Hello There, Guest! Login Register

Coffee trip

Salutare, saptamana viitoare voi merge intr-o mica vacanta in Berlin iar dupa in Londra si am niste intrebari.
1. Pot duce in bagajul de mana un Comandante c40?
2. Ce cafenele recomandati?
3. O sa am vreo problema cu pungile de cafea la aeroport?
4. Off topic, alte must see-uri pe langa cafenele (restaurante, pub-uri, etc.)
Multumesc in avans Smile

Reply
1. Sa o scoți pe banda. Eu merg cu kinu care e numai inox și e chiar mai suspicioasa dar de trecut am trecut mereu.
3. Nu ai limita la cafea fiind boabe dar ai la bagaj de mână, implicit.
2. Din Berlin am baut doar de la The barn. Poate revii cu un feedback dacă găsești altceva.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Super, multumesc mult, urmeaza si un review la cafenelele gasite si posibil recomandari pentru ambele orase dupa ce ma intorc.

Reply
Salut,

Merg mereu cu comandante in bagaj, cateodata mi-o mai scoate la security si ma intreaba ce e, dar dupa ce ii zic nu e nici o problema.
Nu ai nici o problema cu cafeaua in bagaj.
Cafenele in Berlin: The Barn, Bonanza, Five Elephant, Fjord, 19grams.
Bianca, Niche, Acaia Lunar, Comandante, V60, Hario Switch, Orea V3, Aeropress, Fellow Stagg
Ex: Lelit PL41TEM, Lelit PL43MMI

Reply
Am fost luna trecuta in 8 zboruri cu kinu si cafea in bagaj de mana. Langa rasnita, am avut manualul de utilizare ca sa nu mai stau sa le explic 10 ore ce este. 

Da, de fiecare data mi-au dat bagajul la o parte sa ma intrebe ce este si sa le arat rasnita. Deja m-am obisnuit cu asta.

Cat despre cafenele, as evita the barn, 5 elefphants si alti prajitori nemti (sunt putini in De care prajesc cum trebuie, unu e Leuchtfeuer, altul e The lucky Cat si eventual Schon).

Mergi la cafenele care au cafea de la prajitoriile de top din Eu (coffee collective, april, manhattan, dak, the picky chemist, tim wendelboe).  Evident, ca pe langa cafea mai trebuie si bunovinta celui care prepara, daca cel care prepara nu are vointa, poti sa ai cafeaua cafelelor ca tot proasta iese.
Roest L100+,KaffeLogic Nano7, Sculptor 078, 2xNiche, Ultra, Bentwood, Ek43, P64, DF64, Kinu, Kony, Guatemala SB, Favorite 2a, Decent, ACS Evo, Bezzera Mitica+Magica, Flair, 2xGaggia C, 2xRancilioS +ITO, 5xPeppina, 2xPavoni,Riviera, Breville BES860, Dip dk65

Reply
De aia zic sa o scoți pe banda lângă electronice ca să nu pierzi timpul cu scosul din bagaj.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...aj-de-mana
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Cafea-pe-avion

Reply
Salutare, revin cu un update. Nu am avut nicio problema cu rasnita, nici cu pungile de cafea, nici macar nu le-au bagat in seama. In berlin cafenelele care le voi recomanda sunt: Spontan, 19 Grams, Bonanza, Five Elephant si Distrikt. Ce nu recomand e The Barn, deoarece am mers la 3 dintre ele, am baut espresso la toate si roast-ul si reteta lor nu e pe placul meu. La Spontan aveau cafea de la The Barn si a fost semnificativ mai bun atat espresso-ul cat si cold brew-ul. Poate personalul e de vina la the barn ca pareau fara chef de viata la toate locatiile. Pentru londra recomand Prufrock, The Caravan, Rosslyn, Kafi si Kiss the hippo. In londra oricum mai sunt zeci de cafenele bune si roasteri buni dar e prea mare orasul sa mergi la toate, noroc cu aplicatia European Coffee Trip cu care poti face o selectie de cafenele aproape de locurile pe care le vizitezi.
Multumesc din nou de ajutor si sper sa va fie de ajutor semi review-ul meu.

Sa nu uit, am reusit sa fac si un aeropress in avion, putine priviri de la cei care stateau langa mine dar a iesit decent.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)