia Naturala, nu se face prea multa dragoste.
Cred ca varianta smart si corecta este sa fie cafele atat "curate" cat si "fermentate", pentru fiecare gust.

La noi de ex bestseller a fost Neon Milk de la DAK, care este cofermentata, subtil, dar tot este.
Pe locul noi Ethiopia Naturala de la Process si Kenya Washed tot de la ei.
Dar din tot ce am vazut se impart foarte tare oamenii si cred ca nu e gresit neaparat in niciun fel. Doar lucruri separate.

Au fost 3 zile in care mi-am dat seama ca cei care stau in picioare 8h pe zi sunt niste eroi.
M-am bucurat super mult sa ma intalnesc cu multi pasionati, multi oameni cu care am interactionat telefonic sau pe mail/IG. Foarte fain pt mine asta.

Am simtit ca e fain sa share-uiesc si experienta mea. Pentru mine a fost foarte bine si m-am bucurat sa iau parte la acest festival.
Lelit Bianca V2, Bentwood 63, Niche Zero, Ode V2, Comandante MK4, Kinu M47 Phoenix,
Ex: Lelit Mara X, PL41TEM, Ascaso i-mini

Reply
Cateva cadre, multe absolut superbe, surprinse de catre @MihneaRatte si echipa, multumim din suflet!

[Image: UJQvzQe.jpeg][Image: 4YJn2Tm.jpeg][Image: 0Kfjphb.jpeg][Image: 6FGGZOS.jpeg][Image: cFxsirr.jpeg][Image: edQLCiO.jpeg]
[Image: HT9F9s3.jpeg][Image: 3oVShri.jpeg][Image: QlgcNC3.jpeg][Image: KL1FqPJ.jpeg][Image: fjc8ZOZ.jpeg][Image: 7fsREsy.jpeg][Image: 9KxG2aF.jpeg][Image: sS0sSfr.jpeg][Image: xfE3NtL.jpeg][Image: QAEPqar.jpeg][Image: rt0pdpG.jpeg][Image: AxOYqPe.jpeg][Image: S4c3nOQ.jpeg][Image: IXjk5UH.jpeg][Image: KIBhcII.jpeg][Image: Tir4X5H.jpeg][Image: MzHeeyL.jpeg][Image: Ez8j2xQ.jpeg][Image: d8oXy9h.jpeg][Image: 209UQiw.jpeg][Image: Kycwtjp.jpeg][Image: 4Vfq7TO.jpeg][Image: SgQyWG4.jpeg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Mi-a plăcut per total, mă bucur că am ajuns. Eu am încercat să profit că e toată lumea la un loc ca să prospectez oferta de decaf (deja se simplifica mult aria de interes).
Am venit duminică cu puhoiul şi am încercat să mă descurc în aglomeraţie.

Mi s-au părut înghesuite standurile de la etaj. Înţeleg anumite limitări, dar pentru acei câţiva ml din păhăruţ, ca să îi sorb în linişte şi să simt cafeaua, am nevoie de un pic de timp. Apoi o vorbă cu amicul cu care am fost. Lucrurile astea e normal să le fac acolo în dreptul standului. Nu chiar la tejghea, mă dau la o parte, dar e important să am loc imediat în vecinătatea lui. Că e standul mai lung sau pur şi simplu sunt de aceleaşi dimensiuni dar insulare, nu lipite, e o altă discuţie. Înţeleg şi partea legată de preţ/suprafaţă, desigur. Şi limitările legate de oameni, efort fizic, echipamente. Spaţiu mai era, Romexpo mai are un inel mai sus, acela era neutilizat. Poate standurile cu aflux mare sunt fie mai aerisite, fie puse astfel încât să fie spaţiu mai mult în dreptul lor. Era un flux de nu prea puteai sta liniştit.

Deoarece oamenii şi echipamentele sunt limitaţi, poate se face o departajare pe intervale orare, de exemplu după 2-3 ore (cât durează să dai o tură) se schimbă cafelele la degustare la toţi expozanţii. Astfel, cine îşi doreşte să încerce cât mai multe poate să rămână şi să mai parcurgă încă o dată oferta.

În ceea ce priveşte un stand dedicat Espressoman, cred că ar fi salutar un colţ de întâlnire şi o vorbă. Cu cât mai retras cu atât mai bine. Aş îndrăzni să zic că fără mobilier, doar un banner sau ceva similar să ştim unde să ne găsim. Cum a fost acum, putea fi pe undeva pe inelul de sus de exemplu. Adică socializare fără bătăi de cap de organizare, logistice şi cu un cost sper minim.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Outin Nano / Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini

Reply
Mi-a placut evenimentul Am reusit sa ajung duminca, am stat putin la povesti la stand cu cei de la Eureka si de la MHW3Bomber de rasnite
Ma bucur ca au fost si oamenii de la Yume, ca nu am mai ajuns prin Cluj de vreo 3 ani si mi-era dor de un espresso facut de ei, nu de cumparat  Smile. In rest standuri multe, faine, oameni cool.  At

L-am vazut si pe @Lyvyoo pe acolo dar nu am apucat sa il salut, ca era la scena fix atunci  Sick , prezenta. Great to see u dude!
Lelit PL92T Elizabeth  + Eureka Mingnon Specialita 15BL 

Fost: Lelit PL41 TEM
--------

Reply
A fost prea frumos pentru cele doua ore jumătate pe care le-am prins duminică. Am alergat pe la standuri, am descoperit câteva prajitorii noi din vest și cei de la Ristretto Oradea mi-au atras atenția într-un mod deosebit. Și eu l-am văzut pe Liviu de la distanta, pe ecran la jurizare dar am avut oportunitatea sa ii mulțumesc personal lui Răzvan de la Tastecrafters pentru oferta BF prin care am devenit posesor de Primus. Data viitoare îmi blochez o zi întreagă. Nu ma așteptam la asa un eveniment de forță. Am fost cu un prieten obișnuit cu evenimente la nivel înalt dintr-un domeniu adiacent de business care mi-a confirmat că totul este pregătit in detaliu la nivel internațional. A fost cea mai tare experiența. Am plecat cu o energie incredibilă care încă o simt după o săptămână. Abia aștept următoarea întâlnire. Felicitări tuturor participanților!
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
Va salut baieti, sper sa ne vedem cat mai curand, cand se mai incalzeste, la un nou eveniment Espressoman!

Las si 15 secunde de panoramare (nu cunosc autorul) intr-un moment de maxim probabil. Cred ca la anul e nevoie si de inelul urmator!

#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)