Welcome Back Log In Create Account

Coffee Lovers Event 2014

@Cosminp: Si eu consider ca, din punctul de vedere al unui vizitator a parut un eveniment B2B. De exemplu, in primele zile ale evenimentului daca ajungeai in Romexpo, nu aveai cum afla de Coffee Lovers Event sau nici macar in ce pavilion se tine, nu exista nici macar un afis, deci un eveniment adresat unei cerc restrans. Inclusiv pe Internet cele mai mult informatii s-au obtinut din acest forum.
Cu siguranta ca firmele participante si-ar fi dorit mai multi vizitatori, mai ales ca multi au si clienti casnici, nu doar firme.
Cred ca un astfel de eveniment ar trebui pe viitor vazut si ca o oportunitate de popularizare a culturii cafelei, cu seminarii, prezentari si degustari.
Degustari se puteau face cam pe la toate standurile care reprezentau un producator de cafea, dar toate cafele comerciale.
Dar daca iti doreai sa bei un espresso cu o cafea proaspat prajita era cam imposibil, si asta inclusiv cu bani. Acest lucru a fost destul de frustrant pentru cei care au asistat la toate zilele de concurs, cel putin eu unul asa am simtit. Doar la Contego a mai fost posibil cu cafeaua pe care o vand ei.
Avand in vedere ca la eveniment au participat unii dintre cei mai buni barista ai Romaniei, cred ca ar fi fost o oportunitate in plus sa iti etaleze priceperea si cunostintele.
Pe de alta parte, de la niciun stand nu s-a putut cumpara nimic, si probabil ca multi end-useri si-ar fi dorit, insa probabil asta este o regula a evenimentului.
Expobar Brewtus IV | Honne

Reply
Imi pare rau ca am plecat dar intalnirea era la ora 13 iar eu am plecat la aproximativ ora 15 si tot nu se intamplase nimic . De felul meu sunt foarte punctual .
" PUNCTUALITATEA ESTE POLITETEA REGILOR " parca a spus un rege francez iar eu unul consider o lipsa de respect fata de celalalt intarzierea sau poate sunt depasit in gandire , cine stie ?
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn

Reply
Punctuali am fost cam toti la intalnire dar mai departe nu depindea de noi nimic legat de activitatile de acolo. Baietii cu prajitoarele au venit, dar de exemplu Cosmin avea masina parcata in alta parte a Romexpo, prelungitoare nu aveam de ajuns, cafeaua verde era la Alex etc.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Am fost placut surprins sa vad ca au aparut espressoare noi la oferta existenta in prezent .
Vedeta a fost GS3 de la La Marzocco ( pret 6500 Euro )
Si aparatele Vibieme erau interesante desi , mi-ar fi placut sa vad si de la ei modelul VBM Domobar Super DB cu PID .
A lipsit si Rocket R58 , concurentul direct al lui Izzo Alex Duetto.
Ce firme importa in Romania La Marzocco ?
Dar VBM Domobar ?
Le-am cautat site-urile dar nimic!
Stie cineva ?
Imi pare rau ca nu am luat niste carti de vizita de la ei !
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Ca si in cazul Eureka, am impresia ca Vibiemme erau direct italieni veniti la targ
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
@Radu: pentru La Marzocco cred ca era vorba de

Rainbow Power SRL
B-dul Independentei nr 11-13
Iasi, 700100, Romania
T: 40-232-215860
E: afshin.roshanian@rainbowpower.ro

Pentru Vibiemme http://lavibiemme.ro/pages/where-to-buy/11/

Nu stiu daca sunt exact cei de la targ.
Expobar Brewtus IV | Honne

Reply
(30-04-2014, 09:07)ovisod Wrote: @Radu: pentru La Marzocco cred ca era vorba de

Rainbow Power SRL
B-dul Independentei nr 11-13
Iasi, 700100, Romania
T: 40-232-215860
E: afshin.roshanian@rainbowpower.ro

Pentru Vibiemme http://lavibiemme.ro/pages/where-to-buy/11/

Nu stiu daca sunt exact cei de la targ.

Multumesc !
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(28-04-2014, 09:29)G. Serban Wrote: Fotografii n-am facut prea multe cu intalnirea noastra (o sa pun curand un link) insa l-am vanat doua zile pe Cosmin Mihailov. Sper sa iasa un material frumos cu el, chiar daca nu s-a calificat la mondiale. (a facut o mica eroare - procedurala - la finalul evolutiei)

Si link-ul promis:
http://joyridecoffee.ro/post/85601730612...mr-barista

Numai bine!
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper

Reply
(14-05-2014, 09:40)G. Serban Wrote: Si link-ul promis:

Numai bine!

Minunata poveste , minunate poze !

Multumim ,
Felicitari !

Reply
(14-05-2014, 09:40)G. Serban Wrote:
(28-04-2014, 09:29)G. Serban Wrote: Fotografii n-am facut prea multe cu intalnirea noastra (o sa pun curand un link) insa l-am vanat doua zile pe Cosmin Mihailov. Sper sa iasa un material frumos cu el, chiar daca nu s-a calificat la mondiale. (a facut o mica eroare - procedurala - la finalul evolutiei)

Si link-ul promis:

Numai bine!

Foarte frumos ! Il voi trimite cunoscutilor mei carora le-am povestit despre campionat. Mi se pare cea mai buna modalitate de a-i face sa inteleaga ce s-a intamplat acolo. Felicitari inca o data !
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...

Reply
E o bucurie imensa sa ai pe forum asemenea colegi talentati.

Daca imi permiteti si o antiteza, realista nu rautacioasa, regret ca acesti oameni cu experienta din spatele barului nu intra in dialog cu noi pe teme tehnice, legate de cafea sau de preparare. Sunt atatea de discutat si de analizat... In afara de Ernest si SudTeamRomania, suflarea barista ne-a cam ocolit.

Reply
Da, asa este, ai dreptate.
Mi-ar placea sa citesc aici ce spun profesionistii despre boabele de cafea, despre espresso, despre cappucino ... asa la modul cat mai pretentios, maxim maxim de pretentios ..
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper

Reply
E un subiect interesant: de ce oare ne 'ocolesc' ? Am vazut ca unu' altu' au bloguri si stau pe facebook, insa pe forum, nu prea, desi o buna parte si-au facut conturi. Oare citesc si nu intervin sau pur si simplu nu citesc deloc ?

@Colegii barista: ne cititi ? Daca da, de ce nu prea interveniti pe forum ?
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...

Reply
Tot legat de acest eveniment, am fost fericitul "castigator" a mare parte din cafeaua prajita atunci de colegii de pe forum (una din problemele majore a fost lipsa pungilor):
- Java prajita de Radu
- Java prajita de Cosmin
- Nicaragua prajita tot de Cosmin
- Kenia prajita de PJ
Pe langa "demistificarea" procesului de prajire (am vazut toate operatiile live, pe mai multe tipuri de prajitoare), interesanta si posibilitatea compararii rezultatelor: aceeasi cafea, prajita aproape simultan de oameni diferiti pe prajitoare diferite.
Iar aici intra inclusiv prepararea la V60 executata de Cosmin Mihailov si ulterior de PJ.
Diferentele erau sesizabile, incepand de la aspectul cafelei prajite pana la gustul boabelor (verificat pe Java si Kenia, unde au fost cate doua sarje).
Mare parte din acea cafea a ajuns si la colegii mei (le-am macinat-o si le-am preparat-o aici la birou)...
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
chiar am vrut sa te intreb (pe tine si pe cei care au mai luat acasa) cum vi s-a parut fata de ceea ce beti de obicei. (luat de la Sarkis, PJ, etc.)

Reply
Nicio diferenta de calitate in ceasca. Daca avea eticheta de prajitor comercial, nu ma indoiam niciodata ca n-ar fi asa. Eu am avut Kenya de la Radu Carutasu.

E multa substanta in afirmatia lui Mihai L de mai sus:

"demistificarea" procesului de prajire

E aparent ciudat cum o cafea bagata intr-un prajitor de 400-1000E iese mai buna decat pe un prajitor de cateva zeci de mii de euro, cum ar fi cel de la Leonard. Dar omul sfinteste si demistifica locul :)

Reply
E discutabil aici, Liviu. Cafeaua a fost buna, e adevarat. Dar un prajitor serios lucreaza multe sarje, are timp si cunostinte sa optimizeze profilele. Aici a fost la prima vedere, probabil si Radu sau Cosmin ar mai fi umblat pe ici pe colo (la ce puteau ei umbla, functie de prajitor si experienta).
Pe de alta parte, eu zic ca pentru cineva interesat in a-si face cafea pentru consum propriu deja este o alternativa demna de luat in seama. Procesul este foarte similar cu cel al painii facuta in casa, numai ca trebuie sa gasesti surse de cafea verde si sa te pricepi putin si la ea.
Pentru cineva care foloseste zeci de saci de cafea pe luna e alta poveste.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(15-05-2014, 14:15)Mihai L Wrote: Procesul este foarte similar cu cel al painii facuta in casa .

Eu cred ca am mancat cu totii paine facuta in casa de mame sotii sau , de ce nu si de noi .
La fel am luat paine si de mici brutarii din orase sau din satele prin care am trecut .
Gust , insa , ca la painea pe care o coacem acasa nu prea gasim nicaieri .
Mirosul care se raspandeste prin casa atunci cand aceasta se coace in cuptor , amplifica placerea noastra de a o consuma si implicit contribuie la parerea noastra ca niciunde painea nu este mai buna ca acasa .

La fel si cu cafeaua prajita acasa .
Faptul ca in boabe se reflecta si contributia noastra , a prajitorilor le face mai bune ca oriunde .
Poate ca aprecierile sunt uneori subiective , insa cand pui suflet in ceea ce faci cu mana ta , categoric va fi mai bun deca orice altceva luat de-a gata !

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)