Espressoman Administrator
Bucuresti
Doamne...ce planuri minunate!
O sa printez niste "flyere", buna ideea.
Da, maine la ora 13.
Stand nu avem caci costa 800-1000E :) Dar Silvia ne-a promis ca ne ofera spatiul unde trebuia sa se desfasoare campionatul de prajire, la scena.
Cosmin, asadar cu ce cafele sa vina Ecuator si in ce cantitati? Sunt cadou, dar vrea sa stie Alex din timp.
Buna ideea seminarului dar trebuie sa vadem exact spatiul. S-ar putea sa fie galagie unde vom fi noi, langa scena si aproape ca nu te-ai auzi deloc daca in paralel se vorbeste la microfonul evenimentului. Intr-o zi o sa facem ceva organizat, cu sunet, microfon, scaune, spatiu dedicat... Din experienta mea in evenimente, o initiativa buna se poate transforma intr-un fiasco daca tehnic nu te poti organiza la fata locului asa cum trebuie ca sa poti comunica foarte clar cu publicul tau. Dar daca vor fi conditii, putem anunta pe microfonul de acolo si cu siguranta s-ar strange 10-20 de pasionati.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
Poate un "Ilie Mobre" va transmite cate ceva si pentru chiulangii. Eu ii multumesc de pe acum.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espressoman infocat
București
(25-04-2014, 12:39)Lyvyoo Wrote: Doamne...ce planuri minunate!
O sa printez niste "flyere", buna ideea.
Da, maine la ora 13.
Stand nu avem caci costa 800-1000E :) Dar Silvia ne-a promis ca ne ofera spatiul unde trebuia sa se desfasoare campionatul de prajire, la scena.
Cosmin, asadar cu ce cafele sa vina Ecuator si in ce cantitati? Sunt cadou, dar vrea sa stie Alex din timp.
Buna ideea seminarului dar trebuie sa vadem exact spatiul. S-ar putea sa fie galagie unde vom fi noi, langa scena si aproape ca nu te-ai auzi deloc daca in paralel se vorbeste la microfonul evenimentului. Intr-o zi o sa facem ceva organizat, cu sunet, microfon, scaune, spatiu dedicat... Din experienta mea in evenimente, o initiativa buna se poate transforma intr-un fiasco daca tehnic nu te poti organiza la fata locului asa cum trebuie ca sa poti comunica foarte clar cu publicul tau. Dar daca vor fi conditii, putem anunta pe microfonul de acolo si cu siguranta s-ar strange 10-20 de pasionati.
@
Alex de la Ecuator - dat fiind ca eu nu am mai prajit niciodata cafea verde de la voi, nu ma pot pronunta. Te rog sa aduci tu ce cafea vrei, merg pe mana ta. Criteriile de selectie (sortimente si cantitati), dupa mine, ar fi:
1. Minim 750g per sortiment de cafea (sa putem incerca prajiri diferite)ș
2. Moduri de procesare diferite (spalata, uscata, honey processed, wet-hulling);
3. Continente diferite
Dat fiind ca vom praji maine, eu as praji doar light, pentru cupping si brew, ca sa si putem incerca cafelele.
@
Liviu - imi pare rau de povestea cu sunetul. Poate, poate ne iese ceva.
In alta ordine de idei: cand sunt competiile ?
Vreau sa vad si concursul.
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
Bucuresti
(25-04-2014, 14:03)baloozzy Wrote: Poate un "Ilie Mobre" va transmite cate ceva si pentru chiulangii. Eu ii multumesc de pe acum.
Avem fotografi buni pe forum care vor fi prezenti - G.Serban, MihaiL (daca vine)... Ideea este sa ne putem organiza asa cum dorim si o sa avem timp de transmisiune. Ar fi frumos ca SCAE sa implementeze un live stream de acolo. Nu e mare lucru.
Program pe ore nu a fost niciodata afisat, in niciun an. Dar poate are Ernest mai multe informatii.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Bucuresti
Hai sa stric surpriza - Vine si Papajacques cu un
prajitor Behmor, pentru experimentele pasionatilor.
Espressoman infocat
Constanta
Dragilor, ajung si eu maine in jurul orei 11 si sper sa ma bucur de multa cafea buna. Vin sa sustin constantenii de la WBC, Eric Sebastian si Adrian Berbec si sa ma intalnesc cu oameni pasionati precum Cezara, oamenii de la Coftale si altii. As fi participat la Cup tasters dar comisioanele bancare pt taxa SCAE sunt aproape cat taxa. Ma bag si eu la voluntariat. Distractie placuta tuturor!
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
Espressoman Prajitor
Pitesti
(25-04-2014, 20:34)stefandinescu Wrote: Dragilor, ajung si eu maine in jurul orei 11 si sper sa ma bucur de multa cafea buna. Vin sa sustin constantenii de la WBC, Eric Sebastian si Adrian Berbec si sa ma intalnesc cu oameni pasionati precum Cezara, oamenii de la Coftale si altii. As fi participat la Cup tasters dar comisioanele bancare pt taxa SCAE sunt aproape cat taxa. Ma bag si eu la voluntariat. Distractie placuta tuturor!
Din pacate Adrian nu a intrat in finala, a avut un mare ghinion la signature drink. Eu sper ca Sebi sa se situeze cat mai sus, daca se poate cel mai sus :). Am sa va aduc pentru teste si cafeaua cu care concureaza Sebi. Sa faceti diferenta intre ce am prajit eu si ce veti praji voi. Succes ne vedem maine !
Bucuresti
Daca nu pleca la un eveniment, era sa il avem coleg de ceasca si pe DJ Optick de la 21, care a intrat de curand puternic in paine -
https://www.facebook.com/Espressomanro/p...7520160752
Espresso Man
Rosu
(26-04-2014, 01:07)alex_mitran Wrote: Am sa va aduc pentru teste si cafeaua cu care concureaza Sebi. Sa faceti diferenta intre ce am prajit eu si ce veti praji voi.
Poti sa ne spui si noua , te rugam , ce cafea ai prajit pentru Sebi ?
Asta daca nu cumva este secret , fiind vorba de o competitie desi , aceleiasi cafele i se pot imprima calitati diferite prin modul in care esta abordata prajirea si ulterior , prepararea .
Este o SO sau ai pregatit un blend ?
Sa vedem si noi , cei de acasa , ce beau campionii !
BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
Espressoman infocat
Craiova
Atat cat am fost ieri la Romexpo am vazut ca s-au folosit Guatemala (mai multi concurenti), Ethiopia dar si un blend. Nu am inteles de ce prajitori era vorba, am recunoscut doar o punga de la Coffee Map la Calin Tintarean.
Expobar Brewtus IV | Honne
Espressoman infocat
București
Bun, lăsând la o parte ca mi se pare incredibil sa nu fie un program public (as fi veni si eu ieri daca as fi știut), ce competiții știți sa mai fie si in ce etape ? Reformulez: ce a mai rămas de văzut si de cand ? N-as vrea sa ajung prea târziu sa pierd ceva, dar nici prea devreme sa-mi pierd vremea.
Chestia asta cu lipsa programului (si anul trecut a fost la fel) si slaba promovare ma face sa cred fie ca nu se dorește popularizarea competiției (se păstrează in cerc închis) fie ca dezinteresul este foarte mare. Este una din cele mai bune oportunități de promovorare a meseriei de barista.
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
Espressoman Prajitor
Pitesti
(26-04-2014, 06:37)RaduCarutasu Wrote: (26-04-2014, 01:07)alex_mitran Wrote: Am sa va aduc pentru teste si cafeaua cu care concureaza Sebi. Sa faceti diferenta intre ce am prajit eu si ce veti praji voi.
Poti sa ne spui si noua , te rugam , ce cafea ai prajit pentru Sebi ?
Asta daca nu cumva este secret , fiind vorba de o competitie desi , aceleiasi cafele i se pot imprima calitati diferite prin modul in care esta abordata prajirea si ulterior , prepararea .
Este o SO sau ai pregatit un blend ?
Sa vedem si noi , cei de acasa , ce beau campionii !
Am sa va spun pentru ca si sebi si adi au spus. Sebi concureaza cu kenya din Mugaya bob AA Top .
Espressoman infocat
Bucuresti
(26-04-2014, 09:17)Cosminp Wrote: Chestia asta cu lipsa programului (si anul trecut a fost la fel) si slaba promovare ma face sa cred fie ca nu se dorește popularizarea competiției (se păstrează in cerc închis) fie ca dezinteresul este foarte mare.
Eu ma asteptam sa gasesc online macar orele de vizita.
Am fost in zona pe 24 aprilie dupa 10 seara, si nu am gasit nimic de genul 'evenimente in desfasurare', presupun ca era cheltuiala prea mare sa tipareasca 2-3 pagini cu detalii despre eveniment si sa le lipeasca pe ditamai gardul de la intrare.
Espressoman infocat
Craiova
Am inteles ca azi vor fi finalele la latte art si coffee in a good spirits.
Maine va for fi concursurile de ibric si brew.
Eu ieri m-am dus pe la ora 13 si era deja inceput concursul de latte art.
Pe "scena" e o camera fixa (emite intr-un TV din fata scenei) orientata catre masa arbitrilor, insa pregatirea bauturilor se face in general la alte mese, deci nu se vede mare lucru decat atunci cand se lucreaza la espressor.
La coffee in a good spirits lasand la o parte ca prezentarile au fost in general minimaliste, din fata "scenei" nu se prea auzea bine, cateodata muzica acoperind vocea. Senzatia era ca prezentarea era exclusiv pentru arbitrii.
Nici anul asta nu prea ai unde bea o cafea proaspat prajita. Doar Stefan Iordache a fost prezent cu cafea proaspat prajita si a facut prezentari cu aeropress si syphon, in rest erau numai cafele comerciale.
Expobar Brewtus IV | Honne
Bucuresti
Doamne ce zi a fost azi! O sa scriu mai tarziu detalii dar o spun cu mana pe inima, a fost cea mai frumoasa intalnire din "istoria" acestei comunitati. Felicitari dragi espressomani! La anul sper sa facem o intalnire cu un caracter national mai pronuntat. Imi pare rau doar ca ne-am lungit cu inceputul, si au plecat cativa colegi. Asteptam fotografiile profi, pe un site specializat extern, desigur :-)
Espressoman
Bucuresti
:(( eu a trebuit sa plec desi asteptam cu foarte mare interes partea de prajire facuta de colegi...
Data viitoare...
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
Espressoman infocat
București
26-04-2014, 21:35
(Edited 26-04-2014, 21:36 by Cosminp.)
Domnilor colegi, a fost foarte fain astazi. Mi se impresionant ca am reusit sa prajim cu trei aparate diferite. Trebuie sa mai facem asta, pe indelete.
Multumesc tuturor celor care au venit si au stat asa de mult. Multumesc pentru schimbul de experiente si discutiile placute despre cafea.
Multumiri speciale lui Alex Mitran pentru cafeaua verde, lui Liviu (ca ne-a facut rost de stand si a printat flyere), lui RaduCarutasu ca a veni cu prajitorul, lui Radu PJ ca a venit si el cu Behmor-ul si a cedat insistentelor noastre de a praji pe el.
Azi am simtit ca suntem o comunitate. Mai am multumiri: multumiri lui Cosmin Mihailov ca ne-a facut V60-uri din cafeaua prajita, domnului creator al rasnitelor DIP ca ne-a imprumutat rasnita, lui Stefan Iordache pentru cantar si cartela de acces in parcare pentru a aduce prajitorul si lui Marian Alexe pentru prelungitor.
NU multumesc celor care ne-au furat cele doua pachete de Nicaragua.
Bucuresti
Foarte frumos a scris Flori Vlaicu pe Facebook, parca exact cuvintele pe care as vi vrut sa le spun si eu:
"Momente în care realizezi ca de fapt ai oameni incredibili lânga tine...fie că sunt departe sau aproape. Sunt mândra, fericita, filled with joy& alive!!! Azi am gustat uimire, entuziasm, pasiune, lacrimi si adrenalina si ma bucur de evoluția oamenilor din industria cafelei! Hai sa ne vedem mai des, să fim impreună, fiindca deși suntem diferiți, luptam pentru același scop!!! Cafeaua înseamna socializare, încredere, calitate si relaxare. Cafeaua traiește prin oameni și nu trebuie să uităm asta! Oamenii au nevoie de iubire si unii dintre noi alegem cafeaua pentru a exprima acest sentiment pur !
Libertate, spirit, forță, iubire!
Bravo!"
Aero...
Bucuresti
Am retinut aspectul semnalat de Liviu la ultimul set de poze (si chiar si mai devreme...).
Un prim lot de poze au fost gata:
https://www.flickr.com/photos/mihai_lupu...353843774/ (apar si pe fb)
Forumul a avut prioritate la prelucrare. :D
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
RO
Felicitări pentru evenimentul care, după cum văd ,a fost foarte reușit!
De asemenea, toată stima pentru Mihai Lupu care a surprins în mod profesional manifestarea.
CREAM ONE 2B R-LFPP | HONNE | VST | FELICITA ARC | KRIBLI-GRABLI
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
(27-04-2014, 09:56)Mihai L Wrote: Un prim lot de poze au fost gata
Multumita lui Mihai L, am reusit sa simt si eu cat de putin atmosfera de la Romexpo. Multumesc si felicitari!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espresso Man
Rosu
27-04-2014, 13:06
(Edited 27-04-2014, 13:08 by RaduCarutasu.)
Au fost ore placute !
Multumiri celor care au facut posibila aceasta intalnire .
Interesante discutiile cu Papajaques , cu dl. Mitran ( senior si junior ) , care nu au avut nicio rezerva in a ne impartasi din , mult mai lunga si vasta lor experienta in ale cafelelor si in ale prajitului .
A fost interesant sa observam rezultatul prajirii aceleiasi origini cu aparate diferite ( macar vizual si la nivel de gust boabe ) .
Interesante , in egala masura , toate experientele celorlalti colegi prezenti si surprinsi in instantaneele lui Mihai L .
Mihai ( Sarkis ) a plecat devreme si nu s-a alaturat la demersul prajitorilor casnici .
Desi mai mare prezenta distribuitorilor de aparate (Expobar , Vibieme , La Marzocco , Lelit , Izzo , Rocket , Bezzera ; dar si multe rasnite ) nu pot sa nu remarc un interes scazut al publicului , care nici nu a fost prea numeros .
Am aflat ca vor aparea 2 prajitorii noi in Bucuresti , una Contego si a doua a entuziastilor de la BSOC .
Pozele sunt foarte frumoase si au prins esenta evenimentului .
Felicitari Mihai L !
BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
Espressoman infocat
București
Felicitari Mihai L. Faine fotografiile.
Eu am doua filmulete. Cum au fost facute de sotia mea, vor fi cu mine in centrul actiuni :) Daca faceti putina abstractie de asta, veti prinde putin din ambianta intalnirii.
Aero...
Bucuresti
Si mai avem; deocamdata evolutia lui Sebi la Latte Art:
https://www.flickr.com/photos/mihai_lupu...367416385/
Pozele sunt si pe fb.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Aero...
Bucuresti
27-04-2014, 20:10
(Edited 27-04-2014, 20:22 by Mihai L.)
Aero...
Bucuresti
Si niste "diverse":
https://www.flickr.com/photos/mihai_lupu...355882741/
Si cu asta gata. Azi nu am reusit sa ajung, din pacate...
Espressoman infocat
București
Super fotografii, Mihai. Felicitari !
Bucuresti
Intre multumirile adresate mai sus, o mare parte trebuie sa se indrepte si spre Silvia, coordonatoarea SCAE Romania, pentru ca ne-a oferit acel spatiu generos unde trebuia sa se tina campionatul de roasting. Multumim Silvia!
Dupa asa frumusete de intalnire am doar un singur regret - ca in anii trecuti, din cele 4 zile de eveniment, nu am gasit macar una in care sa ne sincronizam si sa ne organizam atat de frumos cum am facut-o sambata. Dar odata facut acest pas, al coeziunii, cred ca de acum lucrurile vor evolua mult mai alert.
Faptul ca vizitatorii targului au fost in numar atat de mic, batea vantul practic, este exact motivul pentru care noi avem doar 1000 de utilizatori pe forum, pentru care Espressoman are abia 650 Like-uri pe Fcb, pentru care oricat de bine vazuti suntem de catre Google, forumul acesta nu depaseste 500 de vizitatori unici pe zi, pentru care nu avem prajitorii in orase mari ca Timisoara, Sibiu, Tirgu Mures etc. Dar eram deja impacati cu toate acestea :) Aaa, si tin sa precizez ca absolut niciun prajitor nu a avut stand! Intr-un fel e pacat, pe de alta parte nici numarul vizitatorilor nu stiu cat justifica investitia considerabila care se face pentru participarea la o astfel de expozitie.
A fost dificil si probabil va fi si in alti ani, cu degustatul, majoritatea forumistilor prezenti plecand mai mult cu gustul dulce al intalnirii :) Dar intr-o intalnire viitoare o sa cerem un espressor de undeva, impreuna cu o rasnita, o sa facem rost de cafea verde si eventual o sa-i rugam pe userii priceputi ai forumului sa o prajeasca din timp, pentru a umple si latura aceasta a activitatilor.
Felicitari MihaiL pentru fotografii, foarte bine alese cadrele. Asteptam cu nerabdare si al doilea set de poze, de la G.Serban. Am o problema cu sunetul acum, dar cred ca si filmarile au farmecul lor aparte, aducand cu sine si mai mult din atmosfera de acolo.
Sper ca urmatoarea intalnire de aceasta amploare sa nu fie peste un an!
Espressoman infocat
București
(27-04-2014, 23:12)Lyvyoo Wrote: Faptul ca vizitatorii targului au fost in numar atat de mic, batea vantul practic, este exact motivul pentru care noi avem doar 1000 de utilizatori pe forum...
Liviu, permite-mi sa fiu de alta parere. Evenimentul a avut o promovare foarte slaba. Nici macar noi, cei care suntem in 'cercul restrans' al pasionatilor de cafea, nu am aflat programul.
Perceptia mea, din participarea la acest targ, este ca target-ul nu a fost end user-ul, consumatorul, ci a fost mai degraba un eveniment in cerc restrans, de tip business to business, sau poate doar un cadru pentru organizarea concursurilor de cafea, menite tot pentru un cerc restrans.
Daca intentia a fost alta, atunci undeva pe drum s-a rupt filmul, caci eu cel putin n-am observat efortul de a merge catre end user.
victima espresso
Sibiu, România
Mersi baieti, inca odata constat ca pasiunea asta pentru "cafea buna acasa" a adunat in jur absolut numai oameni de calitate.
Fotografii n-am facut prea multe cu intalnirea noastra (o sa pun curand un link) insa l-am vanat doua zile pe Cosmin Mihailov. Sper sa iasa un material frumos cu el, chiar daca nu s-a calificat la mondiale. (a facut o mica eroare - procedurala - la finalul evolutiei)
Surpriza misto a fost insa cu Stefan DC din Constanta care a castigat tasting cup si merge la Melbourne.
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper